2017-11-26 19:40:23
Φωτογραφία για Σχέδιο αλλαγής κανο­νισμού φύλαξης «Πενταγώνου» για να γίνονται συλλήψεις
Η εισβολή των αναρχικών τον αλλαγής του «Ρουβίκωνα» στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

ΣΧΈΔΙΟ αλλαγής του κανο­νισμού φύλαξης του «Πεντα­γώνου», προκειμένου οι δυνά­μεις ασφαλείας να μπορούν να κάνουν και συλλήψεις πο­λιτών, επεξεργάζεται το Γενι­κό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας μετά την εισβολή των αναρχι­κών του «Ρουβίκωνα». Επί της παρούσης, πάντως, αποφασίστηκε να ενισχυθούν οι δυνάμεις ασφαλείας και με στελέ­χη εκπαιδευμένα στην κατα­στολή πλήθους.

Το θέμα των συλλήψεων εντός του Πενταγώνου από τις στρατιωτικές Αρχές έθιξε στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ζητώντας μάλιστα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, όταν έρθει τέτοια πρόταση, να την υπερψηφίσουν.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, οι στρατιωτικοί δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν συλλήψεις, παρά μόνο να λει­τουργούν αποτρεπτικά. Ση­μειώνεται ότι απαγορεύεται η είσοδος μη εχόντων άδεια σε στρατιωτικές μονάδες, όπως είναι και το «Πεντάγωνο»
. Πώς, όμως, μπορούν να «απαντή­σουν» τα στελέχη των Ενό­πλων Δυνάμεων, όταν κάποιος παραβιάσει τα μέτρα ασφαλείας; Το μόνο μέσο που έχουν είναι το όπλο τους. Ποιος θα αναλάμβανε την ευθύνη να κάνει χρήση όπλων ή ποιός θα έδινε εντολή να γίνει χρή­ση πυρών κατά πολιτών; Προφανώς, κανείς. Γι' αυτό και το θέμα, προς το παρόν, εστιάζε­ται στην αποτροπή και την κα­ταστολή.

Με εντολή ΓΕΕΘΑ μετα­κινείται στην πύλη του «Πε­νταγώνου» ομάδα του Τμήματος Αμέσου Επεμβάσεως, που είχε εκπαιδευτεί και υπάρχει εντός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας μετά την εισβολή του 2012 από ναυτεργάτες του Σκαραμαγκά. Όμως, αυτό το τμήμα βρισκόταν στο Τάγμα ΓΕΕΘΑ και ο χρόνος αντίδρασής του ήταν τουλάχιστον 10 λεπτά. Κρίθηκε, λοιπόν, ανα­γκαίο μια ομάδα να μετακινη­θεί στην πύλη του Πενταγώ­νου, προς αποφυγήν περιστα­τικών «αλά Ρουβίκωνας».

Η ομάδα αυτή είναι εκ­παιδευμένη και διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, όπως ασπίδες, κλομπ, κράνη και ειδικά προστατευτικά για τα μέρη του σώματος. Ενδέχε­ται, λοιπόν, να χορηγηθούν και χειροπέδες, προκειμέ­νου να τις περνούν στους εισβολείς. Η επόμενη κίνηση θα είναι να τους παραδίδουν στην Αστυνομία, που θα αναλάβει να φρουρεί τον εξωτερι­κό χώρο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

(ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: «Φύλλο πορείας» στο διοικητή του Τ/ ΓΕΕΘΑ για τον Ρουβίκωνα. Ποιος τον αντικαθιστά
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ