2017-12-01 23:11:14
Φωτογραφία για Στο ΟΑΚΑ δεν γινόταν να χάσει
Ο Παναθηναϊκός έβαλε δύσκολα στον εαυτό του αλλά νίκησε και τη Μάλαγα στο ΟΑΚΑ με 82-71 κι έφτασε τις πέντε διαδοχικές επιτυχίες στην Ευρωλίγκα κι εδραιώνεται στην πρώτη πεντάδα. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν έπιασε τα συνηθισμένα στάνταρ απόδοσης, αλλά κατάφερε με τρομερή εμφάνιση στο τελευταίο δεκάλεπτο να πάρει τη νίκη. Η τετράδα των Τζέιμς Γκιστ, Νικ Καλάθη, Νίκου Παππά και Κέι Σι Ρίβερς ήταν εκείνη που «καθάρισε» τον αγώνα, με τον Κένι Γκάμπριελ να έχει τη δική του σημαντική συνεισφορά. Για τους ηττημένους πάλεψε ο Νέντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός με αυτή τη νίκη έφτασε στο 7-3 και παραμένει τρίτος μαζί με τη Φενέρμπαχτσε, ενώ οι Ανδαλουσιανοί έπεσαν στο 3-7. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 4-0, αλλά o Τζέιμς Γκιστ ήταν ξανά ιδιαίτερα κεφάτος και με τρία καρφώματα στο πρώτο δεκάλεπτο βοήθησε για το 15-9. Στο δεύτερο δεκάλεπτο και με τον Τσάβι Πασκουάλ να κάνει ροτέισον οι γηπεδούχοι φάνηκε ότι θα ξέφευγαν καθώς προηγήθηκαν με 21-15 και 24-18, αλλά τα «φτηνά» λάθη που έκαναν, δεν τους επέτρεψαν να αυξήσουν τη διαφορά και οι Ανδαλουσιανοί με τρίποντο του Μιλοσάβλιεβιτς μείωσαν στον πόντο (24-23, 15’)
. Ένα καλάθι του Όγκουστιν έφερε τους Ισπανούς στο +3 (28-31), στα τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Η ελληνική ομάδα ήταν εξαιρετικά άστοχη και το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 32-35 και οι «πράσινοι» έπρεπε να αλλάξουν πολλά. Δύο διαδοχικά τρίποντα της Μάλαγα την έφεραν μπροστά με επτά πόντους διαφορά (34-41, 22’) βάζοντας ακόμα πιο δύσκολα στο «τριφύλλι». Ο Καλάθης το πήρε πάνω του και με διαδοχικούς πόντους διατήρησε τον Παναθηναϊκό κοντά στο σκορ. Ο Γκιστ από την κορυφή μείωσε σε 40-41 στο 24’. Το κρεσέντο του Καλάθη έφερε τους «πράσινους» μπροστά στο σκορ με 42-41 στο 25’. Το σερί έφτασε στο 10-0 για τους γηπεδούχους (44-41) και ο αγώνας φάνηκε να γυρνάει. Η Μάλαγα βρέθηκε πίσω με 50-45, αλλά δύο τρίποντα την έφεραν μπροστά με 51-50 στο 28’. Ο Καλάθης με τρίποντο έφερε το ματς στα ίσα και το 34-34 ήταν το σκορ που έγραφε ο φωτεινός πίνακας στο 30’. Η «μάχη» συνεχιζόταν με αμείωτη ένταση και στις δύο πλευρές του παρκέ και με τον Σουάρεζ να έχει 14 πόντους, αλλά να προσπαθεί να τινάξει τον ματς στον αέρα με τη συμπεριφορά του. Στο 33’, το σκορ ήταν 57-58 και ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να βρει λύσεις. Ο Παππάς βρήκε το τρίποντο για το 60-58 κι έβαλε «φωτιά» στο ΟΑΚΑ. Ο Ισπανός είχε χάσει το μυαλό του και κλωτσούσε πινακίδες μετά από το αντιαθλητικό που σφύριξαν σωστά οι διαιτητές, ενώ αποβλήθηκε για την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Ο Παππάς το είχε πάρει προσωπικά και με διαδοχικούς πόντους έγραψε το 65-58 στο 34’, με τον Πλάθα να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ. Το τρίποντο του Ρίβερς έβαλε τον Παναθηναϊκό στο +10 (68-58) και πλέον ο έλεγχος ήταν ξεκάθαρα σε ελληνικά χέρια. Ο ΜακΚαλουμ με δύο σερί λέι απ μείωσε 68-62 με πέντε λεπτά για το φινάλε και ο Πασκουάλ διέκοψε αμέσως τη ροή του αγώνα... Ο Παππάς με τρομερό τρίποντο εκτός ισορροπίας έγραψε το 71-62 στο 36’. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παραμείνουν κοντά, αλλά αυτό ήταν αδύνατο, με τον Παναθηναϊκό να έχει «ζεσταθεί» και το τελικό 82-71 ήρθε απολύτως φυσιολογικά με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει μία ακόμα νίκη.
athlitikotetradio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ