2017-11-20 06:24:45
Φωτογραφία για Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 1-1
Απόδραση στο 95' για την ΑΕΚ! Ο Παναθηναϊκός απώλεσε το τρίποντο, καθώς το σουτ του Λιβάγια κατέληξε με... μάγια στα δίχτυα του Βλαχοδήμου (1-1), με την Ένωση να «κλέβει» υπερπολύτιμη ισοπαλία!

Μία μεγάλη απόδραση κατάφερε η ΑΕΚ απόψε στο γήπεδο της Λεωφόρου, με τον Μάρκο Λιβάγια να ισοφαρίζει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και να διαμορφώνει το τελικό 1-1, χαρίζοντάς της έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε αισίως απόρθητο το «κάστρο» του για 23 συνεχόμενα ματς επί των ημερών του Μαρίνου Ουζουνίδη, πλην όμως απώλεσε μία ακόμη νίκη σε ντέρμπι (που είχε σφιχταγκαλιάσει μέχρι την τελευταία φάση του αγώνα), γεγονός που προφανώς του αφήνει πικρή γεύση. Μετά το αποψινό αποτέλεσμα, η Ένωση απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στο πρωτάθλημα και περιμένει το ματς του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο για να δει εάν θα διατηρηθεί στην υψηλότερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.


Αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν το ντέρμπι επιφυλακτικά, με την ΑΕΚ ωστόσο να έχει ψηλά τις γραμμές της στη φάση ανάπτυξης του Παναθηναϊκού, αλλά και την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά, δίχως ωστόσο να μπορεί να βρει τους διαδρόμους ανάμεσα στις γραμμές προκειμένου να μπει στην περιοχή του Βλαχοδήμου.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του ευτύχησε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη υποσχόμενη ευκαιρία του ματς, μέσω στατικής φάσης και δη εκτέλεσης φάουλ του Χίλιεμαρκ στο 10’ προς τον Μολέδο, ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής έπιασε καρφωτή κεφαλιά και διαμόρφωσε το 1-0. Στη συγκεκριμένη φάση ο Βραζιλιάνος στόπερ λειτούργησε σαν σε προπόνηση, όντας αφύλαχτος από Λαμπρόπουλο και Βράνιες, αλά και με τον Ανέστη να βρίσκεται σε λανθασμένη τοποθέτηση και να αφήνει άδεια τη δεξιά του γωνία.

Οι «πράσινοι» απείλησαν ξανά από στατική φάση στο 14’, με τον Χίλιεμαρκ να εκτελεί φάουλ και τον Κουρμπέλης να πιάνει γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να περνάει δίπλα απ’ το κάθετο δοκάρι. Όσο περνούσε ο χρόνος, όμως, και μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, η Ενωση ήταν αυτή που επέβαλε το ρυθμό της στο ματς, ολοκληρώνοντας το πρώτο μισό του ντέρμπι με την κατοχή της μπάλας υπέρ της 61-39% αλλά και τις τελικές (δύο έναντι τεσσάρων).

Παρά ταύτα ο Παναθηναϊκός ήταν προβληματικός στη φάση ανάπτυξης, με αρκετούς παίκτες σε κακή βραδιά δημιουργικά, είχε όμως πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία στην άμυνα χώρου και τις αλληλοκαλύψεις πίσω από τη μεσαία γραμμή. Και με εξαίρεση τη μεγάλη ευκαιρία με τον Γαλανόπουλο να πλασάρει άουτ από τη μικρή περιοχή στο 26’, ύστερα από ιδανικό παράλληλο γύρισμα του Γκάλο, δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή της σε υποσχόμενες ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός από το 37΄ αναγκάστηκε να συνεχίσει το ματς χωρίς τον παίκτη που άνοιξε το σκορ και «βράχο» της άμυνάς του, Μολέδο (έκανε επτά ράμματα στο μέτωπο μετά από σύγκρουση με Βλαχοδήμο, Βράνιες), με τον Κουτρουμπή να τον αντικαθιστά, ενώ η ΑΕΚ μετά το 15’ άλλαξε το σχηματισμό της από 3-5-2 σε 4-3-3.

Στο δεύτερο ημίχρονο το «τριφύλλι» απείλησε στο 53’ με τον Λουντ να κλέβει τη μπάλα με αυτοθυσία και να τη δίνει στον Κουλιμπαλί, το σουτ του οποίου με το αριστερό μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ. Στο 59’ ο Χουλτ έβγαλε σέντρα σουτ, η μπάλα κόντραρε, βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και κατόπιν ο Ανέστης μπλόκαρε σταθερά.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο προέκυψε στο 63’ με τον Λάζαρο να σουτάρει δυνατά έξω από την περιοχή, τον Βλαχοδήμο να αποκρούει ασταθώς και τον Λιβάγια να αστοχεί, πλασάροντας άουτ, από το ύψος της μικρής περιοχής. Η «απάντηση» του Παναθηναϊκού ήρθε στο 81’ με τον Αλτμαν να βγαίνει στην αντεπίθεση και να βγάζει τετ α τετ τον Μολίνς, που πλάσαρε ωστόσο απελπιστικά άουτ.

Στο 89’ ο Μολίνς με τακουνάκι έπαιξε το ένα-δύο με τον Κουρμπέλη που άνοιξε το κοντρόλ και ο Ανέστης μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 95', ωστόσο, η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στην τελευταία φάση του ντέρμπι (!), με τον Αϊντάρεβιτς να βλέπει τον Λιβάγια που με ξερό σουτ που κόντραρε πάνω στον Χουλτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μ. Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο (37’ λ.τ. Κουτρουμπής), Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Βιγιαφάνιες, Χίλιεμαρκ (67’ Αλτμαν), Λουντ, Μολίνς (90’ Ρέις).

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Λαμπρόπουλος Μπακάκης (71’ Γιακουμάκης), Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (65’ Αϊντάρεβιτς), Λόπες, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (54 Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια.

Διαιτητής: Χ. Καλογερόπουλος (Αθηνών)

ΠΩΣ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ:

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με τα πρόσωπα και τον σχηματισμό (4-2-3-1) του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο. Το τριφύλλι συγκεκριμένα είχε τον Βλαχοδήμο κάτω απ’ τα δοκάρια, τον Κουλιμπαλί στο δεξί άκρο της άμυνας, τους Κουτρουμπή και Μολέδο στόπερ, τον Χουλτ αριστερό μπακ, τους Σιλά και Κουρμπέλη αμυντικούς μέσους, τον Χίλιεμαρκ μπροστά τους σε πιο ελεύθερο ρόλο, τον Βιγιαφάνιες δεξιά, τον Λουντ στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά και τον Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε για την ΑΕΚ το 3-5-2 ως σχηματισμό, με τον Ανέστη στη θέση του τερματοφύλακα, τους Βράνιες, Λαμπρόπουλο και Μπακάκη τριπλέτα στο κέντρο της άμυνας, τον Γκάλο δεξιό μπακ χαφ και τους Λόπες στον αντίστοιχο ρόλο από αριστερά, τους Σιμόες και Γαλανόπουλο αμυντικούς μέσους και τον Μπακασέτα πίσω από τους δύο επιθετικούς Κλωναρίδη και Λιβάγια.

Μετά το πρώτο τέταρτο του ντέρμπι και το γκολ του Παναθηναϊκού, ο Χιμένεθ άλλαξε το σχηματισμό της ομάδας του σε 4-3-3 με τον Μπακάκη αριστερό μπακ και τον Λόπες μπροστά του ως ακραίο χαφ. Με την είσοδο στο ματς του Γιακουμάκη αντί του Μπακάκη ο σχηματισμός της Ενωσης τροποποιήθηκε σε 4-4-2.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου με την εμφάνιση που πραγματοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι, αλλά το πρόσωπο του αγώνα ήταν ο Μάρκο Λιβάγια καθώς με το γκολ που σημείωσε έκρινε το αποψινό αποτέλεσμα. Εξαιρετική η εικόνα του Μολέδο όσο έμεινε στο ματς, αλλά και του Χριστοδουλόπουλου όταν πέρασε αλλαγή, ενώ καθοριστική ήταν η συμβολή του Αϊντάρεβιτς με την εξαιρετική του μεταβίβαση στον Λιβάγια στη φάση της ισοφάρισης,

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Για την ΑΕΚ ήταν μία μεγάλη επιτυχία με δεδομένες τις συνθήκες του ντέρμπι που απέδρασε με θετικό αποτέλεσμα από τη Λεωφόρο, με το οποίο φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας. Προφανώς η τύχη έπαιξε σημαίνοντα ρόλο αλλά στο ποδόσφαιρο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα.

Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να χάσει βαθμούς μέσα στην ιστορική του έδρα και απώλεσε ένα ακόμη νικηφόρο αποτέλεσμα στην τελευταία φάση του ντέρμπι. Πλην όμως έμεινε κι άλλο πίσω στη βαθμολογία, έχοντας επτά βαθμούς απόσταση από την κορυφή.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ:

Ο διαιτητής Χαράλαμπος Καλογερόπουλος από την Αθήνα δεν απέφυγε τα λάθη, ήταν ωστόσο κοντά στις φάσεις και δεν επηρέασε την έκβαση του ντέρμπι με τις αποφάσεις του, όπως και οι βοηθοί του.

 

Πηγή

ΤΡΕΛΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ

https://trelogaidouri.blogspot.gr/
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξάνθη - Πανιώνιος 2-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ