2017-10-31 10:00:43
Φωτογραφία για Βαρβαρότητα για τα παιδιά των κρατούμενων μητέρων φέρνει ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας
Από Στέλιο Μπαζίγο       

'Γεννήθηκα στη φυλακή, γνώρισα την μητέρα μου μέσα σ' ένα κελί που ο ήλιος δεν το φώτιζε. Περπάτησα εκεί, μίλησα εκεί, έκλαψα εκεί αλλά ποτέ δεν χαμογέλασα σε εκείνο το μέρος''

Κρατούμενοι που η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα τρία έτη. Κρατούμενοι που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα. Κρατούμενοι που μόλις συμπληρώσουν το τρίτο έτος της ηλικίας τους θα αποχωριστούν το μόνο άνθρωπο που γνώρισαν, την μητέρα τους. Τα επόμενο χρόνια θα τα περάσουν σε κάποιο παγωμένο ίδρυμα.

Αναρωτιέμαι αν υπήρχε μια λέξη γι' αυτό το γεγονός ποιά θα ήταν. Βαρβαρότητα, μίσος, εκδίκηση. Η κυβέρνηση της αριστεράς που όλα αυτά τα χρόνια έτρεχε για τα δικαιώματα των κρατουμένων, τα αντιμετωπίζει ως μελλοντικούς κρατούμενους, ως παιδιά δεύτερης κατηγορίας.

Ενώ σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει διαφορετικός τρόπος έκτισης της ποινής για μωρομάνες κρατούμενες, στην Ελλάδα θέλουν να καταργήσουν μέσα από το νέο σωφρονιστικό κώδικα και το ημιτελές σχετικό νομοσχέδιο του κύριου Παρασκευόπουλου.


Μια κυβέρνηση που νοιάζεται για τα δικαιώματα, δεν μπορεί να μην νοιάζεται για τα δικαιώματα των παιδιών και των μανάδων τους.

Απαιτούμε απ' τον υπουργό Δικαιοσύνης κύριο Σταύρο Κοντονή, να αποσύρει την απαράδεκτη τροπολογία με αριθμό 13 και να προχωρήσει σε διορθωτικές αλλαγές προς το βέλτιστον του παιδιού.

Να αυξηθεί το όριο των 10 ετών για τις μητέρες κρατούμενες και να μπορούν να εκτίσουν τη ποινή τους είτε σε κατ' οίκον περιορισμό είτε με ηλεκτρονική επιτήρηση.

Να υπάρχει διαφορετικός τρόπος έκτισης μεικτής ποινής γι' αυτή την ευπαθή κατηγορία.

Καμιά μητέρα και κανένα παιδί στη φυλακή.

anemosantistasis
 
olalathos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ