2017-11-12 12:55:40
Φωτογραφία για Κυρ Αστυνόμε, φόρα τη ζώνη σου
Αλήθεια!  Γιατί οι αστυνομικοί δεν φορούν ζώνες ασφαλείας στα αυτοκίνητα της αστυνομίας; (ούτε και στα δικά τους)  Μήπως για να είναι ‘ετοιμοπόλεμοι’?,για να πιάσουν τον κλέφτη και τον εγκληματία? 

  Όχι!  ο μόνος λόγος είναι για να κάνουν τη  ‘μ α γ κ ι ά’  τους!  Για να δείχνουν πως ‘αυτοί είναι το κράτος’, και έχουν την εξουσία να γράφουν τσουχτερό πρόστιμο 300 ευρώ (!) , στον οποιονδήποτε δεν φοράει ζώνη ασφαλείας, ενώ οι ίδιοι μπορούν να παρανομούν!!!.  Όπως ακριβώς οι πολιτικοί και οι δικαστές τυγχάνουν ασυλίας, όπως ακριβώς οι δεητζήδες πληρώνουν μισή ΔΕΗ, όπως ακριβώς ο,τιδήποτε κάνει ο νεοέλληνας: για επίδειξη!.  Το πρόβλημα είναι καθαρά ψυχιατρικό!

   Αλλά ας δούμε τί προβλέπει ο νόμος:

Το άρθρο 12, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, παράγραφος: 5. λέει –με απλά λόγια-, πως: η χρήση των ζωνών ασφαλείας είναι υποχρεωτική για τους οδηγούς και τους επιβάτες των οχημάτων.     Εξαιρούνται:


--οι οδηγοί  ΤΑΞΙ  (όταν κινούνται μέσα στην έδρα τους)

--όσα άτομα έχουν χαρτί Κρατικού Νοσοκομείου πως λόγω παθήσεως δεν πρέπει να φορούν ζώνη, όπως και οι έγκυες γυναίκες,

--όσοι έχουν ύψος κάτω από 1,5 μέτρο,

--και όσοι κάνουν συνεχώς στάσεις : π.χ. ταχυδρόμοι.,

και συμπληρώνει:  όσα παιδιά είναι κάτω από 12 ετών πρέπει να έχουν ειδικό προστατευτικό κάθισμα (που έχει δικιά του ζώνη) 

 Είναι ολοφάνερο  πως υπήρχε πολύ ‘χάος’ στο μυαλό του Νομοθέτη:

--αφήνει ελεύθερους τους ταξιτζήδες να τρέχουν στη Συγγρού με 100 χιλ. χωρίς ζώνη, --αφήνει παράθυρο να πας σε κρατικό νοσοκομείο και να δηλώσεις ‘κλειστοφοβία’ ή κάποια άλλη ‘μαϊμού’ πάθηση για να μη σε πιάνει ο νόμος, και τέλος: --εξευτελίζει τις εγκύους γυναίκες, καθώς ζητά το χαρτί απ’ το γιατρό να γράφει μέχρι πότε ισχύει, δηλ. πότε τελειώνουν οι 9 μήνες της εγκυμοσύνης!!!  Και συνεχίζει τα λάθη ο νομοθέτης: θεωρεί πως κάτω από 1,50 θεωρείσαι ‘κοντός’ και δεν σε ‘πιάνει’ η ζώνη, και πως όλα τα παιδιά κάτω από 12 ετών (!) πρέπει να δένονται σε πρόσθετα καθίσματα σαν αυτά που είναι για τα βρέφη!!!

  Τα λάθη αυτά που ίσχυαν για δεκάδες χρόνια, έρχεται να καλύψει ο  νέος  Κώδικας Κυκλοφορίας που ετοιμάζεται, και θα λέει πως πρέπει να φοράνε  ό λ ο ι   ζώνες, χωρίς εξαίρεση!!!  ακόμα και οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη (αφού άμα τρακάρουν θα είναι ακόμη χειρότερα!) ,ακόμα και οι ταξιτζήδες-φορτηγατζήδες, αλλά και τα άτομα κάτω από 1,50 ύψος. 

   Όμως και  ο πολύ αυστηρός νόμος,  π ά λ ι   είναι   λ ά θ ο ς  !!!. 

 Ας εξετάσουμε πώς θα έπρεπε να ήταν ο Νόμος:

Όλοι οι επιβάτες των οχημάτων  , πρέπει να φορούν ζώνες ασφαλείας. Είναι στη κρίση της Τροχαίας, να μην επιβάλλει το πρόστιμο σε όσα οχήματα  (Ι.Χ.- ΤΑΧΙ) τρέχουν με μικρή ταχύτητα έως  30-40 χιλιόμετρα, δηλ. σε μικρές πόλεις και χωριά, εκτός δρόμων ταχείας κυκλοφορίας. Για  λεωφορεία-φορτηγά , το όριο είναι  70-80 χιλιόμετρα (στους εθνικούς δρόμους, καθώς είναι πολύ πιο ασφαλή απ’ ό,τι τα Ι.Χ.).

  Ο νόμος πρέπει να αποτρέπει κυρίως την μεγάλη ταχύτητα, και μόνον τότε να τιμωρεί αυστηρά αν δεν φοράς ζώνη!  Στην Ελλάδα έχει παρατηρηθεί το παράλογο, πως όταν φοράμε ζώνη αισθανόμαστε υπερασφαλείς και τρέχουμε ακόμα πιο επικίνδυνα!   

  Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Τα μοντέρνα οχήματα ,έχουν  μεγάλες ταχύτητες  και στις πολλές ανέσεις και έχουν καταντήσει επικίνδυνα. Αν χαλάσει το ηλεκτρονικό σύστημα, έμεινες κλεισμένος  μέσα!, δεν ανοίγουν ούτε οι πόρτες, ούτε τα παράθυρα (!).  Και έχουν όλα αερόσακους που ‘σκάνε’ στη μούρη και με ένα απλό χτύπημα, και αυτός είναι ο βασικός λόγος που χρειάζεται να φοράς ζώνη.

κράνος στα μηχανάκια

 Παρομοίως, ο νόμος είναι λάθος, και θα έπρεπε να έλεγε: όλα τα δίτροχα υποχρεούνται να φορούν κράνος, Είναι στην κρίση της Τροχαίας, να μην επιβάλλει το πρόστιμο σε όσα ποδήλατα τρέχουν έως 10 χιλ., και στα μηχανάκια 50-120 κυβικά (‘παπάκια’) όταν τρέχουν έως 20-30 χιλιόμετρα, εκτός εθνικών δρόμων.                       

                                             antoniosantonopouloskyparissia.blogspot.gr

υστερόγραφα:

 1.  Παράλληλα με τις μεταρρυθμίσεις που προτείνουμε, πρέπει να μειωθεί και το πρόστιμο, στο 1/3, 100 ευρώ, και να επιβάλλεται σε όλους τους παράνομους .

 2.  Και μία ‘πατέντα’ για τις ζώνες ασφαλείας , καθαρά ‘ελληνική’, απλή, και νόμιμη. Βάζεις την ζώνη ασφαλείας μόνιμα στη θήκη της, χωρίς να κάθεται ο επιβάτης!. Μόλις καθήσεις, (ή μόλις αυξηθεί η ταχύτητα), απλώς τραβάς με το χέρι το επάνω  μέρος της ζώνης , και τη φοράς εμπρός από το στήθος. Όταν θέλεις να την βγάλεις, το κάνεις πανεύκολα, ακριβώς το αντίστροφο  3.   Εκτός από τους μπάτσους, δεν φορούν ζώνη και όλα τα κρατικά αυτοκίνητα Υπουργείων, Δήμων, Μητροπόλεων, μέχρι και ο Πρ. Δημοκρατίας! Όλοι αυτοί πουλάνε ‘μούρη’ και εξουσία!!!  Όπου δείτε ‘ψευτόμαγκα’ αστυνόμο, να του πείτε:  κυρ αστυνόμε, γιατί δεν φοράς ζώνη? , θα σε πάω στη αστυνομία!!!

---ο λόγος που τους ονομάσαμε ελαφρώς ειρωνικά, ‘μπάτσους’, είναι πως στα ειδικά εκλογικά τμήματα που ψηφίζουν, η Χρυσή Αυγή παίρνει 50% !

4. Όταν λέμε υπερβολική ταχύτητα, εννοούμε και την επικίνδυνη οδήγηση γενικώς: απότομη επιτάχυνση, προσπεράσεις, φρεναρίσματα, κλπ.

5. -–Και τα τραίνα έπρεπε να είχαν υποχρεωτικές ζώνες, ειδικά όταν στην Ελλάδα έχουμε κάθε χρόνο 10-20 εκτροχιασμούς! 
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ