2017-10-15 13:11:08
Φωτογραφία για «Έκρηξη» Μοσκοβισί: Όχι και μαθήματα από τον Γιάνη Βαρουφάκη
«Στοίχισε πολύ στη χώρα του» επεσήμανε με ανάρτησή του στο Twitter ο Επίτροπος Μοσκοβισί για τις δηλώσεις του Έλληνα πρώην υπουργού Οικονομικών Την έντονη αντίδραση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί προκάλεσε η συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη στην Liberation.

«Οχι και μαθήματα από τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος ξαναγράφει την ιστορία. Η ευθύνη του είναι τεράστια. Στοίχισε πολύ στη χώρα του» ήταν το αιχμηρό σχόλιο του Μοσκοβισί στο Twitter.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την προώθηση του βιβλίου του,υπό τον τίτλο "Ενήλικοι στο δωμάτιο" αλλά και το κίνημά του "DiEM25", που θα είναι υποψήφιο στις Ευρωεκλογές του 2019 παραχώρησε πλειάδα συνεντεύξεων σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης

«Όταν κοιτάζω την κυβέρνηση Τσίπρα, αισθάνομαι λύπη. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό, δεν έχω πλέον καμία επαφή», υποστηρίζει ο οικονομολόγος σε συνέντευξη του στη γαλλική εφημερίδα "Liberation".  «Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης δείχνουν φοβισμένοι, αλλοτριωμένοι. Πολλές φορές μοιάζουν σαν να επαναστατούν ή να συζητούν», προσθέτει. «Στην Ευρώπη, οι αριθμοί ευημερούν οι άνθρωποι δυστυχούν», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών στην αριστερή εφημερίδα.


Μιλώντας για τον Εμανουέλ Μακρόν, υποστηρίζει ότι τον βλέπει ως «φίλο», όμως δεν περιμένει πολλά από την πολιτική που προωθεί ο Γάλλος πρόεδρος. Στην αναφορά του Γάλλου δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα τα πάει καλύτερα από οικονομικής άποψης, ο Γιάνης Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αυτό το ψέμα. Και το 2013- 2014, έκαναν λόγο για έξοδο από την κρίση». Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ