2017-10-26 23:19:22
Φωτογραφία για Δεν έχει τον Σπανούλη αλλά έχει ψυχή
Ξανά νίκη, ξανά με απουσίες, ξανά με ψυχή. Για τέταρτο παιχνίδι, οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν το αήττητο και έδειξαν ότι τα καταφέρνουν και χωρίς τον αρχηγό τους, Βασίλη Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι πάνω από όλα ομάδα και πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη απέναντι στην αήττητη (μέχρι σήμερα) Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα. Επιθετικός πλουραλισμός από την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου που πήρε σκορ από τους έντεκα εκ των δώδεκα παικτών του (μόνο ο Μπόγρης δεν βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι).

Απογοήτευση για τον Έλληνα προπονητή της Χίμκι που είδε μόνο τον Σβεντ, τον Ρόμπινσον και τον Άντερσον να προσπαθούν για την ομάδα του, με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα. Άκρως θετικός στο επιθετικό κομμάτι ήταν ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο του αγώνα απέναντι στην Χίμκι. Στην άμυνα αντιμετώπισε προβλήματα, κυρίως από τον Αλεξέι Σβεντ, αφού ο Ρώσος σταρ της Χίμκι ήταν εξαιρετικός
. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κατάφερε να κλείσει το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με δύο πόντους (22-20). Οι «ερυθρόλευκοι» στο δεύτερο δεκάλεπτο δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένοι στην άμυνά τους και η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να γυρίσει το σκορ και να μπει μπροστά στο σκορ προσωρινά. Όμως οι Πειραιώτες μπόρεσαν να πάρουν ξανά το προβάδισμα και σταδιακά να αυξήσουν τη διαφορά τους, φτάνοντας στο ημίχρονο προηγούμενοι με εννιά πόντους (49-40). Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ωστόσο, πρέπει στα αποδυτήρια να τα έψαλλε στους παίκτες του για τους σαράντα πόντους που είχε δεχτεί ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο. Γι' αυτό και οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν στο γήπεδο παίζοντας… σκυλίσια άμυνα, ενώ παράλληλα είχαν πολύ καλό ρυθμό στην επίθεση. Έτσι κατάφεραν να αυξήσουν την διαφορά από την ρωσική ομάδα, φτάνοντας στο τέλος της τρίτης περιόδου να προηγούνται με διψήφια διαφορά (74-55). Το παιχνίδι είχε ουσιαστικά κριθεί, αφού η ρωσική ομάδα έδειχνε ανήμπορη να αντιδράσει και το μόνο που έμενε ήταν να τελειώσει και το τελευταίο δεκάλεπτο. Σε αυτό δεν συνέβη κάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα και ο Ολυμπιακός πήρε μία πολύ σημαντική νίκη για την συνέχεια της Euroleague, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 92-75.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ