2017-12-05 22:03:08
Φωτογραφία για Στρατιωτικοί κανονισμοί αλλάζουν λόγω... «Ρουβίκωνα»
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να αλλάξει τον κανονισμό φύλαξης στα στρατόπεδα.

Η εισβολή των μελών της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» στο Πεντάγωνο ανήμερα την επέτειο του Πολυτεχνείου και η μηδενική αντίδραση των αρμοδίων της πύλης εξακολουθούν να απασχο­λούν τους επιτελείς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και προσωπικά τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ε. Απο­στολάκη. Πολύ περισσότερο τώρα που έφυγαν από πάνω τους οι προβολείς της επικαιρότητας γι' αυτό το θέμα.

Η μετάθεση του διοικητή του Στρατοπέδου Παπάγου, ο οποίος πήρε φύλλο πορείας για άλλη υπηρεσία, εκτόνωσε προσωρινά την κατάσταση. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ξανασυμβεί πα­ρόμοιο περιστατικό.

Έτσι λοιπόν, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σχεδιάζει να αλλάξει τον κανονισμό φύλαξης στα στρατόπεδα, προκειμένου οι δυνάμεις ασφαλείας να μπορούν να κάνουν συλλήψεις πολιτών εφόσον εκείνοι εισέρχονται παράνομα. Το Τμήμα Αμέσου Επεμβάσεως δηλαδή, που έχει εκ­παιδευτεί και υπάρχει εντός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα εξοπλιστεί και με χειροπέδες προκειμένου, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, να μπορεί να κάνει και συλλήψεις και στη συνέχεια να τους παραδίδει στην Αστυνομία.


Το θέμα των συλλήψεων έθεσε και ο ίδιος ο υπουρ­γός Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή, καθώς μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται χωρίς εντολή να στρα­φούν εναντίον πολιτών τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέ­λαβε την πολιτική ευθύνη για το περιστατικό, λέγο­ντας ότι τα μέλη του «Ρουβίκωνα» δεν έπρεπε να μπουν αλλά δεν έπρεπε και να βγουν από το Πεντά­γωνο. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, είχε μάλιστα δηλώσει ότι θα έπρεπε να συλληφθούν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» και ότι την ευθύνη την έχουν κάποιοι στρατιωτικοί.

Της ΑΛΕΞΙΑΣ ΤΑΣΟΥΛΗ[email protected]

(ΕΘΝΟΣ-02/12/2017 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.blogspot.gr])

__________________

Υ.Γ.: Το παρόν άρθρο δημιουργήθηκε σε μορφή κειμένου (με κόπο και σε βάρος της πρεσβυωπίας μας) από το ιστολόγιο μας, όπως συμβαίνει ΠΑΝΤΑ σε άρθρα εφημερίδων ή περιοδικών. Παρακαλούνται όποια «μεγάλα» site ή blog ή διάφορες ενώσεις τα αναδημοσιεύουν να βάζουν την πηγή του ιστολογίου μας ώστε να τηρείται η στοιχειώδης δεοντολογία! Οι αναρτήσεις στο ιστολόγιο μας δεν αποτελούν θέση ή άποψη δική μας άλλα Πολιτών και Blogger. Επίσης δημοσιεύονται άρθρα εφημερίδων και περιοδικών. Ιδιαίτερα άρθρα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις - Σώματα Ασφαλείας και τους Αποστράτους των. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ