2017-10-19 13:46:16
Φωτογραφία για 8 πράγματα που κάνει η σημερινή γενιά μαμάδων, που δεν τα έκανε η προηγούμενη!
Τα πράγματα έχουν αλλάξει άρδην από τότε που οι μαμάδες μας ήταν έγκυες σε εμάς και αυτό αποδεικνύεται συνεχώς! Είμαι σίγουρη ότι έχετε βρεθεί πολλές φορές στη θέση να διαφωνείτε με την μαμά ή την πεθερά σας για θέματα ανατροφής, ύπνου και θηλασμού! Και φυσικά η απάντηση είναι οτι «μια χαρά σας μεγαλώσαμε». Σαφώς και η προηγούμενη γενιά μαμάδων έκανε ότι καλύτερο μπορούσε και το έκανε όντως καλά για τα δεδομένα της εποχής! Αλλά τα πράγματα άλλαξαν και οι μαμάδες πλέον έχουν αλλάξει πολλά στον τρόπο ανατροφής των παιδιών τους.

Πάμε να δούμε τις 1 μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν!

Θηλασμός

Η μαμά μου με θήλασε για 2 μήνες ενώ την αδερφή μου για λίγες μέρες… Σύμφωνα με τα στατιστικά, το 79% των μαμάδων προσπάθησαν ή και κατάφεραν να θηλάσουν αμέσως μετά τον τοκετό, ενώ μόλις το 49,4% συνέχισαν το θηλασμό μέχρι τους 6 μήνες.

Δραστηριότητες

Όταν ήμουν παιδί δεν πήγαινα σε δραστηριότητες ούτε σε μέρη για παιχνίδι. Πήγα νηπιαγωγείο στα 4 και τον υπόλοιπο χρόνο μου έπαιζα μέσα στο σπίτι ή στο πάρκο. Η κόρη μου που είναι 4 φέτος πηγαίνει ήδη 2ο χρόνο μπαλέτο και πέρυσι ξεκινήσαμε και μουσικοκινητική!


Μαμαδογκρούπ

Οι μαμάδες μας είχαν τους συγγενείς και τις γειτόνισσες για να μιλάνε για τα παιδιά τους. Εμείς έχουμε τα μαμαδογκρουπ! Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν επιτρέψει τη δημιουργία άπειρων ομάδων για μαμάδες, γυναίκες ή και θέματα μαιευτικής και ιατρικής. Έτσι, ενημερωνόμαστε από τις πιο έμπειρες και παίρνουμε διαφορετικές γνώμες, πράγμα που ήταν αδύνατον στην προηγούμενη γενιά! «Θέλει ένα ολόκληρο χωριό για να μεγαλώσει ένα παιδί» και στη δική μας γενιά το χωριό είναι διαδικτυακό!

Φροντιστές του παιδιού

Οι γονείς μας μας μεγάλωσαν οι ίδιοι με τη βοήθεια των γιαγιάδων. Η μητέρα ήταν πάντα στο σπίτι για να μαγειρεύει και να καθαρίζει και προπαντός για την ανατροφή των παιδιών. Σήμερα πολλές γυναίκες εργάζονται και πολλές ψάχνουν για εργασία. Η επιλογή ενός φροντιστή του παιδιού ο οποίος θα είναι εξωτερικός (babysitter ή νταντά) είναι συνηθισμένη και δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν. Μάλιστα, γονείς που έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορεί να επιλέξουν μια εκπαιδευτικό για να βοηθάει το παιδί στα μαθήματα του, πράγμα που ήταν αδιανόητο για τους γονείς μας.

Αμφισβήτηση στους γιατρούς

Για τους γονείς μας ότι έλεγε ο παιδίατρος ήταν νόμος. Η δικιά μας γενιά έχει μια άποψη σχετικά με όσα πιστεύει και ακολουθεί και ψάχνει παιδίατρο με τις ίδιες απόψεις. Είτε για τα εμβόλια, είτε για τα φάρμακα, είτε για το θηλασμό, οι γονείς έχουν ολοκληρωμένες απόψεις και δεν εμπιστεύονται τυφλά τον γιατρό τους.

Αμφισβήτηση στη δασκάλα

Ισχύει ακριβώς το ίδιο με τους γιατρούς. Οι γονείς πλέον ξέρουν πώς πρέπει να φέρεται ένας καλός δάσκαλος και δεν τον θεωρούν ειδήμονα.

Αναζήτηση βοήθειας

Οι γονείς μας σπάνια αναγνώριζαν τα ψυχολογικά προβλήματα και οι μαμάδες δεν έβρισκαν ποτέ χρόνο για τον εαυτό τους. Εμείς πλέον έχουμε ειδικούς που ούτε καν υπήρχαν τότε και μάλιστα έχουν εξαλειφθεί πολλά ταμπού προς την αναζήτηση βοήθειας από κάποιον επαγγελματία. Τότε η επιλόχειος κατάθλιψη ούτε που γνώριζαν τι είναι ή γιατί συμβαίνει, ενώ σήμερα έχουμε ολόκληρες καμπάνιες για την ενημέρωση από την εγκυμοσύνη ακόμη.

Υπέρηχος

Η μαμά μου δεν έχει ούτε έναν υπέρηχο να μου δείξει, ενώ εγώ έχω αρκετούς από την κόρη μου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ