2018-01-26 21:52:35
Φωτογραφία για Μύθοι για την υγεία; Τους καταρρίπτουμε όλους!
Υπάρχουν πολλοί μύθοι για την υγεία που εξακολουθούμε να πιστεύουμε, παρ’ όλο που... ίσως βαθιά μέσα μας δεν τα πιστεύουμε.

Ακούμε τόσα πολλά και διαβάζουμε ακόμα πιο πολλά για το τι θα μας κρατήσει υγιείς και fit αλλά πόσα από αυτά ισχύουν; Με την πρόοδο της επιστήμης, οι μύθοι για την υγεία δεν έχουν καμία θέση στη ζωή μας και πρέπει να σταματήσουμε να τα πιστεύουμε.

Ποιοι είναι μύθοι για την υγεία που όλοι πιστεύουμε;

Η εγκυμοσύνη διαρκεί 9 μήνες

Το γεγονός ότι η εγκυμοσύνη διαρκεί 9 μήνες δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάθε εγκυμοσύνη είναι διαφορετική και μόνο το 5% των μωρών έρχονται στην ώρα τους!

Αν είσαι υπέρβαρος δεν είσαι και fit

suksao / Freepik

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας άνθρωπος είναι υπέρβαρος κι αυτό δεν έχει να κάνει με το αν είναι fit ή όχι. Ένας υπέρβαρος άνθρωπος μπορεί να είναι fit και γι΄αυτό πρέπει να λαμβάνεις υπόψιν σου και τον Δείκτη Μάζας Σώματος πριν βγάλεις τα συμπεράσματά σου.


Το πολύ αλάτι είναι ανθυγιεινό

«Αν θες να χάσεις βάρος, μείωσε το αλάτι»: Πόσες φορές έχεις ακούσει αυτή τη συμβουλή; Σύμφωνα με τις έρευνες, υπάρχουν ορισμένες καταστάσεις που απαιτούν να αυξήσεις τη δόση του αλατιού στο φαγητό. Η χαμηλή ποσότητα μπορεί να οδηγήσει σε διαβήτη, σε αυξημένη αποθήκευση λίπους και στη μείωση της και στη μείωση της σεξουαλικής κίνησης. Βάλε λίγο παραπάνω στο φαγητό σου, μη το φοβάσαι.

Τα καρότα βελτιώνουν την όραση

Τα καρότα περιέχουν βιταμίνη Α η οποία βελτιώνει την όραση μας. Είναι κι αυτό ακόμη ένας μύθος; Εν μέρει! Η βιταμίνη Α μπορεί να σε βοηθήσει να βελτιώσεις την όρασή σου αλλά δεν μπορεί να σε κάνει να βλέπεις καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας. Είπαμε, δεν κάνει και θαύματα.

Χρησιμοποιείς μόνο το 10% του εγκεφάλου

Το ‘χεις ακούσει ξανά και ξανά. Ωστόσο, πολλοί επιστήμονες έχουν αποδείξει πως όλος ο εγκέφαλος είναι ενεργός.

Το γάλα σου κάνει καλό

Waewkidja / Freepik

Αν σε κυνηγάει η μαμά σου να πιεις το γάλα σου κι αν ακόμα σου φωνάζει που το ‘χεις κόψει, τώρα έχεις την απάντηση. Το γάλα μπορεί να κάνει καλό αλλά όχι στα κόκαλα! Οι πιο πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει πως δεν υπάρχει καμία συσχέτιση της ποσότητας του γάλατος που πίνεις με τα υγιή οστά!

Έχουμε πέντε αισθήσεις

Μόνο; Έχουμε περισσότερες από 20 αισθήσεις! Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, υπάρχουν πολλές περισσότερες αισθήσεις απ’ όσο νομίζεις.

Άλλοι μύθοι για την υγεία μας;
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ