2017-10-06 06:58:12
Φωτογραφία για Μάλλον βρήκαν τον πραγματικό τάφο του Άγιου Βασίλη
Kοντά στη λύση του φαίνεται πως βρίσκεται ένα μυστήριο χιλιάδων ετών, καθώς αρχαιολόγοι στην Τουρκία ανακάλυψαν, κάτω από μια παλιά εκκλησία, έναν τάφο που πιστεύεται πως ανήκει στον Άγιο Νικόλαο, Επισκόπου Μύρων. Αν δε σου λέει απολύτως τίποτα αυτό, είναι ο άγιος πάνω στον οποίο βασίστηκε ο μύθος του Άη Βασίλη.

«Μέχρι στιγμής έχουμε πολύ καλές ενδείξεις αλλά πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη. Χρειάζεται να πλησιάσουμε κι άλλο το έδαφος και ίσως να βρούμε το άθικτο σώμα του Αγίου Νικολάου. Πιστεύουμε πως ο τάφος δεν έχει υποστεί καμία ζημιά, αλλά είναι δύσκολο να φτάσουμε σε αυτόν χωρίς να καταστρέψουμε τα ψηφιδωτά στο πάτωμα» δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας μνημείων της Αττάλειας, Cemil Karabayram.

Η ζωή και η δράση του Αγίου Νικολάου τοποθετείται στον 4ο αιώνα. Είχε αφιερώσει τη ζωή του σε δωρεές και βοήθεια προς τους φτωχούς, κάτι που ενέπνευσε τη φιγούρα αρχικά του Sinterklaas (που ξεκίνησε στην Ολλανδία) και αργότερα εξελίχθηκε σε Santa Claus.

Η επικρατούσα μέχρι σήμερα άποψη υποστήριζε πως η σορός του Αγίου Νικολάου είχε μεταφερθεί από ναυτικούς στο Μπάρι της Ιταλίας, όπου βρίσκεται η βασιλική του Αγίου Νικολάου (Pontifical Basilica di San Nicola).

Η μεταφορά φημολογείται πως είχε γίνει από το Ντέμρε (πόλη στα νοτιοδυτικά της Αττάλειας), όπου έζησε και έδρασε ο Άγιος Νικόλαος.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ