2017-11-16 14:00:44
Φωτογραφία για Πως να τα βγάλετε πέρα με τις γυναίκες
Ένας μόνο τρόπος υπάρχει για να τα βγάλει κανείς πέρα με τις γυναίκες

Μια επίσκεψη στον οδοντογιατρό δεν είναι συχνά μια ευχάριστη στιγμή. Να σου ανοίγουν το στόμα να βάζουν τον τροχό με εκείνο το ανατριχιαστικό βζζζ και τα λοιπά.

 Είναι διαφορετικά όμως όταν πηγαίνω στον Κώστα τον οδοντογιατρό μου που τον λέω χαϊδευτικά Μένγκελε. Και είναι πιο πολύ διαφορετικά όταν δεν υπάρχουν άλλοι πελάτες να περιμένουν. Η επίσκεψη στον Μένγκελε είναι κυρίως παρέα μ` έναν φίλο που -ευτυχώς- δεν βλέπω τόσο συχνά. Όταν λοιπόν πάω στον Κώστα συνήθως πριν καθίσω στην οδοντιατρική καρέκλα, θα πιάσουμε κουβέντα που σπάνια διαρκεί λιγότερο από μια ώρα. Κάποια φορά η κουβέντα κράτησε τόσο, που μετά το τέλος της έφυγα χωρίς να κάτσω στην καρέκλα. Αυτή τη φορά ο λόγος της επίσκεψης ήταν ένας άτακτος φρονιμήτης και καθώς δεν υπήρχαν άλλοι πελάτες μετά, πιάσαμε την κουβέντα, που δεν κράτησε κι αυτή τη φορά λιγότερο από μία ώρα
. Μιλήσαμε για φίλους και γνωστούς, για κάποιο πρόωρο θάνατο φιλικού προσώπου, για τα ζευγάρια και τις σχέσεις. Πάνω στην κουβέντα ο Κώστας θυμήθηκε αυτά που του έλεγε κάποτε ένα θείος του, όταν ήταν νέος και αυτό που τον απασχολούσε πολύ, ήταν οι σχέσεις με τις γυναίκες όπως σχεδόν κάθε νέο άνδρα. Ο θείος του λοιπόν του έδινε συμβουλές για το πως να αντιμετωπίσει τις γυναίκες και μεταφέρω λοιπόν τις συμβουλές του θείου, όπως πάνω κάτω τις θυμάμαι από την διήγηση του Κώστα.

Κάποια στιγμή λοιπόν ο Κώστας νέος ακόμα μιλούσε με τον θείο για το πως περνούσε με την σχέση του εκείνο τον καιρό.

"Άκουσε λοιπόν Κώστα" του είπε ο θείος του "όταν έχεις μια σχέση, ένα πράγμα είναι το πιο βασικό απ` όλα. Το να περνάς καλά και να είσαι ευχαριστημένος κυρίως από τον εαυτό σου μέσα στην σχέση. Αν δεν περνάς καλά και αυτό συμβαίνει συχνά, ιδίως όταν είμαστε νεότεροι, γιατί είμαστε άπειροι και ο εγωισμός μας είναι κυρίαρχος, τότε η σχέση δεν έχει μέλλον. Το ίδιο ισχύει βέβαια και για την γυναίκα που είναι μαζί σου. Αν μόνο ο ένας περνάει καλά τότε η σχέση δεν μπορεί να είναι ευτυχής. Το να περνάμε καλά και οι δυο είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί ο έρωτας φέρνει κοντά δυο ανθρώπους που είναι διαφορετικοί. Και είναι πολλά αυτά που πρέπει να "κουμπώσουν" για να περάσουμε καλά για κάποιο διάστημα. Γιατί δεν είναι μόνο η ερωτική χημεία που λειτουργεί για να μας φέρει κοντά. Είναι απαραίτητο να ταιριάζει ο χαρακτήρας, η κουλτούρα, οι τρόποι, πέρα από το σεξ. Και αυτό δεν είναι εύκολο.

Κατ` αρχάς λοιπόν Κώστα τις πρώτες μέρες που βγαίνεις με μια κοπέλα θα της κάνεις το "τεστ του περίπτερου" για να διαπιστώσεις κάτι βασικό". "Τι είναι το "τεστ του περίπτερου" " ρώτησε ο Κώστας. " Το "περίπτερο" είναι κάτι σχετικό" είπε ο θείος "μπορεί να είναι καφετέρια , εστιατόριο ή κάτι άλλο. Αν ας πούμε σταματήσετε την πρώτη μέρα κιόλας που βγαίνετε σ` ένα περίπτερο γιατί θέλει εκείνη τσιγάρα,ή πήγατε σε μια καφετέρια για καφέ ή να φάτε κάτι και έρθει ο λογαριασμός, πρώτα απ` όλα θα δεις αν κάνει μια κίνηση να βγάλει λεφτά για να πληρώσει το μέρος της, αφού δεν είστε ήδη αρκετά γνωστοί, που τα πράγματα αυτά έχουν πάρει τον δρόμο τους. Εσύ θα πληρώσεις φυσικά αλλά έχει σημασία να δεις αν θα κάνει την κίνηση. Αν λοιπόν δεν κάνει αυτήν την κίνηση θα ξέρεις ένα πράγμα". "Τι πράγμα;" ρώτησε ο Κώστας. "Θα ξέρεις ότι σε βλέπει κατ` αρχάς σαν θύμα της. Είναι ο ρόλος του άνδρα βέβαια να πληρώνει και το "τεστ του περίπτερου" που σου είπα είναι συμβολικό. Μπορεί η σχέση να προχωρήσει κάπως και εσύ να πληρώνεις πάντα όταν βγαίνετε, αλλά και τότε μπορείς να διαπιστώσεις τη σχέση της γυναίκας που είσαι μαζί με τα λεφτά, από το αν κάθε τότε σου κάνει ένα μικρό δωράκι, κάτι οτιδήποτε, δεν έχει σημασία, μπορεί να κοστίζει και δυο ευρώ".

"Μα είναι τόσο βασικά τα λεφτά;" ρώτησε ο Κώστας. "Αυτό που σου λέω δεν έχει σχέση με τα λεφτά" είπε ο θείος " έχει σχέση με το αν σε βλέπει σαν "θυμα". Και θα εκφραστεί με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Μην ξεχνάς πως μια γυναίκα ιδίως αν είναι όμορφη, έχει καθημερινά προτάσεις, για να κάνει σχέση. Ένας άνδρας δεν έχει προτάσεις εκτός αν διαθέτει χρήμα, δόξα ή εξουσία".

Εκείνο τον καιρό ο Κώστας βρισκόταν σε μια σχέση που ήταν ήδη προχωρημένη και ετοιμαζόταν για ένα ταξίδι στο εξωτερικό. "Τώρα λοιπόν που θα πάτε στο εξωτερικό, ευκαιρία να κάνεις στην φίλη σου το "τεστ της κάρτας" που είναι κι αυτό σημαντικό όταν η σχέση έχει προχωρήσει κάπως". "Τι είναι αυτό" ρώτησε ο Κώστας. "Λοιπόν" είπε ο θείος " μια και πηγαίνετε στο εξωτερικό πολύ πιθανό να βρεθείτε κάποια στιγμή σε κάποιο πολυκατάστημα. Όταν λοιπόν βρεθείτε εκεί θα της δώσεις την πιστωτική σου κάρτα και θα της πεις να ψωνίσει ότι θέλει. Θα σε συμβούλευα να μην έχεις βάλει όλη την περιουσία σου στην κάρτα. Από το πόσα θα ψωνίσει με την κάρτα σου θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα". "Μα πάλι με τα λεφτά" είπε ο Κώστας " μόνο τα λεφτά έχουν σημασία;". " Μα όπως και με το περίπτερο ή τη καφετέρια και πάλι δεν έχει σχέση με τα λεφτά" είπε ο θείος " έχει να κάνει με το πόσο σέβεται τον κόπο που έχεις κάνει για να βγάλεις αυτά τα λεφτά, αλλά και με την δική της αίσθηση αξιοπρέπειας. Μια συνετή γυναίκα θα μεταχειριστεί την κάρτα σου με σύνεση, με σεβασμό σε σένα, αλλά κυρίως με σεβασμό στην δική της αξιοπρέπεια".

Μετά από καιρό ο Κώστα συναντήθηκε και πάλι με τον θείο του. Είχε κάνει το "τεστ της κάρτας" σ` εκείνο το ταξίδι με την φίλη του, η οποία δεν είχε ψωνίσει τίποτα με την κάρτα του, αλλά μετά από καιρό η σχέση του είχε τελειώσει παρ` όλο που ήταν μια καλή σχέση.

"Κρίμα " είπε ο θείος του " αλλά συμβαίνουν κι αυτά. Πολλές φορές τα βήματα μας μας φέρνουν μακριά από κάποιες ευκαιρίες της ζωής μας. Οι ευκαιρίες της ζωής για μια καλή γυναίκα, για μια καλή δουλειά ή για κάτι που μπορεί να αλλάξει την ζωή μας δεν είναι πολλές . Και είναι σαν τα τρένα. Δεν είναι πολλά αυτά τα "τρένα" της ζωής μας. Τρία ή τέσσερα. Αλλά συνήθως τα χάνουμε. Διαλέγουμε κάποια άλλα "τρένα" που δεν κατευθύνονται πάντα στον προορισμό που θα θέλαμε".

"Και γιατί συμβαίνει αυτό" είπε ο Κώστας "γιατί πολύ συχνά δεν κάνουμε τις σωστές επιλογές ή αφήνουμε τις ευκαιρίες της ζωής μας να περνάνε;". "Αυτό συμβαίνει γιατί έτσι είμαστε και γιατί έτσι είναι η ζωή" είπε ο θείος "δεν είμαστε φτιαγμένοι για να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές. Παθαίνουμε και μαθαίνουμε...Αλλά και για έναν άλλο λόγο..."

"Για ποιο λόγο;" ρώτησε ο Κώστας. "Γιατί αυτό επρόκειτο να ζήσουμε...αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα.."

Ο Κώστας έμεινε σκεφτικός. "Μην το ψάχνεις" είπε ο θείος του " και τώρα που είσαι νέος είναι καλά να ξέρεις από τώρα ένα πράγμα. Κανένας άνδρας δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με μια γυναίκα σε μια μακροχρόνια σχέση. Οι γυναίκες είναι πιο γρήγορες, πιο έξυπνες, πιο πονηρές και με χιλιάδες "τεχνικές" στο επίπεδο μια μακροχρόνιας σχέσης. Και βγαίνουν πάντα "νικήτριες", πράγμα όμως που δεν τις κάνει ευτυχείς, γιατί οι γυναίκες-και αυτό είναι πρόνοια της φύσης-ευτυχούν μόνο αν ένας άνδρας αποδειχτεί ανώτερος τους. Μια γυναίκα δεν μπορεί να παραμείνει ερωτευμένη-πράγμα δύσκολο έτσι κι αλλιώς-με ένα άνδρα που τον έχει κερδίσει, ούτε και να τον αγαπήσει. Μπορεί να μείνει μαζί τους και ίσως να τον φροντίζει, αλλά δεν μπορεί να διατηρήσει ούτε τον έρωτα, ούτε την αγάπη της. Θα έχει το συναίσθημα που θα είχε απέναντι σε ένα ανήμπορο και ανίκανο παιδί, που απλώς ίσως το συμπαθεί, ή απλώς το εξουσιάζει".

"Και εμείς οι άνδρες δεν έχουμε καμιά ελπίδα λοιπόν;" ρώτησε ο Κώστας.

"Α τίποτα δεν είναι απόλυτο" είπε ο θείος "αλλά για να μπορέσει ο άνδρας να μείνει αλώβητος από την γυναικεία υπεροχή χρειάζονται μερικά βασικά πράγματα"

"Ποια είναι αυτά;" ρώτησε ο Κώστας.

"Το ένα είναι να έχει αρκετή εμπειρία και να ΄έχει φάει τόσο "ξύλο" που να του επιτρέψει να διδαχθεί...αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη πιο βασικό..."

"Και ποιο είναι αυτό;" ρώτησε ο Κώστας

"Να έχει ξεπεράσει την "μαγεία του Αιδοίου". Για τους άνδρες το Αιδοίο είναι κάτι σαν θεότητα, που τους μαγεύει και τους κάνει να κάνουν απίστευτες κουταμάρες. Γι αυτό εξ` άλλου λένε πως "..σέρνει καράβια" πράγμα πολύ ακριβές, ενώ δεν λένε το ίδιο και για το Πέος. Για να τα βγάλει πέρα ένας άνδρας με τις γυναίκες, πρέπει απλώς να έχει ξεπεράσει αυτή την "θεϊκή" μαγεία. Και αυτό γίνεται μόνο αν μπορεί να περάσει μέρες, μήνες, ίσως και χρόνια μόνος του και να είναι συγχρόνως αυτάρκης και επαρκής".

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ