2017-12-07 13:30:54
Φωτογραφία για ΜΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΛΘΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασε στην Αθήνα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Τσίπρας προς Ερντογάν: Είναι ιστορική στιγμή να βρίσκεστε εδώ

Στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη κατέθεσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Τον Τούρκο Πρόεδρο υποδέχθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τον καλωσόρισε στην Αθήνα, λέγοντας: «Καλωσήλθατε, κ. πρόεδρε. Είναι ιστορική στιγμή να βρίσκεστε εδώ, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ως πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μετά από 65 χρόνια. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε».

Τιμές απέδωσε άγημα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ οι δυο ηγέτες προχώρησαν μέχρι το μνημείο όπου δύο εύζωνοι παρέδωσαν στον κ. Ερντογάν το στεφάνι το οποίο και κατέθεσε. Ακολούθησε η ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Τουρκίας και της Ελλάδας και η επιθεώρηση του αγήματος από τον Τούρκο πρόεδρο.


« Η συνθήκη της Λωζάνης είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν παρουσιάζει κανένα κενό και δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση, ούτε επικαιροποίηση», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε πως θεωρεί αναγκαίες ορισμένες αλλαγές στη συνθήκη, η οποία, όπως είπε, «δεν εφαρμόζεται στη Δυτική Θράκη».

Tζανακόπουλος: Θα δηλωθεί με καθαρότητα η θέση της ελληνικής κυβέρνησης

Στην επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ''Realfm 97,8''. «Το γεγονός ότι σχετικές δηλώσεις έχουν επαναληφθεί σε διάφορες φάσεις, δεν σημαίνει ότι ήταν μια εξέλιξη που θα μπορούσαμε να καλωσορίσουμε. Μας προκάλεσε έντονο προβληματισμό, γέννησε ερωτηματικά... Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να γίνει ουσιαστική συζήτηση στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης, η οποία έχει έναν ιστορικό χαρακτήρα, με δεδομένο όμως το πλαίσιο που ορίζει η Συνθήκη της Λωζάννης, η οποία για την ελληνική πλευρά είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη. Πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης και θα δηλωθεί με καθαρότητα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Η ουσιαστική αναβάθμιση της σχέσης με την γείτονα χώρα είναι ο μοναδικός ασφαλής δρόμος για την Ελλάδα σε θέματα που αφορούν στο Αιγαίο είτε αφορά στα ζητήματα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού. Η Ελλάδα έχει μόνο να κερδίσει. Υπάρχουν ανοιχτά θέματα και προβλήματα αλλά ο μοναδικός τρόπος επίλυσης είναι η διεύρυνση του πολιτικού και διπλωματικού διαλόγου» συμπλήρωσε.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ