2017-12-12 13:25:58
Φωτογραφία για Χριστουγεννιάτικη παράσταση απο τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ: «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι»
            Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, τα παιδιά του ΚΔΑΠ Ανακτορίου του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, θα ανεβάσουν την θεατρική παράσταση: «Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι». 

      Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 6:00 το απόγευμα στην αίθουσα του ΕΠΑΛ Βόνιτσας.

    Ζωντανή Μουσική- χορός- θέατρο- παζάρι κατασκευών, γλυκίσματα και τρελό τρελό κέφι στην Αγέλαστη πολιτεία και τους καλικάντζαρους των αδερφών Κατσιμίχα....    Την παράσταση θα συνοδεύουν οι μουσικοί: Βάλια Σπαθάρα, λαούτο- φωνή Διονύσης Σκλαβενίτης, κιθάρα- φωνή Θάνος Μανετζής, πιάνο- φωνή

    Η Παράσταση είναι βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι των αδελφών Κατσιμίχα (1983), η παράσταση διασκευάζει θεατρικά την μακραίωνη λαϊκή παράδοση περί καλικάντζαρων στην μελωδικά πιο δημιουργική της εκδοχή. 

       "Μία φορά κι έναν καιρό, ήταν μια πολιτεία… μια πολιτεία όμορφη, μα πάντα λυπημένη, οι άνθρωποι αγέλαστοι, μουτρωμένοι, δεν ξέρανε χαμόγελο κι αγάπη τι σημαίνει. 


          Καθένας τους εκοίταζε μονάχα τη δουλίτσα του, η καλημέρα ακριβή, σα να 'τανε χρυσάφι. Ποτέ δεν ’παίζαν τα παιδιά στους δρόμους, στην πλατεία. 

         Ποτέ δεν έγινε γιορτή, χορός και φασαρία. Της βγήκε και το όνομα: Αγέλαστη Πολιτεία… θυμάμαι ακόμα κάποια Χριστούγεννα, που ήρθαν οι καλικάντζαροι και έφεραν τα πάνω κάτω … 

        Οι κακοί άνθρωποι τους φοβούνται και τους σιχαίνονται, γιατί η ασχήμια των καλικάντζαρων τους θυμίζει τη δικιά τους την ασχήμια…" 
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ