2017-11-24 09:42:19
Φωτογραφία για Τί οδήγησε μια 16χρονη σε απόπειρα αυτοκτονίας
Η κοινωνική απόρριψη φαίνεται  να ήταν ο κύριος λόγος που ένα ανήλικο κορίτσι άρχισε να κλείνεται στον εαυτό του, και στη συνέχεια, τις μύχιες σκέψεις του, να δώσει ,δηλαδή, τέλος στη ζωή

του, να τις υλοποιεί, ευτυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Η περίπτωση της 16χρονης μαθήτριας της πρώτης λυκείου, η οποία  θέλησε να αυτοκτονήσει επειδή «δεν την έκαναν παρέα»,  θα πρέπει να προβληματίσει, όχι μόνο την οικογένειά της, τους συμμαθητές και τους καθηγητές της, αλλά ολόκληρη την κοινωνία όπου ζει ένα παιδί με εμφανείς τις ευαισθησίες του.

Η ανήλικη παραλίγο αυτόχειρας δεν προχώρησε σε μια πράξη που τη σκέφτηκε λίγη ώρα πριν. Η απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε δεν ήταν το αποτέλεσμα ενός γεγονότος που έγινε, πέρασε αλλά άφησε πίσω του σημάδια που πονάνε. Ήταν η δική της απάντηση σε αυτό που για μέρες ένιωθε και ήθελε να εκφράσει με το χειρότερο τρόπο:  κόβοντας το νήμα της ζωής της.


Η ανήλικη φαίνεται ότι σκεφτόταν ημέρες πριν να κάνει κακό στον εαυτό της. Στο διάλειμμα, χθες το πρωί, κλείστηκε στην τουαλέτα του σχολείου της. Μαζί της είχε δεκάδες ντεπόν. Περισσότερα από 50, τα οποία συγκέντρωνε καθημερινά. Ένα κάθε μέρα… Για περίπου δύο μήνες δηλαδή σχεδίαζε αυτό που έκανε χθες. Άρχισε να τα καταναλώνει πίνοντας μπίρα αλλά και το ισοτονικό ποτό «hell» και παράλληλα να επιχειρεί να κόψει- ευτυχώς και πάλι ανεπιτυχώς- τις φλέβες της. Σκέφτηκε ακόμα και να γράψει τον κωδικό του τηλεφώνου της σε έναν τοίχο, ώστε εάν πέθαινε, να μπορούσαν να το ξεκλειδώσουν και να δουν το περιεχόμενό του.

Το ίδιο κορίτσι συνειδητοποίησε το λάθος της άμεσα, φωνάζοντας «βοήθεια» και την έκκλησή της αυτή, άκουσαν εγκαίρως οι συμμαθητές και οι καθηγητές της, οι οποίοι κάλεσαν το ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκείνοι που στάθηκαν δίπλα της… αυτή τη φορά , την άκουσαν μόνο να λέει κατά τη μεταφορά της τη φράση «σας μισώ»

Η 16χρονη πέρα από τον αριθμό της στον τοίχο, δεν άφησε κάποιο άλλο σημείωμα, δεν μίλησε σε κανένα για το τι σκεφτόταν να κάνει, ούτε στη μητέρα της, ούτε στους καθηγητές της, οι οποίοι φέρονται να είχαν κάνει προσπάθεια να την προσεγγίσουν.

Αυτό που έγινε γνωστό και φαίνεται να αποτελεί τον εμφανή λόγο, χωρίς να αποκλείονται και άλλες αιτίες, είναι ότι το παιδί αυτό θέλησε να πεθάνει γιατί δεν είχε φίλους, γιατί δεν την έκαναν παρέα.

Με καθυστέρηση που ευτυχώς δεν αποδείχτηκε μοιραία οι δικοί της άνθρωποι στο οικογενειακό και στο σχολικό της περιβάλλον αναφέρουν ότι «την έβλεπαν σκεπτική, προβληματισμένη και κλεισμένη στον εαυτό της, χωρίς όμως να θέλει να πει αυτό που την απασχολεί»

ΠΑΤΡΙΣ
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ