2017-11-15 14:55:22
Φωτογραφία για Καταγγελία-σοκ για bullying στο Ηράκλειο: Έστειλαν 13χρονο στο χειρουργείο,Παραλίγο να πεθάνει από χτύπημα «νταή» [Βίντεο]!
Άλλη μια υπόθεση bullying σε σχολείο της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά από καταγγελία στην "ΚΡΗΤΗ TV" και την εφημερίδα "Νέα Κρήτη" και την του ίδιου του πατέρα 13χρονου μαθητή, που λίγο έλειψε να θέσει τη ζωή του σε κίνδυνο.

Πρωταγωνιστές αυτή τη φορά ήταν δύο μαθητές, ο ένας εκ των οποίων κατέληξε στο νοσοκομείο πολύ βαριά χτυπημένος, ύστερα από γροθιά που του κατάφερε άλλο παιδί στην ευαίσθητη περιοχή, προκαλώντας του σοβαρό τραύμα.

Το περιστατικό καταγράφηκε, σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα, ο οποίος απευθύνθηκε και στην Αστυνομία, στο προαύλιο σχολείου στα πλαίσια ενός επικίνδυνου "παιχνιδιού", που όμως θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για το 13χρονο μαθητή.

Αγανακτισμένος ο πατέρας του 13χρονου κάλεσε χθες στο τηλεφωνικό μας κέντρο, όπου κατήγγελλε το περιστατικό, αναζητώντας το δίκιο του, αλλά και για να σταματήσουν πλέον το bullying και ο εκφοβισμός, η σωματική και ψυχολογική κακοποίηση, ή η μείωση ασθενέστερων ατόμων σε μια ομάδα.


Σύμφωνα με τη μαρτυρία του πατέρα, το περιστατικό συνέβη την προηγούμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την προηγούμενη Τρίτη. Από φόβο ή από ντροπή, ο 13χρονος μαθητής δεν είπε τίποτα στον πατέρα του. Εξαιτίας όμως των δυνατών πόνων που ένιωθε το παιδί, καθώς η κατάστασή του επιδεινωνόταν, αυτό που προσπαθούσε να κρύψει δεν έμεινε για πολύ κρυφό. Οι γονείς αντιλήφθηκαν ότι κάτι είχε συμβεί στο παιδί τους και, χωρίς να χάσουν λεπτό, έσπευσαν στο εφημερεύον νοσοκομείο.

Η καταγγελία του πατέρα 

Συγκεκριμένα, ο συγκλονισμένος πατέρας, περιγράφοντας αυτό που συνέβη στο γιο του, είπε: «Ζω μια από τις πιο δυσάρεστες στιγμές της ζωής μου. Ημέρα Τρίτη είναι το παιδί μου στο σχολείο. Τελειώνοντας το μάθημα, σχολώντας, έξω από το προαύλιο του φωνάζει ένας συμμαθητής του: "Έλα να σου πω. Πιάσε τα μαλλιά σου γιατί κάτι έχεις στο κεφάλι σου". Πιάνει το παιδί μου τα μαλλιά του και με μιας του δίνει μια γροθιά στα γεννητικά του όργανα και στην κοιλιακή του χώρα. Το παιδί μου μετά από αυτό, όπως φαίνεται, πόνεσε και γονάτισε για λίγο. Δεν το σπουδαιολόγησε όμως. Ήρθε στο σπίτι δίχως να μας πει αμέσως τίποτα για όλο αυτό».

Το παιδί κράτησε το στόμα του ερμητικά κλειστό, καθώς δεν ήθελε να αποκαλύψει τι του είχαν κάνει και να καταδώσει το φίλο του, που τον χτύπησε. Οι μέρες περνούσαν σαν να μη συνέβη τίποτα. Το παιδί πήγαινε κανονικά στο σχολείο, και ξαφνικά την περασμένη Παρασκευή ανεβάζει δέκατα. Περνάει άλλη μια μέρα και το Σάββατο, καταλαβαίνοντας πια ότι κάτι δεν πάει καλά με την υγεία του, ο 13χρονος ζήτησε από τον πατέρα του να τον πάει στο νοσοκομείο. Έτσι εισήχθη στο νοσοκομείο και την Κυριακή μπήκε στο χειρουργείο, όπου του έγινε επέμβαση, καθώς έφερε σοβαρό αιμάτωμα στην ευαίσθητη περιοχή που, αν καθυστερούσε λίγο ακόμα να αντιμετωπιστεί, θα μπορούσε να του προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα.

«Το παιδί ήταν με δέκατα και τρομοκρατημένο. Είχε πρηστεί στην ευαίσθητη περιοχή του. Με πήρε τηλέφωνο και αμέσως ξεκινήσαμε για το νοσοκομείο. Στη διαδρομή το ρωτούσα να μάθω τι έγινε. Στην αρχή δεν ήθελε να πει τίποτα, όμως μετά μας τα είπε όλα. Το παιδί χρειάστηκε να κάνει τρεις ώρες χειρουργείο. Για εμάς ο χρόνος έμοιαζε λες και είχαν περάσει δέκα χρόνια. Αγωνιούσαμε. Ευτυχώς το χειρουργείο πήγε καλά. Αν όμως είχε καθυστερήσει μια μέρα να αντιμετωπιστεί το όλο πρόβλημα, θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει το παιδί μας», τόνισε ο πατέρας, που περιγράφοντας το περιστατικό ξέσπασε σε λυγμούς. Σημείωσε μάλιστα πως «είναι ντροπή γι' αυτήν την κοινωνία να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Έχει φύγει κι άλλο παιδί από το σχολείο με bullying. Ξέρω ποιοι τα κάνουν αυτά».

Ο ίδιος, ωστόσο, ευχαρίστησε το δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη, λέγοντας πως «πρόκειται για έναν εξαίρετο άνθρωπο, ο οποίος με πήρε τηλέφωνο να μάθει για την πορεία της υγείας του παιδιού μου».

Το άρθρο συνεχίζεται μετά τη διαφήμιση:

Δείτε τι είπε ο κ. Τερζάκης στην ΚΡΗΤΗ TV 

«Αν για το περιστατικό υπάρξουν ευθύνες, θα υπάρξουν και τιμωρίες» 

Αφού ενημερώθηκε για το σοβαρό αυτό θέμα, ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γεώργιος Τερζάκης σε δηλώσεις του είπε: «Εκφράζω τη συμπαράσταση και τις ευχές μου, για γρήγορη ανάρρωση του παιδιού τους, στην οικογένεια του μαθητή. Ήταν ένα γεγονός που εξελίχθηκε δυσάρεστα. Δυστυχώς, καμιά φορά τα αστεία των παιδιών μπορούν να εξελιχθούν σε πολύ σοβαρές καταστάσεις. Και αυτό που πρέπει να τονίσουμε στα παιδιά είναι ότι πρέπει να είναι προσεκτικά και να υπάρχει σεβασμός μεταξύ τους, και κάθε επικίνδυνο αστείο πρέπει να σταματά.

Θα αντιμετωπίσουμε το περιστατικό κυρίως παιδαγωγικά και αν προκύψει κάτι, ενδεχομένως και διοικητικά. Πειράγματα και παιχνίδια τα παιδιά κάνουν καθημερινά. Θα το εξετάσουμε όλο αυτό. Υπάρχουν δομές που πρέπει να ενεργοποιηθούν και μπορούν να βοηθήσουν. Πάντως, για το συγκεκριμένο σχολείο δεν είχαμε άλλες καταγγελίες. Περιστατικά παρόμοια όμως υπάρχουν σε άλλα σχολεία».

Συνεχίζοντας και ερωτώμενος για το αν κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όλα αυτά, ο κ. Τερζάκης είπε: «Εγώ είμαι ενήμερος ότι ο γονέας ήδη προσέφυγε στην Αστυνομία. Άρα από την πλευρά των ποινικών ευθυνών το θέμα θα λύσει η Αστυνομία. Η αντιμετώπιση από την πλευρά μας του θέματος θα αφορά και το παιδαγωγικό και το διοικητικό επίπεδο. Με το γυμνασιάρχη του σχολείου μιλάει ο διευθυντής Εκπαίδευσης. Εγώ θα μιλήσω αύριο (σ.σ. σήμερα).

Μίλησα όμως με το γονέα του παιδιού. Καταλαβαίνω τον πόνο και την αναστάτωσή του, καθώς από τη μια στιγμή στην άλλη παραλίγο η υγεία του παιδιού του να κινδυνέψει. Μαθαίνω, όμως, ότι η κατάσταση της υγείας του πηγαίνει καλά. Πρέπει ωστόσο, σε αυτό το σημείο, να πούμε πως και τα παιδιά από την πλευρά τους, και με αφορμή το ότι το συγκεκριμένο παιδί άργησε να πει στους γονείς του τι συνέβη, πρέπει να μιλάνε στους γονείς τους».

Ο κ. Τερζάκης κατέληξε επισημαίνοντας πως «αν για το συγκεκριμένο περιστατικό υπάρξουν ευθύνες, θα υπάρξουν και τιμωρίες».

Πηγή: neakriti.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ