2012-05-25 17:00:14
Φωτογραφία για Επενδύσεις $40 δισ. σε ΑΠΕ σχεδιάζει η Goldman Sachs
Επενδύσεις 40 δισ. δολαρίων σε project ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σχεδιάζει να πραγματοποιήσει στη διάρκεια 10 ετών η Goldman Sachs, η οποία χαρακτήρισε τον τομέα αυτό «μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για κέρδος, μετά την άνθηση των αναδυόμενων αγορών το 2001».

Στελέχη της επενδυτικής τράπεζας αναμένουν ότι η ζήτηση για εναλλακτικές πηγές ενέργειας θα αυξηθεί, καθώς αυξάνεται η γενικότερη ενεργειακή ζήτηση και καθώς μεγάλες βιομηχανικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Βραζιλίας, θέτουν πιο επιθετικούς στόχους για μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η Goldman σκοπεύει να χρηματοδοτήσει συμφωνίες κυρίως με χρήματα πελατών της και σε μικρότερο βαθμό με ίδια κεφάλαια.

Η τράπεζα επενδύσει ήδη στην καθαρή ενέργεια. Υπενθυμίζεται ότι το 2011 συνέβαλλε στη χρηματοδότηση εταιριών καθαρής τεχνολογίας διεθνώς με 4,8 δισ. δολάρια, ενώ συν-επένδυσε άνω των 500 εκατ. δολαρίων στον τομέα αυτό.


Ο νέος στόχος της, τον οποίο θα παρουσιάσει την Πέμπτη στη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της, θα αφορά μέσο όρο επενδύσεων 4 δισ. δολαρίων ετησίως στις ΑΠΕ.

Το 2005 η Goldman είχε δεσμευτεί να επενδύει σε και να χρηματοδοτεί έργα φιλικά προς το περιβάλλον ύψους 1 δισ. δολαρίων ετησίως. Έως το τέλος του 2011 είχε ξεπεράσει σημαντικά τον στόχο αυτό, οργανώνοντας χρηματοδότηση 24 δισ. δολαρίων για τέτοια projects και επενδύοντας 4 δισ. δολάρια.

Το νέο σχέδιο αφορά επενδύσεις και χρηματοδοτήσεις σε ηλιακή, αιολική και υδροηλεκτρική ενέργεια, βιοκαύσιμα, μετατροπή βιομάζας, ενεργειακή αποδοτικότητα, αποθήκευση ενέργειας, πράσινες μεταφορές, αποδοτικά υλικά και φωτισμό LED.

sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ