2012-05-26 20:12:13
Φωτογραφία για Διαχειρίσιμη η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Αυτό που τόσο καιρό φωνάζαμε ήρθε τελικά να το επιβεβαιώσει ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Wolfgang Schaeuble. Με την υπογραφή του 2ου μνημονίου και μέχρι να πάμε σε εκλογές οι ευρωζώνη «κέρδισε» τον απαιτούμενο χρόνο τον οποίο χρειαζόταν ώστε να μπορεί να διαχειριστεί μία ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ. Χωρίς να τους κοστίσει όπως θα κόστιζε 5 ή 6 μήνες πριν κατά τους οποίους διαπραγματευόμασταν τους όρους του μνημονίου.

Εκείνη την περίοδο της ανασφάλειας των Ευρωπαίων εταίρων η Ελλάδα θα μπορούσε να διαπραγματευτεί ευνοϊκότερους όρους και να απειλήσει με πιθανή έξοδο της. 

Όμως στο διάστημα που ακολούθησε η Ευρωζώνη κέρδισε τον χρόνο τον οποίο χρειαζόταν για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε μια πιθανή χρεωκοπία της Ελλάδας και έξοδο της από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο χρόνος ο οποίος πέρασε, από την υπογραφή του μνημονίου μέχρι τις εκλογές της 6ης Μαΐου, λειτούργησε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η οποία την στιγμή που οι Έλληνες ηγέτες ασχολούνταν με μικροκομματικές διαφορές και με την διεκδίκηση της πολυπόθητης αυτοδυναμίας οι Ευρωπαίοι δημιουργούσαν τους απαραίτητους μηχανισμούς στήριξης ώστε να μπορέσουν ν’ ανταπεξέλθουν σε πιθανή έξοδο της Ελλάδας από το Ευρώ.


Η Ελλάδα δεν ξυπνά από τον λήθαργο. Οι αρχηγοί κομμάτων με την ματαιοδοξία τους οδηγούν την Ελλάδα στον γκρεμό. Η Ελλάδα είναι ζήτημα χρόνου να βγει από την Ευρωζώνη γιατί πολύ απλά χάρισε απλόχερα χρόνο για να διαχειριστούν την έξοδο της τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όταν μπορούσαν να ασκήσουν πιέσεις και να ζητήσουν ευνοϊκότερα μέτρα οι Έλληνες Πολιτικοί κατέβασαν τα παντελόνια και υπέγραψαν άνευ όρων. Τώρα που ξύπνησαν και θέλουν ν’ αλλάξουν τους όρους του μνημονίου αλλά είναι αργά.
e-metallo.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ