2012-05-26 21:54:16
Φωτογραφία για Κωλοτούμπα της Λαγκάρντ μέσω Facebook για τους Έλληνες
Μετά το άγριο κράξιμο που έφαγε, κυρίως από Έλληνες, μέσω Facebook, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έκανε κωλοτούμπα κι άρχισε να ανακαλεί. Μόνο ότι κάνουν πουλάκια τα ματάκια μας και δεν ξέρουμε τι διαβάζουμε, δεν είπε «Oπως έχω πει πολλές φορές στο παρελθόν, νιώθω μεγάλη συμπάθεια για τους Έλληνες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν. Γι' αυτό και το ΔΝΤ υποστηρίζει την Ελλάδα στην προσπάθειά της να ξεπεράσει την τωρινή κρίση και να επιστρέψει στο μονοπάτι της ανάπτυξης, της σταθερότητας και της απασχόλησης», αναφέρε σε ανάρτησή της η Κριστίν Λαγκάρντ.

Η «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ τονίζει ότι «ένα σημαντικό μονοπάτι αυτής της προσπάθειας είναι ότι ο καθένας πρέπει να φέρει το δικό του μερίδιο βάρους, ειδικά οι πιο προνομιούχοι και ειδικά σε ότι αφορά την πληρωμή των φόρων τους. Αυτό είναι το σημείο που υπογράμμισα μιλώντας στη Guardian, ως κομμάτι μίας ευρύτερης συνέντευξης που είχα δώσει πριν από λίγο καιρό», τονίζει.


Η Κριστίν Λαγκάρντ είπε αναφερόμενη στους Έλληνες να «μην περιμένετε καμία συμπάθεια», ενώ τόνισε ότι σκέφτεται περισσότερο τα παιδιά στη Νιγηρία, γιατί χρειάζονται περισσότερη βοήθεια από τους ανθρώπους στην Αθήνα.

Μέχρι και ο Βενιζέλος την έκραξε Με σκληρό τόνο απευθύνθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, αναφορικά με δηλώσεις της που δημοσιεύτηκαν σήμερα και αφορούν στη χώρα μας.

Σε ομιλία του,στο Ναύπλιο, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε την κ. Λαγκάρντ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, σημειώνοντας ότι το ύφος της προσέβαλε τον ελληνικό λαό.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Όπως κανείς δεν μπορεί να ταπεινώνει τον λαό στην περίοδο της κρίσης και το λέω απευθυνόμενος στην κυρία Λαγκάρντ, τη διευθύντρια του ΔΝΤ που το ύφος της προσέβαλε τον λαό, και την καλώ να αναθεωρήσει αυτά που ήθελε να πει, έτσι και κανείς δεν μπορεί να προσβάλει την κοινωνική βάση της παράταξης, τον γνήσιο προοδευτικό Έλληνα πολίτη που πίστευε και πιστεύει στην παράταξη αυτή ακόμα και αν δεν την ψήφισε στις 6 Μαΐου»
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ