2017-12-15 08:47:37
Φωτογραφία για Μόνιμες προσλήψεις γιατρών με ρουσφετολογικά κριτήρια! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί
Παρασκευή 15 Δεκέμβριος 2017

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

Από το …παράθυρο και με αμφίβολα κριτήρια θα μοριοδοτούνται για τη μόνιμη πρόσληψή τους στο ΕΣΥ οι γιατροί.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλει η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών (ΑΡΣΙ) που μελέτησε τα κριτήρια και τα μόρια που θα δίνονται με βάση τη νέα υπουργική απόφαση για τις κρίσεις των γιατρών. Η υπουργική απόφαση είχε αναρτηθεί προς διαβούλευση η οποία έληξε στις 12 Δεκεμβρίου. Δείτε ΕΔΩ τι προβλέπει: «Έρχονται οι κρίσεις των γιατρών του ΕΣΥ! Τι προβλέπει η υπουργική απόφαση»

Η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών επισημαίνει ότι: «οι σχετικές πρόσφατες νομοθετικές διατάξεις αλλαγής της διαδικασίας, κατά την κυβέρνηση φιλοδοξούν (εκτός από την υποτιθέμενη επιτάχυνση που εξαγγέλθηκε) να αντικειμενικοποιήσουν δήθεν τα κριτήρια μοριοδότησης.

Γι αυτό πολυδιαφημίστηκε προπαγανδιστικά η άνοδος του ποσοστού μοριοδότησης της προϋπηρεσίας (από 15% σε 50%) καθώς και η κατάργηση του αόριστου κριτηρίου της «εμπειρίας» που οι εκάστοτε εισηγητές και κριτές το ερμήνευαν κατά το δοκούν».


«Ριγμένοι» οι επικουρικοί για τις προσλήψεις

Όπως καταγγέλλει η ΑΡΣΙ στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε, οι επικουρικοί γιατροί μένουν στο περιθώριο καθώς στο κριτήριο της Προϋπηρεσίαςτα μόρια που λαμβάνουν είναι ελάχιστα έως μηδαμινά.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η μοριοδότηση των επικουρικών γιατρών είναι ασήμαντη. Πρακτικά όλοι ασχέτως ή όχι προϋπηρεσίας στο ΕΣΥ μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι : π.χ. ιδιωτική κλινική ως συνεργάτης (δλδ όλοι πρακτικά οι ειδικευμένοι αρκεί να έχουν κάνει έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος) συντελεστής μοριοδότησης προϋπηρεσίας 1,25 – έμμισθος σε ιδιωτική κλινική συντελεστής μοριοδότησηςπροϋπηρεσίας 1,40 – επικουρικός στο ΕΣΥ συντελεστής μοριοδότησης προϋπηρεσίας 1,85 κλπ.»

Μόρια για …άγνωστα εκπαιδευτικά κέντρα

Αντίστοιχα και με το κριτήριο του Εκπαιδευτικού Έργου όπου σύμφωνα με την ΑΡΣΙ: «παρεισφρύει και μάλιστα με πολύ υψηλή μοριοδότηση (120 μόρια) η «Μετεκπαίδευση σε κέντρο του εσωτερικού ή του εξωτερικού» συλλήβδην, αδιάκριτα και ασαφέστατα ως προς τι ακριβώς είναι το … «μετεκπαιδευτικό κέντρο» τόσο του «εξωτερικού» αλλά πολύ περισσότερο του «εσωτερικού», πώς έχει πιστοποιηθεί το «μετεκπαιδευτικό κέντρο» ως τέτοιο και πώς ακριβώς πιστοποιείται η «μετεκπαίδευση» σε αυτό».
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ