2012-05-27 22:30:31
Φωτογραφία για «Ερυθρόλευκο»... master στο ΣΕΦ!
Οι «ερυθρόλευκοι» σε μεγάλη μέρα, πήραν το ροζ φύλλο αγώνα, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι βρήκαν απέναντί τους τον χειρότερο Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών στο πρώτο ημίχρονο, όπου κατόρθωσαν να χτίσουν μια διαφορά 18 πόντων (53-35), πάνω στην οποία «πάτησαν» σε ολόκληρο το δεύτερο 20λεπτο. Πλέον, η σειρά των τελικών μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ, την ερχόμενη Τετάρτη (30/05, 19.00, ΝΕΤ) όπου ο Παναθηναϊκός θα τα παίξει όλα για όλα, για να κάνει το 2-2 και να διεκδικήσει τη δυνατότητα διατήρησης των σκήπτρων του πρωταθλητή Ελλάδας μέσα στο ΣΕΦ το ερχόμενο Σάββατο στον πέμπτο τελικό. Οσο για τους πρωταθλητές Ευρώπης, απ' την πλευρά τους έχουν πλέον δύο ευκαιρίες με τη δεύτερη μπροστά στον κόσμο τους να φτάσουν στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 1997 Κόκκινο όνειρο, πράσινος εφιάλτης!

Καταιγιστικός με το καλημέρα στο ματς ο Ολυμπιακός, βρήκε στο πρόσωπο του Κέσελ μια απόλυτα αξιόπιστη και ενδεχομένως απρόσμενη λύση, αφού κατόρθωσε να πετύχει τους 10 από τους πρώτους 12 πόντους των πρωταθλητών Ευρώπης την ώρα που οι «πράσινοι» με σοβαρά προβλήματα στο σκοράρισμα, είχε πετύχει στο πρώτο τετράλεπτο μόλις ένα τρίποντο με τον Διαμαντίδη.


Ο Ολυμπιακός έχτισε μια διαφορά και κατόρθωσε μάλιστα να την ανεβάσει και στους 13 πόντους (24-11), 1:50 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, αφού ο Παναθηναϊκός εκτός από τα επιθετικά προβλήματα, εμφάνισε σοβαρότατες αμυντικές αδυναμίες, χάνοντας -όπως και στο πρώτο ματς- πολλά ριμπάουντ που επέτρεψαν στους Πειραιώτες να κάνουν δεύτερη επίθεση, αλλά και κάνοντας πολλά και σοβαρά λάθη.

Το ΣΕΦ πήρε... φωτιά βλέποντας τους παίκτες του Ιβκοβιτς να περνούν ένα απρόσμενα εύκολο για εκείνους απόγευμα και να έχουν βάλει τα θεμέλια για την κατάκτηση της δεύτερης νίκης στη σειρά των τελικών. Εκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 29-18, αλλά τα... καλύτερα γι' αυτούς ήρθαν στη δεύτερη περίοδο, όπου οι «πράσινοι» εμφάνισαν ακόμα χειρότερο πρόσωπο, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο, με αποτέλεσμα η διαφορά να εκτοξευτεί και να φτάσει 5:15 πριν το φινάλε τους 18 πόντους (42-24), αφού ο Ολυμπιακός ως εκείνο το σημείο είχε μηδέν λάθη, ενώ ο Παναθηναϊκός μετρούσε 7! Το +18 οι «ερυθρόλευκοι» το έπιασαν και στα 4:10 πριν το τέλος του ημιχρόνου (45-27). Ο Ομπράντοβιτς δεν πίστευε στα μάτια του την εικόνα που εμφάνιζε ο Παναθηναϊκός, χάνοντας όλες σχεδόν τις κρίσιμες μονομαχίες κάτω απ' τα καλάθια και περιμένοντας λύσεις επιθετικά μόνο από τον Διαμαντίδη που ήταν ο μόνος που κατόρθωνε να διατηρεί το καθαρό μυαλό που απαιτούσαν οι περιστάσεις και να κρατά τους πράσινους μέσα στο παιχνίδι, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να ανεβάσουν τη διαφορά σε επίπεδα άνω των 20 πόντων.

Είναι χαρακτηριστικό της αδυναμίας του Παναθηναϊκού να βρει ρυθμό στο παιχνίδι το γεγονός ότι δέχτηκε πάνω από 50 πόντους σε ένα ημίχρονο, με τη διαφορά να φτάνει τελικά και τους 20 πόντους ένα λεπτό πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο (53-33), για να μειώσει ξανά ο Διαμαντίδης στους 18 και να κλείσει το ημίχρονο στο 53-35.

Και στην περίπτωση αυτού του παιχνιδιού είναι γεγονός ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια... Ο Ολυμπιακός έκλεισε το ημίχρονο με 13 επιθετικά ριμπάουντ και 6 αμυντικά, φτάνοντας τελικά τα τρία λάθη, όταν οι «πράσινοι» στις αντίστοιχες κατηγορίες μέτρησαν 5 επιθετικά, 9 αμυντικά και 12 (!) λάθη.

Άλλος Παναθηναϊκός

και... κόκκινος βομβαρδισμός!

Όσοι περίμεναν ότι δεν είναι ποτέ δυνατόν, ο Παναθηναϊκός να κάνει και δεύτερο κακό ημίχρονο και μάλιστα στα επίπεδα του πρώτου, επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς μπήκαν στο παρκέ... αφυπνισμένοι με τον Διαμαντίδη και τον Μπατίστ να παίρνουν το παιχνίδι πάνω τους και να προκαλούν τον... πανικό στον Ολυμπιακό, κατορθώνοντας να ρίξουν τη διαφορά και στους οκτώ πόντους (57-49), τρία λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι η εμφάνιση αρνητικού σφυρίγματος για τον Παναθηναϊκό, μη καταλογίζοντας φάουλ σε σουτ τριών πόντων του Διαμαντίδη από τον Μάντζαρη στο 55-39.

Στο ηχηρό come back του Παναθηναϊκού, ο Ολυμπιακός απάντησε με ένα... βομβαρδισμό τριπόντων διαδοχικά από Παπανικολάου, Λο και Πρίντεζη, με τα οποία οι ερυθρόλευκοι εκτόξευσαν και πάλι τη διαφορά στους 17 πόντους (66-49), για να κλείσει τελικά στους 18 η τρίτη περίοδος (69-51) από το καλάθι του Πρίντεζη.

Η διαφορά ξαναπήγε, μάλιστα στο +20 με το καλάθι του Λο στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου και στους 22 (73-51) που ήταν και η μεγαλύτερη στον αγώνα από το 18ο λάθος του Παναθηναϊκού και το δίποντο του Πρίντεζη.

Το παιχνίδι είχε πλέον αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα με τις δύο ομάδες να εμφανίζουν... συμπτώματα συντήρησης στο παιχνίδι τους, έχοντας προφανώς στραμμένο το ενδιαφέρον τους στο παιχνίδι της Τετάρτης. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να βομβαρδίζει με τρίποντα, κατορθώνοντας μάλιστα να διατηρεί υψηλότερα ποσοστά ευστοχίας (50%) με 10 στα 20, από δίποντα και βολές, ενώ ο Ομπράντοβιτς αποδεχόμενος την ήττα κράτησε στον πάγκο τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τους άλλους πρωτοκλασσάτους της ομάδας του, θέλοντας να μην τους επιβαρύνει ενόψει του τέταρτου τελικού.

Παρόλα αυτά, ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να ρίξει τη διαφορά στους 12 πόντους 1.30 πριν το τέλος του αγώνα (81-69), για να κλείσει τελικά το σκορ με το ματς να παίρνει χαρακτήρα «προπόνησης» για τις δύο ομάδες στα τελευταία λεπτά, με τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη με 84-72.

Διαιτητές: Χριστοδούλου, Καρακατσούνης, Κορομηλάς.

Δεκάλεπτα: 29-18, 53-35, 69-51, 84-72.

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Μάντζαρης 5 (1), Σπανούλης 15 (1), Κέσελ 10 (1), Άντιτς 7 (1), Ντόρσεϊ 2, Λο 9 (1), Γκετσεβίτσιους 6 (2), Παπανικολάου 6 (2), Πρίντεζης 16 (2), Χάινς 6, Σλούκας 2.

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 12 (2), Καλάθης 2, Σάτο, Καϊμακόγλου 9 (1), Μάριτς 3, Γιασικεβίτσιους 6, Λόγκαν 9 (1), Περπέρογλου 9 (1), Σμιθ, Βουγιούκας 3, Τσαρτσαρής 4, Μπατίστ 12.
onsports
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κρύψτε τα γυναικόπαιδα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κρύψτε τα γυναικόπαιδα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ