2012-05-28 00:13:06
Φωτογραφία για Η διατροφή που βοήθαει τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση
Η εμμηνόπαυση στις περισσότερες γυναίκες επέρχεται στα 48 ως 52 χρόνια, αλλά συνολικά το χρονικό όριο είναι πολύ μεγαλύτερο, μπορεί να... έρθει ακόμη και στα 39 ή να καθυστερήσει μέχρι τα 58, του σταματήματος της περιόδου. Τα χρόνια αυτά της εμμηνόπαυσης είναι αρκετά δύσκολα για όλες τις γυναίκες διότι επέρχονται ορμονικές διαταραχές οι οποίες προκαλούν διάφορα συμπτώματα, όπως εξάψεις νυκτερινές εφιδρώσεις. Η διατροφή είναι ένας βασικός παράγοντας που μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση και την σωστή λειτουργία του οργανισμού και κατά συνέπεια να συμβάλει στην ισορροπία της ψυχολογίας. Σχετικές πληροφορίες μας δίνει ο κ. Ευάγγελος Ζουμπανέας Διαιτολόγος -Διατροφολόγος.

Πρόγραμμα διατροφής

Πρωινό

Κάθε μέρα να πίνετε ένα ποτήρι χυμό φρούτων, μία φρεσκοστυμένη πορτοκαλάδα ή χυμούς από διάφορα άλλα φρούτα, χυμούς με καρότο θα πρέπει να πίνετε άφθονους διότι περιέχουν βιταμίνη Α, προστατεύει σημαντικά από την εμφάνιση του καρκίνου.


Διαλέξτε ένα από τα παρακάτω είδη πρωινού:

Ένα μπολ γάλα με δημητριακά πρωινού ολικής αλέσεως χωρίς σοκολάτα( περ. 4-5 κουταλιές της σούπας)

Ένα γιαούρτι 2% λιπαρά με 2-3 κουταλιές της σούπας δημητριακά και ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκους ανάλατους ξηρούς καρπούς (π.χ. αμύγδαλα ή καρύδια, φουντούκια κ.λ.π.) ή ένα μέτριο κρητικό κριθαρένιο παξιμάδι και 30-40 γραμμ. τυρί χαμηλό σε λιπαρά και ένα φλιτζάνι γάλα 1.5% λιπαρά.

Μέχρι το μεσημέρι

3 ώρες μετά το πρωινό

Ένα κουτάκι χυμό φρούτων χωρίς ζάχαρη ή 1-2 φρούτα

Οδηγίες

1) 5 λεπτά πριν το γεύμα να πίνετε ένα ποτήρι νερό και στην συνέχεια να τρώτε με αργό ρυθμό, μασώντας πολύ καλά την κάθε μπουκιά φαγητού.

2) Λαχανικά

Ένα πιάτο σαλάτα με ωμά ή βραστά λαχανικά της αρεσκείας σας. Όσο μεγαλύτερη ποικιλία έχετε στο πιάτο σας τόσο το καλύτερο. Τις ημέρες που το γεύμα σας περιλαμβάνει κρέας ή κοτόπουλο, η σαλάτα σας να αποτελείται από πράσινα λαχανικά , όπως μαρούλι, χόρτα , σπανάκι, μπρόκολο ,κ.τ.λ. τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες οι οποίες συμβάλουν στην μειωμένη απορρόφηση της χοληστερίνης και του λίπους του κρέατος από τον οργανισμό. Στην σαλάτα σας να προσθέτετε 1. ½ –2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
life2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ