2017-11-15 14:53:44
Φωτογραφία για ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ
Στη Μάνδρα ο Π. Σκουρλέτης και ο Ν. Τόσκας

Οδηγίες προς τους πολίτες σχετικά το πού μπορούν να απευθύνονται για την καταγραφή των ζημιών από τις πλημμύρες δίνει η Περιφέρεια Αττικής με ανακοίνωσή της.

Όπως διευκρινίζει:

Για την καταγραφή και εκτίμηση ζημιών σε οικίες προκειμένου να χορηγηθούν οι προβλεπόμενες οικονομικές ενισχύσεις, οι πολίτες καλούνται να απευθύνονται στον δήμο τους.Για καταγραφή καταστροφών που προκλήθηκαν από πλημμύρες σε φυτική και ζωική παραγωγή και για την χορήγηση αποζημιώσεων αρμόδιος φορέας είναι ο ΕΛΓΑ. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους ανταποκριτές του ΟΓΑ - ΕΛΓΑ των Δήμων στους οποίους ανήκουν.Για την καταγραφή - εκτίμηση ζημιών σε επιχειρήσεις, αρμόδιες είναι οι επιτροπές της Περιφέρειας Αττικής / Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Παρακαλούνται οι πολίτες να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ανάπτυξης ΠΕ Δυτικής Αττικής.Η Περιφέρεια Αττικής ενημερώνει τέλος ότι αύριο, Πέμπτη 16.11.2017, κλιμάκιά της θα προβούν συντονισμένα στις απαραίτητες ενέργειες για την καταγραφή των ζημιών, για θέματα αρμοδιότητας της Περιφέρειας.


Νωρίτερα, στη Μάνδρα και στις γύρω περιοχές μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος.

Την ίδια ώρα, έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και αυτή την ώρα επιχειρούν 150 πυροσβέστες και 50 οχήματα από την Αττική, ενώ έχουν φτάσει άλλα πέντε οχήματα από την Κόρινθο και αναμένονται τρεις ομάδες ΕΜΑΚ, συνολικά 30 άτομα, με μηχανήματα και αντλίες από τη Λαμία, την Πάτρα και τη Λάρισα.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μασάτε αργά, σας αδυνατίζει…
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μασάτε αργά, σας αδυνατίζει…
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ