2012-05-27 23:56:41
Φωτογραφία για Τα ναζιστικά φαντάσματα (8)
ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Γράφει ο Χρήστος Η.Χαλαζιάς

Κατά καιρούς κάνουν εντυπωσιακές ενέργειες και εμφανίσεις οι Ναζί της Γερμανίας, πράγμα που προκαλεί απογοήτευση και αντιδράσεις στη διεθνή κοινή γνώμη γιατί ο εφιάλτης για μια αναζωογόνηση του νεοναζισμού παραμένει.

Αυτό επισημαίνει ο εβραϊκής καταγωγής Σιμόν Βιζέντας διώκτης εγκλημάτων πολέμου, ο οποίος έχει συστήσει μια οργάνωση για την επισήμανση των Ναζιστών είτε είχαν αναπτύξει δραστηριότητα στον πόλεμο είτε στα μεταπολεμικά χρόνια.

Υπάρχουν λοιπόν νεοναζιστικές οργανώσεις στη Γερμανία; Η απάντηση στο ερώτημα είναι καταφατική. Όχι μόνο υπάρχουν αλλά και προκαλούν την κοινή γνώμη. Θέλουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δείξουν ότι δεν παραιτήθηκαν από τους τελικούς σκοπούς οι οποίοι είναι η αναβίωση του χιτλερισμού και η πρόκληση ανωμαλίας στη Γερμανία.

Εξακριβωμένες πληροφορίες κάνουν λόγο για μια μυστική οργάνωση της άκρα Δεξιάς γνωστή με τα αρχικά C.B.S. Ένας από τους συνεργάτες του Σιμόν Βιζεντάλ ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στην καταπολέμηση του ναζισμού ο Ράβ Αβραάμ Κούπερ, υποστηρίζει ότι υπάρχουν συμπτώματα αναβίωσης του ναζισμού στη Γερμανία αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια για τη δημιουργία ενός τέταρτου Ράιχ. Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένα γεγονότα που συνέβησαν στη Γερμανία τα τελευταία χρόνια προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση όχι μόνο στους Γερμανούς αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Υπήρξαν πληροφορίες ότι γίνεται μια συστηματική προσπάθεια για την επανεμφάνιση του ναζισμού στη Γερμανία και ότι παρά το γεγονός ότι ο πληθυσμός δείχνει μια αδιαφορία και μια αντίδραση, όχι όμως τόσο δυνατή ώστε να προκαλέσει ζητήματα εσωτερικής τάξης, η ουσία του γεγονότος είναι ότι ο ναζισμός ζει στη Γερμανία.

Υπάρχουν εγκληματίες πολέμου οι οποίοι κατόρθωσαν να διαφύγουν τη σύλληψη λέει ένας Ισραηλινός δημοσιογράφος που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία, ο Γιαρόν Σβόραλ. Έκανε ειδική έρευνα για το φαινόμενο του νεοναζισμού και κατέληξε στα ακόλουθα συμπεράσματα: «Πρέπει να ζήσει κανείς στη σημερινή Γερμανία για αν αντιληφθεί ότι οι νεοναζί αναδιοργανώνονται. Επισκέπτομαι συχνά τη Γερμανία και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχει μια διαφορετική τακτική με νέα συνθήματα για την προσέγγιση του κόσμου. Πρέπει να αναγνωρίσει κανείς ότι οι Ναζί μελέτησαν τα ζητήματα που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη και προσπαθούν να την προσεγγίσουν με κάθε τρόπο.» Ένας Αυστραλός δημοσιογράφος επιβεβαιώνει αυτά τα συμπεράσματα και λέει ότι η Άκρα Δεξιά στη Γερμανία είναι σήμερα μια πραγματικότητα. Ένας από αυτούς τους ηγέτες της είναι ο Χάιντς Ράιτς, ο οποίος έχει οργανωτικές ικανότητες και ρητορική δύναμη και επιμονή έτσι ώστε να μπορεί να πείθει τον γερμανικό λαό.

Πρέπει να σημειωθεί επίσης εδώ ότι οι νεοναζί δίνουν πάντα μεγάλη έμφαση στη ρητορική ικανότητα, μιμούμενη τον Χίτλερ! Πιστεύουν ότι ένας πραγματικός ναζί οφείλει να έχει πειστικότητα, να αναπτύσσει την επιχειρηματολογία του και να δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο δρόμο του. Οι νεοναζί στη Γερμανία έχουν τώρα και το θεωρητικό τους όργανο που είναι η επιθεώρηση «Φουρέι» που διανέμεται σ’ όλες τις γερμανικές πόλεις. Το όργανο αυτό έχει ευρεία κυκλοφορία γιατί δεν φανατίζει το κοινό αλλά προσπαθεί να το προσεγγίσει και να δείξουν ότι οι νεοναζί δεν είναι αυτοί που ο κόσμος νομίζει, δηλαδή σκληροί και αμείλικτοι διώκτες των δημοκρατικών δυνάμεων αλλά ένα σύγχρονο κόμμα με καθαρή ιδεολογία που ζητά τη θέση του μέσα στη σημερινή Γερμανία.

Εκείνο που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι νεοναζί δεν αποτελούν ένα αποκλειστικά γερμανικό φαινόμενο αλλά αντίθετα είναι η εικόνα μιας διεθνούς οργάνωσης η οποία δρα στη Γερμανία και θέλει να καταστήσει τη χώρα αυτή το κέντρο κάθε ναζιστικής δραστηριότητας. Ο Σίμον Βίζενταλ που θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος διώκτης των νεοναζί υποστηρίζει ότι άμεσος κίνδυνος για τη Γερμανία δεν υπάρχει αλλά ο ναζιστικός πυρετός είναι ενδεχόμενο να μην αργήσει να ανέβει και να προκαλέσει γενικότερες ανησυχίες. Αυτό προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι τα μεσαία στρώματα και κυρίως τα αστικά στοιχεία υποστηρίζουν αναφανδόν τους νεοναζί. Γιατί αυτό; Η απάντηση στο ερώτημα βρίσκεται στο γεγονός ότι η Γερμανία μετά την απογοήτευση της από τις εξελίξεις που σημειώνονται στην Ευρώπη και μετά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σημερινή κυβέρνηση δεν βρίσκει άλλο τρόπο για να αποκτήσει δύναμη και κύρος από την ημιστρατιωτική οργάνωση και την επιθετικότητα.

Έτσι λοιπόν δεν θα προκαλέσει εντύπωση το γεγονός ότι πολλοί σημερινοί νέοι της Γερμανίας συγκεντρώνονται σε βίλες στην ύπαιθρο και κάνουν όχι μόνο συσκέψεις αλλά επιδίδονται και σε στρατιωτική προετοιμασία. Υπάρχει μια νεοναζιστική ομάδα υπό τον Φρίντεμ Μπουζέ που έχει 150 μέλη.

Η κυβέρνηση της Βόνης γνωρίζει την οργάνωση αυτή και παρακολουθεί τις δραστηριότητες της. Αλλά βέβαια δεν είναι η μόνη οργάνωση. Υπάρχει επίσης το Εθνικιστικό Μέτωπο που έχει 8.500 μέλη. Ωστόσο οι επίσημες αρχές στη Γερμανία λένε ότι τα μέλη αυτής της οργάνωσης δεν ξεπερνούν τα 130.

Κανείς ασφαλώς δεν θα αγνοεί ότι το φαινόμενο του ναζισμού στη Γερμανία ήταν ένα ιδιαίτερο φαινόμενο που παρουσιάστηκε κάτω από ειδικές συνθήκες και είχε μεγάλη απήχηση στη χώρα αυτή. Αντικειμενικοί παρατηρητές λένε ότι οι συνθήκες αυτές δεν υπάρχουν σήμερα, ότι ενδεχομένως να διατηρείται το εντιεβραϊκό μένος σε πολλούς Γερμανούς αλλά είναι δύσκολο να εκδηλωθεί και κυρίως να έχει απήχηση στην κοινή γνώμη.

Ο νεοναζισμός στη Γερμανία δεν αποτελεί αποκλειστικό φαινόμενο στη χώρα αυτή. Συνδέεται και με άλλες χώρες. Πρέπει να σημειωθεί ότι στη Γερμανία και στην Αυστρία υπάρχει ο σπόρος για τη δημιουργία φιλοναζιστικού κινήματος. Το περίεργο είναι ότι συγγενικά πρόσωπα όπως η κόρη του Χίτλερ και του Γκάιριγκ κινούνται δραστήρια σε μια προσπάθεια να δημιουργήσουν φιλοναζιστικό ρεύμα. Τα συνθήματα που χρησιμοποιούνται είναι τα ίδια και πάνω από όλα η φυλετική καθαρότητα.

Οι ναζί λένε ότι οι Ευρωπαίοι θα εξαφανιστούν τελικά αν δεν αντιδράσουν στην εισβολή των ξένων εργατών και στο μπέρδεμα των φυλών που γίνεται συστηματικά στα τελευταία αυτά χρόνια. Σε οποιαδήποτε περίπτωση υπάρχει σήμερα νεοναζιστικό κίνημα στη Γερμανία όπως υπάρχει επίσης και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το ναζιστικό κίνημα έχει βαθιές ρίζες στη Λατινική Αμερική και κυρίως στην Αργεντινή.

Το πρόσωπο του ναζισμού όπως εμφανίζεται στη Λατινική Αμερική είναι διαφορετικό. Εκεί προσπαθεί να προσεταιριστεί τους φιλόθρησκους κατοίκους του νότιου ημισφαιρίου και ακολουθεί μια τακτική που συμπλέκει με εκείνη του Βατικανού. Λέγεται μάλιστα ότι κάποιος ναζί ονόματι Μάλερ αποτελεί τον σύνδεσμο του κινήματος με το Βατικανό.

Υπάρχει και ένα άλλο γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό όπως είναι η εμφάνιση του ηγέτη. Κατά παράδοση οι ναζί διαλέγουν πάντοτε έναν μικροαστό φιλόδοξο και δραστήριο, για να του εμπιστευτούν την ηγεσία. Αυτή τη φορά διάλεξαν τον Γιαρόν Σβοράν δημοσιογράφο 39 ετών, ο οποίος έζησε μερικά χρόνια στην Αίγυπτο και κατόπιν έφυγε στο εξωτερικό. Θα ρωτήσει κανείς; Υπάρχει καμία σύνδεση ανάμεσα στους Εβραίους του Ισραήλ και το ναζιστικό κίνημα; Το ερώτημα αυτό θέτει ένας Ιταλός δημοσιογράφος ο οποίος προσέγγισε το νεοναζιστικό κίνημα της Γερμανίας εμφανιζόμενος ως νεοναζί ενώ στην πραγματικότητα ήθελε να αποκάλυψη τους μηχανισμούς και τον τρόπο δράσης του ναζιστικού κινήματος. Πρέπει όμως να προστεθεί επίσης ότι Αμερικανοί εύποροι πολίτες ενισχύουν αυτή τη φιλοναζιστική κίνηση και πιστεύουν ότι θα μπορέσει να αποτελέσει μια σημαντική δύναμη στο μέλλον. Έγινε επίσης λόγος για μυστικές συνδέσεις των φιλοναζί με πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ Μοσάντ. Πρέπει να αναφέρουμε εδώ ότι η κατασκοπεία έχει αναπτυχθεί στα τελευταία αυτά χρόνια κυρίως στη Μέση Ανατολή σε βαθμό ανησυχητικό. Λόγω ιδιαίτερων ικανοτήτων οι Ισραηλινοί έχουν τα πρωτεία στη δραστηριότητα αυτή. Οι ναζί εκμεταλλεύονται την περίσταση και εμφανίζουν μια κινητικότητα η οποία προκαλεί εντύπωση.

Ο Γίοραν Σβοράν ο οποίος γεννήθηκε σε Ισραηλινό κιμπούτς το 1943 υπηρέτησε στον ισραηλινό στρατό ως αλεξιπτωτιστής και κατόπιν ανέλαβε μυστικές αστυνομικές αποστολές. Όταν όμως έγινε ιδιαίτερα γνωστός και όταν έλαβε απειλές από μέρος των Αράβων ότι θα τον εξοντώσουν έφυγε μυστικά για τη Γερμανία όπου σήμερα έχει χριστεί αρχηγός των νεοναζί.

Όλα αυτά τα γεγονότα και οι πληροφορίες μπορεί να προκαλούν αίσθηση στους Ευρωπαίους και μερικοί μάλιστα να δείχνουν επιφυλάξεις. Η ουσία του γεγονότος όπως γράφει μια άλλη Ιταλίδα δημοσιογράφος η Σιμόνα Κάτζ είναι ότι ο νεοναζισμός επανεμφανίζεται στη Γερμανία, οργανώνεται και απλώνεται διαρκώς περισσότερο.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ