2018-01-26 16:05:23
Φωτογραφία για ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ και ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΡΑΣΟΣ!! -Δεν μου χορήγησαν τη μελέτη έργου 18.000 ευρώ. Τι φοβούνται;
ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ.

ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

   ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ από συστάσεως του ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    Είμαι στη διάθεση οποιασδήποτε πολιτικής, διοικητικής και άλλης υπηρεσίας της συντεταγμένης πολιτείας να συνδράμω στο έργο της στη κατεύθυνση, γιατί θεωρώ ότι ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ.

   Μέρα με τη μέρα το παραπάνω αίτημα για ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  καθίσταται αναγκαίο και επιτακτικό. 

Aγαπητοί Αναγνώστες

       Ως προκύπτει από τα συναπτόμενα δύο χρηματικά εντάλματα πληρωμής  που έχουν αριθμούς 448 και σειρά Β το ένα και 464 και σειρά Β το άλλο, έγινε η προμήθεια υλικών ασφαλτοστρώσεως και συντηρήσεων των γηπέδων Μπάσκετ, Βόλεϊ, Τένις και Αθλητικού Κέντρου Βόνιτσας, με δικαιούχους την Εταιρεία Α
. ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ και την εταιρεία ΕΝΩΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ έναντι των ποσών 4.989,95 ευρώ και 4.990,00€. Τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής εκδόθηκαν την 28η-12-2016 και την 29η-12-2016...     Με τη κοινή λογική αντικείμενο συντηρήσεως των ανωτέρω γηπέδων από Γεωπονικό Κέντρο ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ. Πάνω στην άσφαλτο τι να συντηρήσει το Γεωπονικό Κέντρο;  Εκτός και πάνω στην άσφαλτο φύτεψαν  χορτάρι, λουλούδια κλπ.

4989.95 +4990= 9.979.95 ευρώ

-Τι έγινε στη συνέχεια;

       Tην Παρασκευή 02/06/2017 σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβούλιου του Κέντρου Μέριμνας εκτός ημερησίας διάταξης ο Πρόεδρος του κ. Παντελής Αποστολάκης εισηγείται το θέμα «Διαθέσεις πιστώσεων».

     Με την με αριθμό 50/2017 απόφαση του ΔΣ,  όπου με πλειοψηφία, μεταξύ των άλλων έχουμε την παρακάτω πίστωση.

 Α.Α.Υ  -150 με Κ.Α 15-7331.009, ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΟΛΕΥ ΤΕΝΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ ποσού 18.000 ευρώ.

 Με απευθείας ανάθεση από τον Πρόεδρο του Κέντρου, έχουμε την έκδοση του παρακάτω Χρηματικού Εντάλματος Πληρωμής: 

            Την 1η-11-2017 κατέθεσα αίτηση στο Κέντρο Μέριμνας που ζητούσα να μου χορηγηθεί η μελέτη –τεχνική έκθεση και ο Προϋπολογισμός του παραπάνω έργου. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση του εντάλματος πληρωμής των 18.000 ευρώ και δικαιούχο την εταιρεία Σ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ, Γεωπονικό Κέντρο με έδρα το Αγρίνιο.

     Κυρίες και κύριοι αναγνώστες ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας στη παράγραφο 1 του άρθρου 5 με τίτλο Πρόσβαση σε έγγραφα λέει :

1.-Kάθε ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα, ύστερα από γραπτή αίτηση του, να λαμβάνει γνώση των διοικητικών εγγράφων. Ως διοικητικά έγγραφα νοούνται όσα συντάσσονται από  τις δημόσιες υπηρεσίες, όπως εκθέσεις, μελέτες, πρακτικά, στατιστικά στοιχεία, εγκύκλιες οδηγίες, απαντήσεις της Διοίκησης, γνωμοδοτήσεις και αποφάσεις.

-Είναι προφανές και είναι σαφέστατο. Τα αιτούμενα να μου χορηγηθούν προβλέπονται από το νόμο. 

Παρακαλώ δείτε την απάντηση που πήρα:

Απίστευτο και απύθμενο πολιτικό θράσος. 

-Ανάμεσα στα άλλα λέει το έγγραφο:

"Ως εύλογο όμως ενδιαφέρον δεν νοείται το ενδιαφέρον κάθε πολίτη για την εύρυθμη άσκηση των γενικών καθηκόντων των διοικητικών υπηρεσιών και για την τήρηση των νόμων……".   

-Και παρακάτω:

"τα ζητηθέντα στοιχεία δεν είναι δυνατόν να σας χορηγηθούν κλπ"

-Και τελειώνει το έγγραφο: 

"Ο όρος ενεργός πολίτης είναι συγκεχυμένος διότι όλοι οι πολίτες είναι κατά δύναμιν ενεργοί και η χορήγηση στοιχείων πέραν των ήδη δημοσιοποιημένων δίχως την ύπαρξη έννομου συμφέροντος συνιστά πράξη βλαπτικών συμφερόντων".

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ

         Η τήρηση των νόμων είναι συνταγματική επιταγή  και οι πολίτες έχουν υποχρέωση να μεριμνούν για τη τήρηση τους. Σε αυτό το τόπο έγιναν διαχρονικά μεγάλοι Δημοκρατικοί Αγώνες για τη τήρηση των νόμων και του Συντάγματος. Η συμμετοχή ήταν σχεδόν καθολική. Μερικοί παρακρατικοί κατασκεύασαν συνωμοσίες.  

   Από τους ενεργούς και ενημερωμένους πολίτες δεν κινδυνεύει ο Δήμος ούτε τα χρήματα των Δημοτών.

Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, 

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας 

        Αν η ενημέρωση των Δημοτών, για το που ξοδεύτηκαν τα χρήματα του, συνιστά πράξη βλαπτικών συμφερόντων κατά το Πρόεδρο του Κέντρου Μέριμνας ΤΟΤΕ η διαφάνεια, η χρηστή διοίκηση, ο σεβασμός του δημοσίου χρήματος ΠΑΝΕ ΠΕΡΙΠΑΤΟ. 

   Σας υπενθυμίζω το διαχρονικό ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ και ότι ζούμε στην εποχή της Κοινωνίας της Πληροφορίας.     

            Κυρίες και Κύριοι της Αντιπολίτευσης είναι φανερό ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων. Ζητείστε εσείς τα στοιχεία από το Κέντρο Μέριμνας και ενημερώστε τους Δημότες. 

Αγαπητοί  Αναγνώστες

1)-Ως φορολογούμενος Έλληνας  που δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ στο Δήμο, ως ενεργός πολίτης που πονά για αυτό το τόπο που είναι σε εγκατάλειψη, παρακμή  και οπισθοδρόμηση παρά τον πακτωλό χρημάτων που είχε και έχει ο Δήμος από τη σύσταση του,  ΑΠΑΙΤΩ  όσα δικαιούμαι από το νόμο και τίποτε παραπάνω.  

2)-Τους ενημερωμένους και ελεύθερους πολίτες τρέμει η εκάστοτε εξουσία. Θέλει ανενόχλητη να διοικεί και οι πολίτες να είναι χωρίς ενημέρωση και φοβισμένοι.

3)-Η υπόθεση βρίσκεται στους αρμόδιους της συντεταγμένης πολιτείας για διερεύνηση.

4) ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ- ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ- ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
ximeronews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ