2017-11-22 09:07:10
Φωτογραφία για Κινεζικός διηπειρωτικός πύραυλος νέας γενιάς Dongfeng-41 το 2018;
Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός κινεζικός πύραυλος νέας γενιάς Dongfeng-41 μπορεί να βρίσκεται εν υπηρεσία με τις κινεζικές ένοπλες δυνάμεις ακόμα και στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτελέστηκε η 8η δοκιμή του πυραύλου από το 2012.

Ο Dongfeng-41 είναι ένας τριώροφος πύραυλος στερεών καυσίμων που επιτυγχάνει βεληνεκές 12.000 χλμ. δηλαδή έχει παγκόσμια εμβέλεια. Μπορεί να μεταφέρει μέχρι 10 πυρηνικές κεφαλές, έκαστος εκ των οποίων μπορεί να πλήξει αυτόνομα τον στόχο της.

Αναπτύσσει ταχύτητα άνω των 10 Mach και διαθέτει συστήματα παρεμβολών της αντίπαλης αντιπυραυλικής άμυνας. Κινεζική εφημερίδα ανέφερε πως ο πύραυλος δοκιμάστηκε σε έρημο της Κίνας στις αρχές Νοεμβρίου.

Πάντως φαίνεται πως οι αμερικανικοί δορυφόροι «έπιασαν» την έβδομη δοκιμή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, τον Απρίλιο του 2016. Αναλυτές ωστόσο πιστεύουν πως ο πύραυλος βρίσκεται ήδη εν υπηρεσία.

Στο μεταξύ και η Ρωσία δοκίμασε τέσσερις διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους. Ένας από αυτούς ήταν ο Satan 2, (RS-28 Sarmat), που μπορεί να μεταφέρει 12 πυρηνικές κεφαλές. Και οι ΗΠΑ δοκίμασαν, τον Αύγουστο, τον αντίστοιχο δικό τους πύραυλος Minuteman 3.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ