2018-01-16 11:19:27
Φωτογραφία για Επιπλέον Marder 1A3 για την Ιορδανία από τη Rheinmetall
Την ανάθεση από τη γερμανική κυβέρνηση σύμβασης για την αναβάθμιση επιπλέον 25 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3 που προέρχονται από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων της Γερμανίας ανακοίνωσε ο όμιλος Rheinmetall. Το ύψος της σύμβασης ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ (άνευ ΦΠΑ) και τα οχήματα προορίζονται για τις ένοπλες δυνάμεις της Ιορδανίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε προ ημερών, η σύμβαση ανατέθηκε στο πλαίσιο προγράμματος γερμανικής στρατιωτικής βοήθειας που αποσκοπεί στην αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ενόπλων δυνάμεων της Ιορδανίας στον αγώνα κατά της διεθνούς δημοκρατίας, στη συνοριακή ασφάλεια και τη σταθερότητα της περιοχής.

Τα οχήματα θα παραδοθούν με ερημική παραλλαγή μαζί με ανταλλακτικά, πυρομαχικά, βιβλιογραφία, ειδικά εργαλεία, επιτόπια τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες εκπαίδευσης των πληρωμάτων και του προσωπικού υποστήριξης. Οι παραδόσεις θα αρχίσουν το πρώτο τρίμηνο του 2018.


Ας σημειωθεί ότι την διετία 2016-2017 έχουν παραδοθεί στην Ιορδανία 25 Marder 1A3. Υπενθυμίζεται ότι το βάρους μάχης 35 τόνων, κινητήρα ισχύος 600 ίππων όχημα διαθέτει ως κύριο οπλισμό πυροβόλο RH-202 διαμετρήματος 20 χλστ. δυνατότητα μεταφοράς ομάδας εννέα τυφεκιοφόρων και επίτευξης μέγιστης ταχύτητας 65 χλμ./ώρα.

Μετά τις Γερμανία, Χιλή και Ινδονησία η Ιορδανία είναι η τέταρτη χώρα που εισάγει σε υπηρεσία το Marder 1A3 που κάποτε απασχόλησε και την Ελλάδα, μόνο που οι πολλές συζητήσεις, οι αμετροέπειες και τα συμφέροντα, οδήγησαν απλά στο να μείνει η χώρα με τα M113.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ