2017-11-20 06:18:42
Φωτογραφία για Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0
Κόντρα στον απροετοίμαστο Πανιώνιο, που δεν μπήκε ποτέ στο παιχνίδι, ο Έρικ Γέντρισεκ με δύο γκολ οδήγησε την Ξάνθη στην πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα (2-0).

Το πρώτο τρίποντο στο γήπεδό τους πήραν οι Ακρίτες κόντρα στους «κυανέρυθρους», που φάνηκαν μάλλον επηρεασμένοι από την διακοπή και έκαναν άλλη μια μέτρια εμφάνιση φέτος.

Το παιχνίδι δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά αντίθετα αρκετά νεύρα από τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, με αποτέλεσμα ο Αρετόπουλος να δείξει μπόλικες κίτρινες κάρτες και τον Πανιώνιο να τελειώνει την αναμέτρηση με δέκα παίκτες, λόγω της αποβολής του Οικονόμου με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Δύο καλές στιγμές είχαμε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα, με πρωταγωνιστές τους φιλοξενούμενους, η τρίτη, ωστόσο, ήταν… φαρμακερή για τον Πανιώνιο, καθώς η Ξάνθη άνοιξε το σκορ.

Στο 6ο λεπτό, ο Σπιριντόνοβιτς είδε τον Ζίβκοβιτς εκτός εστίας και προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει με σουτ πίσω από τη γραμμή του κέντρου, το οποίο κατέληξε άουτ. Ήταν καλή η έμπνευση του Αυστριακού, αλλά υστέρησε η εκτέλεση. Στο 20ο λεπτό, ο Χατζισαφί έδωσε στον Λάμπρου, αυτός ελίχθηκε ανενόχλητος έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε.


Τρία λεπτά αργότερα, ο Λουσέρο άφησε με πολύ έξυπνο τρόπο την μπάλα στον Γέντρισεκ, αυτός με ωραία κίνηση έβαλε την πλάτη και πέρασε τον Οικονόμου, έκανε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ για το 1-0.

Οι «κυανέρυθροι» είχαν την συντριπτική κατοχή της μπάλας (υπέρ τους 71% - 29% στο μισάωρο), αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν απειλητικοί σε ένα παιχνίδι το οποίο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο είχε λίγες φάσεις, αρκετή ένταση και μπόλικο… ξύλο!

Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δεν κλείστηκαν και έφτασαν κοντά στο δεύτερο γκολ στο 36’ όταν Λουσέρο και Γέντρισεκ εκμεταλλεύτηκαν λάθος του Οικονόμου, ο Σλοβάκος βγήκε τετ α τετ, αλλά ο Κότνικ αυτή τη φορά τον νίκησε.

Στο ημίχρονο ο Γρηγορίου αντικατέστησε τον Μασούντ, ο οποίος είχε μια κίτρινη κάρτα και… φλέρταρε διαρκώς με τη δεύτερη καθώς τα μαρκαρίσματά του ήταν αρκετά δυνατά.

Στο 49ο λεπτό, ο Ντε Λούκας μπήκε στην περιοχή, δεν έκανε το σουτ, αλλά προτίμησε να δώσει στον Ρότσε, ωστόσο ο Κροάτης δεν κατάφερε να κάνει το κοντρόλ χαραμίζοντας την προσπάθεια του συμπαίκτη του.

Στο 51' ο Βλάχος έκανε το γύρισμα, ο Σπιριντόνοβιτς αμαρκάριστος «έπιασε» αέρα και στη συνέχεια ο Σαραμαντάς από τα αριστερά έκανε το σουτ, το οποίο δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Ζίβκοβιτς.

Η Ξάνθη άφηνε αρκετούς κενούς χώρους, αλλά οι παίκτες του Πανιωνίου έδειχναν να παθαίνουν… μπλακ άουτ όταν πατούσαν περιοχή. Αφού οι φιλοξενούμενοι αδυνατούσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, το… πλήρωσαν στο 65ο λεπτό όταν Λουσέρο και Γέντρισεκ συνδυάστηκαν και πάλι άψογα, ο Αργεντινός έβγαλε εξαιρετική πάσα, ο Σλοβάκος πλάσαρε ωραία και έκανε το 2-0.

Ουδεμία αξιόλογη φάση έγινε στο τελευταίο 25λεπτο του αγώνα, το σουτ του Ταπόκο στο 82' πέρασε κόρνερ και το τελικό 2-0 ήταν δίκαιο βάσει της εικόνας των δύο ομάδων.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Φλίσκας, Σβάρνας, Κασάδο, Μεχία, Ντε Λούκας, Λουσέρο (85΄Μελιόπουλος), Μπρίτο (14’ Ρότσε), Κίκε (78’ Ορφανίδης), Γέντρισεκ.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Βλάχο, Μπανανά, Οικονόμου, Χατζισαφί, Κόρμπος, Σαββίδης, Μασούντ (46’ Σαραμαντάς), Λάμπρου (76’ Ταπόκο), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας (68’ Γλυνός).

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (σύνδεσμος Τρικάλων).

Το ταμείο του αγώνα

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο πέτυχε η Ξάνθη και πήρε την πρώτη εντός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι δεν επηρεάστηκαν από την αναγκαστική αλλαγή του Μπρίτο, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας μόλις στο 14ο λεπτό, και κατάφεραν να πάρουν το πρώτο τρίποντο στο γήπεδό τους. Ο Πανιώνιος δεν έδειξε σε κανένα σημείο του αγώνα ικανός να απειλήσει και μετά την ήττα έμεινε πίσω στη… μάχη της πεντάδας.

Αυτός που έκρινε το ματς

Τα πρώτα εντός έδρας γκολ του Έρικ Γέντρισεκ ήταν αυτά που έδωσαν στην Ξάνθη την πρώτη νίκη της στα Πηγάδια. Ο 30χρονος Σλοβάκος επιθετικός είχε σκοράρει στα Περιβόλια και στο Αγρίνιο, ωστόσο τα δύο σημερινά τέρματα, αμφότερα μετά από εξαιρετική συνεργασία με τον Λουσέρο, «σημάδεψαν» το πρώτο εντός έδρας τρίποντο για τους Ακρίτες.

Τα πλάνα των προπονητών

Σε διάταξη 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Μίλαν Ράσταβατς. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, Κασάδο, Φλίσκας, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης στην άμυνα, Λουσέρο, Μεχία και Ντε Λούκας στη μεσαία γραμμή και επιθετική τριπλέτα οι Κίκε, Μπρίτο και Γέντρισεκ.

Χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, από την άλλη, το 4-2-3-1 του Μιχάλη Γρηγορίου για τους φιλοξενούμενους. Ο Κότνικ στην εστία, αμυντική τετράδα οι Χατζισάφι, Οικονόμου, Μπανανά, Βλάχος, αμυντικά χαφ οι Κόρμπος και Σαββίδης, τριάδα Σπιριντόνοβιτς, Μασούντ, Λάμπρου πίσω από τον Μασούρα.

Ο έλεγχος του διαιτητή

Αρκετές οι κίτρινες κάρτες που έδειξε ο Αρετόπουλος, οι περισσότερες δικαιολογημένες καθώς υπήρξαν σκληρά μαρκαρίσματα από τους παίκτες και των δύο ομάδων. Σωστή ήταν η απευθείας κόκκινη κάρτα στον Οικονόμου, ο οποίος χτύπησε με αγκωνιά τον Κασάδο.

Στο 45ο λεπτό, ο Ντε Λούκας βρέθηκε απέναντι στην εστία του Πανιωνίου, έκανε το πλασέ το οποίο απέκρουσε ο Κότνικ, ωστόσο ο επόπτης σήκωσε το σημαιάκι για οφσάιντ στον Γέντρισεκ, θεωρώντας ότι επηρέασε τη φάση. Λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ στο 73' όταν ο Γέντρισεκ έφυγε πίσω από τη σέντρα για την επίθεση της Ξάνθης.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ