2017-10-26 14:34:16
Φωτογραφία για 'Ενα από τα σπουδαιότερα κείμενα της παγκόσμιας λογοτεχνίας γίνεται ξανά ταινία
Mε την ονομασία "The Four Major Plays" χαρακτηρίζει η παγκόσμια δραματουργία τα τέσσερα πιο σημαντικά θεατρικά έργα του Άντον Τσέχοφ, ενός από τους σπουδαιότερους θεατρικούς συγγραφείς του 19ου αιώνα.

Ο Γλάρος, ένα συγκλονιστικό κείμενο μέσα στο οποίο φίλοι και εραστές, όλοι ερωτευμένοι με το λάθος πρόσωπο, ο ναρκισσισμός των αλαζόνων και η ρομαντική αγάπη που δίνει ελπίδα σε νεαρή ηλικία, αποτυπώνονται με μοναδικό τρόπο σήκωσε για πρώτη φορά αυλαία το 1896, συγκεντρώνοντας κάκιστες κριτικές και πενιχρά έσοδα. Από τότε πέρασε κάτι περισσότερο από ένας αιώνας και ο Γλάρος βρήκε τη θέση που του άξιζε στο πάνθεον των σπουδαίοτερων έργων που γράφτηκαν ποτέ μέσα στην συνολικότερη δυναμική επιρροή που έφερε η είσοδος του Νατουραλισμού στο θέατρο.

Το 1977 η μεγάλη αυτή ιστορία με φόντο τη Ρωσική επαρχία βρήκε το δρόμο της προς το σινεμά από τον Mάρκο Μπελόκιο ενώ το 1986 γνώρισε άλλη μία κινηματογραφική μεταφορά από τον Σίντνεϊ Λουμέτ με τους Σιμόν Σινιορέ, Τζέιμς Μέισον και Βανέσα Ρεντγκρέιβ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.


Τώρα ο Γλάρος «πετάει» ξανά πάνω από τις κινηματογραφικές αίθουσες αφού γίνεται και πάλι ταινία σε σκηνοθεσία Μαικλ Μάγιερ με πρωταγωνίστριες την 4 φορές υποψήφια για Όσκαρ Ανέτ Μπένινγκ στο θρυλικό ρόλο της Αρκάντινα, τη Σίρσα Ρόναν (2 υποψηφιότητες για Όσκαρ) στο ρόλο της Νίνα και τη φετινή νικήτρια των Έμμυ («The Handmaid's Tale») Ελίζαμπεθ Μος ως Μάσα.

Το καστ της νέας ταινίας συμπληρώνουν οι Κόρεϊ Στολ («Μεσάνυχτα στο Παρίσι»), Μπίλι Χόουλ («Δουνκέρκη»), Μπράιαν Ντένεχι («Ρωμαίος & Ιουλιέτα»), τη σεναριακή διασκευή υπογράφει ο Στέφεν Καράμ - βραβευμένος με Τόνι συγγραφέας των «The Humans» και «Sons of the Prophet», ενώ η Sony Classics έχει αγοράσει ήδη τα δικαιώματα της διανομής.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ