2017-12-10 13:33:07
Φωτογραφία για Πώς να βάλετε ένα τέλος στους τσακωμούς των παιδιών σας
Οι γονείς πολλές φορές πρέπει να κάνουν τον διαιτητή όταν τα παιδιά τους τσακώνονται Πολύ συχνά τα μικρά παιδιά μπορεί να μαλώσουν μεταξύ τους για ένα παιχνίδι. Μπορεί να σπρώξει το ένα το άλλο έτσι η παρέμβαση των γονιών είναι αναγκαία, έτσι ώστε το παιδί να καταλάβει ότι η συμπεριφορά του ήταν ανεπιθύμητη.

Δείτε μερικές συμβουλές για να αποφύγετε τους τσακωμούς

1. Πού και πότε γίνονται συνήθως οι καυγάδες

Παρατηρήστε τα παιδιά σας και τους τσακωμούς τους και με ποια αφορμή ξεσπούν συχνότερα. Μπορεί να συμβαίνουν όταν τα παιδιά είναι κουρασμένα, όταν είναι στη γιαγιά ή όταν πρέπει να μοιραστούν κάτι και κατανοήστε ποιο μοτίβο ακολουθεί η μεταξύ τους συγκρουσιακή συμπεριφορά.

2. Συζητήστε με το κάθε παιδί ξεχωριστά πριν ξεσπάσει ο θυμός

Πριν αρχίσει ο καυγάς, μπορείτε να λειτουργήσετε πυροσβεστικά... Αν, για παράδειγμα, ξέρετε ότι τα παιδιά λειτουργούν εκνευρισμένα και ανυπόμονα όταν γυρνάτε απ’ το σχολείο ή τον παιδικό σταθμό (πιθανότατα λόγω κούρασης ή πείνας), φροντίστε να καθίσετε όλοι μαζί κάπου και να παίξετε κάτι διασκεδαστικό.

3. Ακούστε τα

Καμιά φορά ο τσακωμός είναι μονόδρομος. Τους βάζετε όλους να καθίσουν και τους δίνετε τον λόγο ακούγοντας τους προσεκτικά χωρίς να κρίνετε τα συναισθήματά τους. Έτσι, η ένταση θα αποσυμπιεστεί. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ