2017-10-12 16:11:09
Φωτογραφία για Έκθεμα σε μουσείο το νυφικό της Αμάλ Κλούνεϊ - Γιατί δεν ήθελε να το δώσει
Μέρος της έκθεσης «Τhe Glamour and the Romance of Oscar de la Renta» το νυφικό της Αμάλ Κλούνεϊ. Γιατί η ίδια δεν ήθελε να το δώσει αλλά τελικά την έπεισαν.

Tρία χρόνια μετά τον ρομαντικό γάμο της με τον Τζορτζ Κλούνεϊ στη Βενετία, η Αμάλ Κλούνεϊ έβγαλε το περίφημο νυφικό της από την ντουλάπα, ως φόρο τιμής στον διάσημο σχεδιαστή Οσκαρ ντε λα Ρέντα.

Πίσω στο 2014, λίγο πριν τον θάνατό του, μια από τις πρώτες φωτογραφίες του νυφικού της κυρίας Κλούνεϊ ήταν από τις πρόβες, δίπλα στον Οσκαρ ντε λα Ρέντα. Μια φωτογραφία που έγραψε ιστορία, αφού αυτό ήταν το τελευταίο νυφικό που σχεδίασε.

Αυτό το ιστορικής αξίας πλέον νυφικό, το οποίο τότε προκάλεσε την περιέργεια και το ενδιαφέρον όλου του κόσμου, αποτελεί έκθεμα στο Μουσείο Καλών Τεχνών στο Χιούστον ως μέρος της έκθεσης για τη ζωή και το έργο του Οσκαρ ντε λα Ρέντα, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε όλη του ζωή υπηρετώντας την υψηλή αισθητική.


H διαδρομή της καριέρας του (1960- 2014) αποτυπώνεται σε δημιουργίες που καθεμία από αυτές έχει τη δική της ιστορία.

Ανάμεσα σε υπέροχες δημιουργίες του εκπληκτικού σχεδιαστή και το νυφικό της Αμάλ Κλούνεϊ, το οποίο η ίδια «δάνεισε» στην έκθεση μετά από πολλή σκέψη.

Σύμφωνα με τους συντελεστές της έκθεσης, το νυφικό είναι ένα δάνειο από την κ. Κλούνεϊ και δεν ήταν εύκολο να την πείσουν να το παραχωρήσει. Αν και το ήθελαν πολύ, η ίδια είχε δεύτερες σκέψεις γιατί θεωρούσε ότι ήταν πολύ νωρίς για να δώσει το νυφικό της σε έκθεση.

Ωστόσο, την έπεισαν και τελικά το τελευταίο νυφικό που σχεδίασε ο Οσκαρ Ντε Λα Ρέντα πριν πεθάνει, αποτελεί μέρος αυτής της έκθεσης.

Εκτός από το νυφικό της Κλούνεϊ, η έκθεση «The Glamour and Romance of Oscar de la Renta» αποτελεί φόρο τιμής στις τελευταίες δημιουργίες του σχεδιαστή, και τα πιο εντυπωσιακά looks που σχεδίασε.

Στο Μουσείο παρουσιάζονται 70 looks που δημιούργησε ο σχεδιαστής για τον δικό του οίκου από το 1960 έως το 2014, δημιουργίες που έφτιαξε για τον οίκο Pierre Balmain από το 1993 έως το 2002 και κάποια exlusive κομμάτια από πελάτες του σχεδιαστή.

Αυτή η έκθεση είναι ο ιδανικός τρόπος για να θυμηθεί το κοινό τα πιο iconic looks του σχεδιαστή, ο οποίος πέθανε το 2014 σε ηλικία 82 ετών. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει σχέδια του δημιουργού, editorials από τις συλλογές του καθώς και φωτογραφικά πορτρέτα του ίδιου.

Η έκθεση έχει ήδη ανοίξει και θα λάβει τέλος στις 28 Ιανουαρίου του 2018. Τα εισιτήρια κοστίζουν 25 δολάρια.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ