2018-01-27 11:34:29
Φωτογραφία για Ρωσία: Στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160Μ2 για τις ένοπλες δυνάμεις
Σύμβαση για την κατασκευή 10 στρατηγικών βομβαρδιστικών τύπου Tu-160Μ2 υπέγραψε το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας. Η παραγγελία αφορά την κατασκευή της αναβαθμισμένης έκδοσης του γνωστού στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160 το οποίο αναπτύχτηκε κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Η νέα σύμβαση ύψους 2,8 δις δολαρίων είχε ανακοινωθεί από το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας και αποτελεί την ενδιάμεση λύση μέχρι την ένταξη σε υπηρεσία του υπό ανάπτυξη βομβαρδιστικού του προγράμματος PAK DA.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο ο οποίος επισκέφτηκε το εργοστάσιο Gorbunov της εταιρείας Kazan Aviation θυγατρική της PAO Tupolev η νέα έκδοση του στρατηγικού βομβαρδιστικού θα έχει σημαντικές βελτιώσεις σε σχέση με το γνωστό Tu-160.

Πιο συγκεκριμένα το Tu-160Μ2 θα διαθέτει τέσσερις νέους κινητήρες NK-32 Series 02, νέα αεροβοηθήματα, νέο σύστημα ναυτιλίας, ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών και ελέγχου, ενώ θα είναι πιστοποιημένο για την χρήση των πυραύλων τύπου cruise KH-101 και KH-102.


Η νέα αναβαθμισμένη έκδοση του Tu-160 αποτελεί σύμφωνα με τον πρόεδρο Πούτιν ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των ρωσικών εταιρειών αεροναυπηγικής, και την ενδυνάμωση των αμυντικών ικανοτήτων της Ρωσίας.

Το στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-160 έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα σε αεροπορικές επιχειρήσεις στην Συρία χρησιμοποιώντας όπλα ακριβείας για την καταστροφή στόχων κυρίως του ISIS.

Συνολικά η Ρωσική Αεροπορία διαθέτει 16 βομβαρδιστικά Tu-160 εκ των οποίων δεν είναι όλα επιχειρησιακά μια κατάσταση η οποία πρόκειται να αλλάξει σύντομα αφού στόχος της Μόσχας είναι η αναβάθμιση των συγκεκριμένων αεροσκαφών στο επίπεδο Μ2.

Η απόφαση για την έναρξη παραγωγής του Tu-160Μ2 ελήφθη το 2015 και όπως φαίνεται πρόκειται να είναι μια διαδικασία που διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα αφού όπως εκτιμάται η μαζική παραγωγή του νέου αεροσκάφους θα ξεκινήσει το 2019 ή κατά πάσα πιθανότητα το 2021.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ