2017-11-04 18:33:18
Φωτογραφία για ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ:Έρχεται εξόφληση για το υπόλοιπο 50% αλλά ο μισθός θα μειωθεί!
Θα δώσουν τα αναδρομικά, αλλά θα μειώσουν τους μισθούς! Τι λύση προκρίνει η κυβέρνηση για την εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ

Μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για τους στρατιωτικούς, η οποία προέβλεπε ότι οι μισθοί των στρατιωτικών πρέπει να φθάσουν στα επίπεδα του Ιουλίου 2102.

Η κυβέρνηση Σαμαρά είχε δώσει το 50% επικαλούμενη την οικονομική κρίση και αυτό με 36 δόσεις.

Οι δόσεις αυτές ολοκληρώνονται στο τέλος του έτους και όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση μελετά να προχωρήσει με νέες δόσεις στην καταβολή του υπόλοιπου 50%.

Αυτό άφησε άλλωστε να εννοηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή, καλώντας την αντιπολίτευση να περιμένει.

Ωστόσο είναι αυτό συμμόρφωση με τις αποφάσεις του ΣτΕ; Ασφαλώς και όχι, καθώς το σκεπτικό της απόφασης αναφέρει πως οι στρατιωτικοί λόγω του ειδικού καθεστώτος με το οποίο υπηρετούν πρέπει να έχουν και ανάλογες απολαβές.


Το νέο ειδικό μισθολόγιο το οποίο ψήφισε η κυβέρνηση τον περασμένο Απρίλιο και αναμένεται να εφαρμοστεί (αναδρομικά) από τον ερχόμενο Ιανουάριο, προβλέπει μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών και των σωμάτων ασφαλείας, οι οποίες δεν θα φανούν άμεσα, καθώς εφευρέθηκε το κόλπο με την προσωπική διαφορά.

Οι επιπτώσεις της μείωσης θα γίνουν αντιληπτές τα αμέσως επόμενα χρόνια, όταν ο κάθε στρατιωτικός που θα ανεβαίνει στην ιεραρχία, δεν θα αυξάνεται αντίστοιχα το ποσό που θα παίρνει, καθώς θα ισχύει η προσωπική διαφορά που παγώνει τους μισθούς σε όσα παίρνουν σήμερα.

Επιπλέον, η μεγάλη επίπτωση θα είναι στις συντάξεις, οι οποίες φυσικά θα υπολογίζονται με τον πραγματικό μισθό και όχι με την προσωπική διαφορά.

Εν αναμονή λοιπόν εξελίξεων και πανηγυρικών εξαγγελιών περί συμμόρφωσης στις αποφάσεις του ΣτΕ ΠΗΓΗ: http://www.armyvoice.gr/2017/11/anadromika-erchete-exoflisi-gia-to-ipolipo-50-alla-o-misthos-tha-miothi.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ