2017-11-12 23:10:35
Φωτογραφία για ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΛΑΝΤΗΣ: Δ.Μάρκου-Α.Παχατουρίδης : 7-1
Διαβάζοντας την πρακτική που ακολουθεί ο Α.Παχατουρίδης, με την εμπειρία του στα Αυτοδιοικητικά μετά 4 θητείες στην θέση του Δημάρχου, συνειδητοποίησα πόσο προχωρημένος είναι ο Δημήτρης Μάρκου!!

Όχι μόνο την εφάρμοσε ο ίδιος, από την πρώτη κιόλας μέρα της θητείας του, αλλά έδωσε το «πράσινο φως» και στους εξίσου έμπειρους, σε αυτή την πρακτική, συνεργάτες του. Οι οποίοι όχι μόνο την εφαρμόζουν αλλά έχουν και το θράσος να την παραδέχονται και δημόσια. Πρόσφατο παράδειγμα η Μ. Ζήση η οποία είχε και την απόλυτη υποστήριξη και κάλυψη του Δ. Μάρκου μέχρι του σημείου να την διορίσει παράνομα στην θέση του ΠΔΣ και μάλιστα να δηλώσει δημόσια ότι την υποστηρίζει απόλυτα.

Η χώρα μας έχει πληγεί από την τακτική όλων όσων πέρασαν από θέσεις αξιώματος και στην Αυτοδιοίκηση και στην Κεντρική Πολιτική Σκηνή. Αυτό μπόρεσε να ευδοκιμήσει διότι όλοι αυτοί ήταν πάντα τέως άνεργοι ή αργόμισθοι δημοσίου. Η βασική αιτία της πρακτικής τους είναι η εξάρτηση τους από σκοτεινά συμφέροντα που λυμαίνονται τον τόπο μας.


Από την θέση του Δημοτικού Συμβούλου είδα από πολύ κοντά το μέγεθος της διαφθοράς  και της ασυδοσίας που τους χαρακτηρίζει. Από την αρχή κατέφυγα πολλές φορές στην δικαιοσύνη και θα συνεχίσω να το κάνω για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου. Αλλά αυτή η οδός είναι αργή. Η πληροφόρηση των δημοτών ανύπαρκτη.

Αποφάσισα να δράσω και από την θέση του απλού δημότη, πια μια θέση πότε δεν έχασα, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχει περιθώριο αντίδρασης και θέλω να σας το δείξω!

Μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα.

Αρχικά πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το πολύ δυνατό όπλο που έχουμε στα χέρια μας, την ψήφο μας. Πρέπει να σκεφτούμε ότι απαιτείται πιο σοβαρή χρήση.

Κατόπιν έχουμε την δύναμη της διαμαρτυρίας και της αντίστασης. Μπορούν να συμμετέχουν ακόμη και όσοι δεν έχουν την δυνατότητα να σηκωθούν από τον καναπέ τους. Στην σημερινή εποχή υπάρχουν ισχυρά εργαλεία και στα δικά μας χέρια.

Αυτοί οι υπάνθρωποι κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Μας θυμούνται τις παραμονές των εκλογών ενώ εμείς τους συναντάμε καθημερινά.

Απαιτείται ευαισθητοποίηση της κρίσης μας.

Απαιτείται αυστηρή κριτική των πράξεων τους.

Απαιτείται σθεναρή αντίδραση όταν τους συναντάμε.

Πρέπει να τους κατεβάσουμε, κοινωνικά, από τους «θρόνους τους», πρέπει να απαξιωθούν σαν άτομα. Να μην τους επιτρέπουμε να απαξιώνουν του θεσμούς της δημοκρατίας.

Να μην τους επιτρέπουμε να μας συναναστρέφονται. Πρόκειται για μολυσμένα ζόμπι. Μας πλησιάζουν μόνο την χρήση.

Πριν εκλεγώ στην θέση του Δημοτικού Συμβούλου ήμουν ο Δημότης Χρήστος Μαρλαντής. Το μόνο αξίωμα που δεν μπορεί να χάσω αλλά είμαι υποχρεωμένος να τιμώ μέχρι το τέλος της ζωής μου.

Σας παρακαλώ να με βοηθήσετε. Αν δεν μπορείτε ελάτε να με βρείτε για να δράσουμε σαν δημότες, όσο ακόμη είμαι στις επάλξεις. Μετά το τέλος της θητείας μου θα είναι πιο δύσκολη η δράση.

Πρόκειται για την ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ