2012-05-28 10:05:25
Φωτογραφία για Η ελληνικής καταγωγής υπεύθυνη της Επιτροπής Μειονοτήτων στην Αλβανία, αναγνωρίζει «μακεδονική γλώσσα»!
Έντονες αντιδράσεις των Βορειοηπειρωτών

Ντ. Μπακογιάννη με την υπεύθυνη

της ΚΕΜ Κωνσταντίνα Μπεζιάνη  

Η Κρατική Επιτροπή Μειονοτήτων Αλβανίας ιδρύθηκε το 2004, ως συμβουλευτικό όργανο του πρωθυπουργού της χώρας. Έχει πρόσβαση στην κεντρική και τοπική εξουσία, για την συλλογή πληροφοριών που αφορούν τις μειονότητες αλλά και να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ισονομία και ισοπολιτεία των εθνικών και πολιτιστικών μειονοτήτων.  Ο/Η Πρόεδρος και τα πέντε μέλη της επιτροπής διορίζονται από τον πρωθυπουργό.

Η σημερινή πρόεδρος κ. Κωνσταντίνα Μπεζιάνη κατέχει τη θέση της προέδρου από την ίδρυση της Επιτροπής, 

αρχικά με την στήριξη του κόμματος ΚΕΑΔ. Παρά την αλλαγή των κυβερνήσεων, συνεχίζει μέχρι σήμερα να προεδρεύει, ενώ η ίδια άλλαξε πολιτικό στρατόπεδο με την ένταξή της στο νέο κόμμα της Ελληνικής Μειονότητας ΕΕΜΜ-MEGA. Όλα τα μέλη της Επιτροπής – η σύνθεση της οποίας άλλαξε αρκετές φορές -  προέρχονται από τις διάφορες μειονότητες.

Η κ. Μπεζιάνη είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους κύκλους της Ελληνικής Μειονότητας γιατί σε εκδήλωση στα Τίρανα είχε αναφέρει πως «οι μειονότητες στην Αλβανία χαίρουν όλα τα δικαιώματα» αλλά και γιατί είχε αποκαλέσει τη FYROM ως «Μακεδονία» (σχετικό άρθρο εδώ).  

 Διαβάστε περισσότερα »
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Συνταγή της Ημέρας!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ