2012-05-25 20:55:04
Φωτογραφία για Αναγνώστης αρθρογραφεί: Οικονομίες μεγέθους… για γέλια και για κλάματα
Οι Κοινότητες έκλεισαν και πήγαν στους Δήμους. Δημοτικά σχολεία έκλεισαν... και πήγαν στα κεφαλοχώρια. Επιστάτες σχολείων και καθαρίστριες διώχτηκαν. Πολλά Γυμνάσια και Λύκεια συγχωνεύτηκαν. Αστυνομικά Τμήματα έκλεισαν και μεταφέρθηκαν αλλού. Η Αγροφυλακή καταργήθηκε. Δρομολόγια καταργήθηκαν. Ταχυδρομεία, Γραφεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ έκλεισαν. Εφορίες κλείνουν και μεταφέρονται αλλού. Αγροτικά Ιατρεία έκλεισαν. Κάθε μέρα και κάτι κλείνει και ποτέ δεν ξανανοίγει. Χιλιάδες οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και απολύσεις εργαζομένων. Και όλα αυτά για να επιτευχθούν οικονομίες μεγέθους. Για να φτιάξει το κράτος. Έτσι αποφάσισαν οι σπουδαίοι.

Ποια οφέλη είδε όμως ο κοσμάκης από τη λαίλαπα αυτή; Απολύτως κανένα. Η καθημερινότητά του έγινε πια δυσβάστακτη.

Μήπως λόγω αυτών των φοβερών οικονομιών που επιτεύχθηκαν μειώθηκε η φορολογία του; Μήπως το κράτος λειτουργεί καλύτερα και αποδοτικότερα; Μήπως απολαμβάνει καλύτερες υπηρεσίες; Μήπως έγινε η περιβόητη ανάπτυξη; Μήπως βελτιώθηκε η ασφάλειά του. Τι ακριβώς επιτεύχθηκε;


Τίποτα απ’ όλα αυτά που θα περίμενε κανείς ως αντιστάθμισμα όλων αυτών που ονομάζονται οικονομίες μεγέθους. Το χάος ζει και βασιλεύει, η σπατάλη και η διαφθορά οργιάζει και προ πάντων φτωχύναμε.

Όλες αυτές οι οικονομίες πήγαν κατευθείαν να αυξήσουν τις απολαβές Υπουργών και Βουλευτών, τις αποδοχές των παιδιών της Βουλής, τις ρεμούλες των κομματικών στρατών, τα πακέτα αποδοχών όλων των χρυσοκάνθαρων διοικητών, γενικών διευθυντών, συμβούλων και ότι άλλο έχει εφευρεθεί. Έτσι δεν έμεινε τίποτα για τον κόσμο που στερήθηκε ότι μέχρι τώρα απολάμβανε. Έχασε ανεπιστρεπτί την ασφάλειά του, πληρώνει τεράστια κόστη για να μετακινείται συνεχώς στις νέες έδρες των υπηρεσιών που μετακόμισαν χάνοντας ακόμα και το μεροκάματο, μειώθηκε η υγεία και η παιδεία, αυξήθηκε αλματωδώς η φορολογία και όπου πάει περιμένει πλέον σε τεράστιες ουρές για να εξυπηρετηθεί.

Γι’ αυτό χρειάζεται αντίσταση σε ότι πάει να καταργηθεί αλλά και επαναφορά όλων των υπηρεσιών που καταργήθηκαν. Αν θέλουν οικονομίες μεγέθους να ξεκινήσουν πρώτα από τους εαυτούς τους μειώνοντας τις αποδοχές τους και όλες τις σπατάλες και τις συνεπακόλουθες ρεμούλες. Ο κόσμος θέλει πίσω ότι του στέρησαν γιατί πληρώνει ανηλεώς για όλα αυτά

Η σωστή και ανελλιπής εξυπηρέτηση του αγρίως φορολογούμενου πολίτη χωρίς ταλαιπωρία και περιττά κόστη δεν είναι πολυτέλεια αλλά υποχρέωση του κράτους.

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μεσσηνιακά αθλητικά...
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μεσσηνιακά αθλητικά...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ