2017-11-30 18:47:55
Φωτογραφία για «Μισάνοιξαν» την πόρτα του 401 ΓΣΝΑ στους αστυνομικούς (ΕΓΓΡΑΦΑ - ΦΕΚ)
► ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΥΠΗΡΞΕ «ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΛΙΝΩΝ».

► Προβληματισμός για την πρόσβαση στο 401 των υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

► Τα δύο έγγραφα της διοίκησης του στρατιωτικού νοσοκομείου. Το πρώτο, 27/11, ενημερώνει ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα λόγω πληρότητας δέχεται μόνο το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπικό. Το δεύτερο, την αμέσως επόμενη ημέρα, αίρει την πρώτη απόφαση δηλώνοντας ότι υπάρχει διαθεσιμότητα κλινών.

Πολλά ερωτήματα προκύ­πτουν από τις καταγγελίες αστυνομικών για δυσκολία πρόσβασής τους στο 401 Στρατι­ωτικό Νοσοκομείο. Μετά από ένα ατύχημα τριών ανδρών της ομά­δας ΔΙ.ΑΣ. το βράδυ της Τρίτης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και την αδυναμία περίθαλψής τους από το 401 Νοσοκομείο, οι Ενώσεις των Αστυνομικών επαναφέρουν τις διαμαρτυρίες τους -οι οποίες φέρονται να γίνονται εδώ και μήνες- σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι «καλοδεχούμενοι» στο στρατιωτικό νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, συνδικαλιστές αστυνομικοί προβληματίζονται από την πρό­σφατη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα που... ανοίγει τα στρατιωτικά νοσοκομεία για μερικές δεκάδες υπαλλήλων του Γενικού Λογιστηρί­ου του Κράτους.


Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν οι άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ενεπλάκησαν σε τροχαίο ατύ­χημα με ένα φορτηγό. Με ασθενο­φόρο του ΕΚΑΒ διακομίσθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου και ενημερώθηκαν, σύμφωνα με το Σωματείο Ειδικών Φρουρών και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ότι δεν γίνονται δεκτοί καθώς το νοσοκο­μείο ήταν πλήρες. Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν τελικά στο Θριάσιο Νοσοκομείο Ελευσίνας, με τον έναν εξ αυτών που χρειαζόταν νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) να επιστρέφει στο 401 μετά την προσθήκη ενός κρεβατιού, κα­θώς και οι κλίνες ΜΕΘ ήταν πλή­ρεις όπως ενημερώθηκε αρχικά το ΕΚΑΒ.

Το πρώτο έγγραφο

Με έγγραφό του τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, ο διευθυντής του 401 ενημέρωνε ότι «η πληρότητα των κλινών αγγίζει το 95%», καθώς και ότι «πολλά τμήματα αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δυσλειτουρ­γίας λόγω ανεπάρκειας κλινών». Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται: «Το εν ενεργεία στρατιωτικό προσωπι­κό (στρατιώτες, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί) που προσέρχεται και κρίνεται ότι χρειάζεται εισαγωγή θα εξυπηρετείται από το 401 ΓΣΝΑ. Τα υπόλοιπα περιστατικά (απόστρατοι, μέλη οικογενειών, αστυνομικοί και λοιποί δικαιούχοι) που χρήζουν εισαγωγής θα ανακατευθύνονται προς τα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκο­μεία και το ΝΙΜΤΣ». Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι υπάρχει μεροληψία υπέρ των στρατιωτικών στη χρήση των στρατιωτικών νοσοκομείων και δυσκολία πρόσβασης από τους αστυνομικούς. «Μετά τις ευχαριστίες της κυβέρνησης για τις επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολουθεί η επιβράβευσή της με το παραπάνω έγγραφο αδυναμίας εξυπηρέτησης νοσηλείας - εισαγωγής στο 401 ΓΣΝΑ», έγραψε ο Γρηγόρης Γερακαράκος, πρόεδρος της Πανελ­λήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Το περίεργο είναι ότι το νοσηλευ­τικό ίδρυμα εξέδωσε νέα ανακοίνω­ση την αμέσως επόμενη ημέρα του πρώτου εγγράφου που έλεγε για την πληρότητα, στις 28 Νοεμβρίου δηλαδή, αναφέροντας ότι από τις πρώτες πρωινές ώρες της 28ης Νο­εμβρίου «υφίσταται διαθεσιμότητα κλινών και αίρεται το από 27 Νο­εμβρίου 2017 έγγραφό μας». Αυτό το έγγραφο εκδόθηκε αφού οι αστυ­νομικοί είχαν προκαλέσει «σάλο» και είχαν δημοσιοποιήσει την υπόθεση.

Ταυτόχρονα, πηγές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανέφεραν ότι το στρατιωτικό νοσοκομείο εξέδωσε προσωρινή οδηγία προς το ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την οποία για ένα 24ωρο (σ.σ: στο έγγραφο του δι­ευθυντή δεν αναφερόταν το χρονικό αυτό διάστημα), λόγω της πληρότη­τας του νοσοκομείου, θα έπρεπε να πηγαίνουν απόστρατοι του στρατού ξηράς καθώς και αστυνομικοί σε άλλα νοσοκομεία.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Σω­ματείου Ειδικών Φρουρών: «Η γρα­πτή εντολή του 401 ΣΝΑ που περι­ήλθε στα χέρια μας επιβεβαιώνει την καταγγελία μας αλλά η ημερομηνία έκδοσης και προφανώς ισχύος της την καθιστά πιθανόν ενεργή όχι για ένα εικοσιτετράωρο (όπως υποστηρίζεται χωρίς στοιχεία από το ΓΕΣ) αλλά αρκετό διάστημα πριν και δεν ξέρουμε για πόσο στο μέλλον!».

Απόφαση

Αίσθηση προκαλεί η πρόσφατη από­φαση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε 40 εν ενεργεία υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους να έχουν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσο­κομεία.

Η απόφαση εκδόθηκε στις 14 Νοεμβρίου και βγήκε σε ΦΕΚ στις 23 Νοεμβρίου (ΦΕΚ 4092Β/23-11-17) και αναφέρει ότι πα­ρέχεται το δικαίωμα της νοσοκομει­ακής περίθαλψης στα στρατιωτικά νοσοκομεία σε 40 εν ενεργεία υπαλ­λήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ως ακολούθως: Δέκα κλίνες στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 10 κλίνες στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, 10 κλίνες στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και 10 κλίνες στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκ­παίδευσης.

ΜΑΡΙΑ - ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ[email protected]

(ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ-30/11/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Πάνω από 6.000 εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς περιθάλπτει ετησίως το 401 ΓΣΝΑ
staratalogia
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ