2012-05-25 11:38:14
Φωτογραφία για ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ
Λόγω κινητοποιήσεων και ελλείψεων σε φάρμακα

Οι ελλείψεις σε ακριβά φάρμακα και η απόφαση των φαρμακοποιών να παγώσουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων έχουν οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες ασφαλισμένους. 

Όσον αφορά στο θέμα των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών, εκπρόσωποι του κλάδου αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, Παρασκευή, με τον πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο. Πάντως, οι φαρμακοποιοί εμφανίζονται ανυποχώρητοι, συνεχίζοντας την άρση της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων, παρά το χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για σταδιακή αποπληρωμή έως τα μέσα Ιουνίου από τον ΕΟΠΥΥ.

Όσον αφορά στις ελλείψεις, σύμφωνα με καταγγελίες των Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής από την αγορά λείπουν περίπου 160 σκευάσματα, μεταξύ των οποίων είναι κοινές αντιβιώσεις, ινσουλίνες και φάρμακα για την πίεση.

Όπως αναφέρουν ''ΤΑ ΝΕΑ'', ενδεικτικό των τραγικών ελλείψεων είναι ότι το Γραφείο Υποστήριξης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, το οποίο άρχισε να λειτουργεί από την Τετάρτη, έχει δεχτεί τα τελευταία δύο 24ωρα τουλάχιστον 30 εκκλήσεις ασθενών για βοήθεια, αφού δεν μπορούν να προμηθευτούν την αναγκαία για την πορεία της υγείας τους αγωγή.


Η εμπλοκή έχει προκληθεί εξαιτίας των σφιχτών νοσοκομειακών προϋπολογισμών, με αποτέλεσμα να είναι απαγορευτική η παραγγελία ακριβών σκευασμάτων. Προκειμένου να εξομαλυνθεί η κατάσταση, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε εγκύκλιο, σύμφωνα με την οποία και προκειμένου τα νοσοκομεία να αντεπεξέλθουν στα όρια του υφιστάμενου προϋπολογισμού ο ΕΟΠΥΥ αναλαμβάνει να προμηθευτεί ικανή ποσότητα περιορισμένου αριθμού φαρμάκων, τα οποία θα διοχετεύσει στα νοσοκομεία.

ΔΟΛ
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ