2017-11-06 07:45:40
Φωτογραφία για «Φως στο τούνελ» για το στρατόπεδο Καλαμάτας
Παράταση ζωής για το στρατόπεδο έως την άνοιξη

Αν και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο διεκδίκησης για την Καλαμάτα ο Π. Καμμένος

«Επανεξετάζουμε την πλήρη αναδιοργάνωση λειτουργίας και διάταξης των υφισταμένων Κέντρων Νεοσυλλέκτων, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις». Αυτό απάντησε την Τρίτη στη Βουλή ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης.

Στο πλαίσιο της απάντησης που έδωσε ο κ. Καμμένος

είπε πως όποια απόφαση για τα ΚΕΝ δε θα ληφθεί πριν από τη β΄ σειρά του 2018, δηλαδή πριν από το Φεβρουάριο – Μάρτιο.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι το μόνο που έχει αποφασισθεί μέχρι στιγμής είναι πως σε όλη τη χώρα θα λειτουργήσουν 21 Κέντρα Υποδοχής Νεοσυλλέκτων, σε μεγάλες μονάδες που θα συνδέονται με μεγάλους αυτοκινητόδρομους και θα υπάρχει κοντά μεγάλη νοσοκομειακή μονάδα.


Αυτή του η παρατήρηση ίσως αφήνει ανοικτό το έδαφος να διεκδικηθεί από την Καλαμάτα, όχι το κλείσιμο, αλλά η αναβάθμιση του στρατοπέδου.

Ερώτηση

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για αναστολή ή ακόμη και κλείσιμο των Κέντρων Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) από αυτό το Νοέμβριο, ο κ. Δαβάκης είχε καταθέσει το Σεπτέμβριο ερώτηση στη Βουλή με την οποία ζητούσε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, να πληροφορηθεί τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων αλλαγών στο σύστημα κατάταξης και εκπαίδευσης νέων οπλιτών και το ρόλο των ΚΕΝ στο νέο αυτό πλαίσιο.

Απάντηση Π. Καμμένου

Απαντώντας ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για αναστολή λειτουργίας των ΚΕΝ. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, ανέφερε στην απάντησή του: «Δεκάδες στρατόπεδα σε όλη τη χώρα, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον προσανατολισμό της άμυνας της χώρας και της κύριας απειλής. Αυτή είναι η πραγματικότητα που η παρούσα κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί και να προβεί σε διορθωτικές αλλαγές που θα απαιτήσουν σαφέστατα αναδιοργάνωση στρατοπέδων και ομαδοποιήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί μια αποτελεσματικότητα, να μειωθεί το κόστος και να ξεφύγουμε από τα τοπικά μικροπολιτικά συμφέροντα.

Οι επιλογές και οι προτάσεις δεν είναι της κυβέρνησης, αλλά των επιτελείων. Τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων εντάσσονται στη γενικότερη αναδιοργάνωση των ενόπλων δυνάμεων, η οποία είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Από πουθενά δεν προκύπτει μέχρι τώρα η αναστολή λειτουργίας τους, όπως βγαίνει από ορισμένα δημοσιεύματα.

Στην παρούσα φάση, σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ, αποσκοπώντας στην ορθολογικότερη  διαχείριση των διατιθέμενων πόρων, επανεξετάζουμε από μηδενική βάση τη λειτουργία των υφιστάμενων δομών. Στο πλαίσιο αυτό επανεξετάζουμε την πλήρη αναδιοργάνωση λειτουργίας και διάταξης των υφισταμένων Κέντρων νεοσυλλέκτων χωρίς να έχουν ληφθεί μέχρι τώρα οριστικές αποφάσεις. Κι αυτό δεν πρόκειται να γίνει πριν από τη β’  σειρά του 2018, δηλαδή Φεβρουάριο – Μάρτιο».

Της Βίκυς Βετουλάκη 

ΠΗΓΗ: http://www.tharrosnews.gr/news/content/%C2%AB%CF%86%CF%89%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BD%CE%B5%CE%BB%C2%BB-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1%CF%82
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
NVIDIA TITAN Xp Collectors Edition
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
NVIDIA TITAN Xp Collectors Edition
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ