2018-02-05 11:04:20
Φωτογραφία για Ένα, δύο τρία, πολλά λάθη της ΕΛΑΣ με το ελικόπτερο - Πως μπορεί να βρεθεί η ώρα
Στο bloko.gr στηλιτεύσαμε χθες την εμπλοκή της αστυνομίας σε μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας και προπαγανδιστικού εντυπωσιασμού, σε ανάλυση με

τίτλο "Επικοινωνιακά unfair της ΕΛΑΣ για το συλλαλητήριο - Έγινε μέρος του διχασμού".

Δυστυχώς για την αξιοπρέπεια της αστυνομίας, στην περιβόητη πλέον υπόθεση του ελικοπτέρου έγιναν πολλά, αχρείαστα και συνάμα ασύγγνωστα λάθη.

Το πρώτο και κυριότερο λάθος ήταν αυτό καθαυτό το βίντεο που αναρτήθηκε youtube. Δεν έπρεπε σε καμία των περιπτώσεων η αστυνομία να γίνει μέρος του διχαμού.

Το δεύτερο, ότι στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα καλύφθηκαν οι ώρες και το χρονόμετρο της κάμερας του ελικοπτέρου.

Το τρίτο, ότι δεν χρησιμοποιήθηκε για τις λήψεις το ελικόπτερο στο οποίο λειτουργεί κανονικά και εμφανίζεται η ώρα και το χρονόμετρο.

Πάμε τώρα στην ουσία του πράγματος και πως αν η πολιτική ηγεσία που έδωσε την εντολή, θελήσει να βγει άπλετη και εναργής η αλήθεια στο απόσπασμα.


Η αστυνομία έχει δύο ελικόπτερα με κάμερες. Στο ένα όλα τα συστήματα λειτουργούν κανονικά, στο δεύτερο, αυτό που τράβηξε τις λήψεις, εδώ και καιρό έχει χαλάσει όπως υποστηρίζεται το λογισμικό πρόγραμμα που εμφανίζει την ώρα και για την επιδιόρθωση, απαιτείται η μεταφορά του στην Αγγλία, κάτι που όμως συνεπάγεται καθήλωση και απώλεια του ελικοπτέρου για δύο ολόκληρους μήνες και η δυνατότητα χρήσης από την ΕΛΑΣ ενός μόνο ελικοπτέρου. Έτσι, προτιμήθηκε στη ζυγαριά των προτεραιοτήτων η διατήρηση του με το πρόβλημα, ώστε η επισκευή να γίνει σε χρόνο και μήνες με λιγότερες απαιτήσεις.

Το αμέσως πρώτο ερώτημα, που συνοδεύει το βασικό με τα θολά στοιχεία ώρας και χρονομέτρου, είναι γιατί δεν έστειλαν το κανονικό ελικόπτερο, αλλά έστειλαν το προβληματικό και μάλιστα, φρόντισαν ως αβδηρίτες να φωτογραφίσουν με σκιά και να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημα. Άγνωστο και αδιανόητο. Όπως λέγεται, για τις ανάγκες αστυνόμευσης του συλλαλητηρίου γινόταν εκ περιτροπής πτήσεις των δύο ελικοπτέρων και την ώρα επίσημης εκκίνησης του συλλαλητηρίου, το προβληματικό ήταν στον αέρα. Ας δεχτούμε ότι έτσι έγινε.

Πως μπορεί η αστυνομία να ξεπλύνει και ν' αποτινάξει το άγος της δυσπιστίας και της συμπαιγνίας από πάνω της; Δίνοντας όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Δημοσιοποιώντας καθαρό από αποχρωματισμούς το βίντεο της πτήσης, στο οποίο αποτυπώνεται η μη καταγραφή της ώρας αλλά η καταγραφή του χρονόμετρου. Πληροφορίες του bloko.gr σημειώνουν πως αμέσως μόλις τίθενται σε λειτουργία οι μηχανές και παίρνουν ρεύμα τα συστήματα του ελικοπτέρου, ξεκινά κάθε φορά η έναρξη λειτουργίας του χρονομέτρου και τερματίζεται η καταγραφή αμέσως μόλις σβήσουν οι μηχανές. Η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται κάθε φορά που απογειώνεται η προσγειώνεται το ελικόπτερο.

Η επιλογή - μετά το πρωτοφανές ατόπημα - λοιπόν για την ΕΛΑΣ και την πολιτική ηγεσία είναι μονόδρομος. Ας δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Πότε πήραν μπροστά οι μηχανές και συνεπώς ξεκίνησε αυτόματα η λειτουργία του χρονόμετρου στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας απ' όπου χθες απογειώθηκε , πόση ώρα έμεινε με αναμμένες τις μηχανές μέχρι την απογείωση, πιο σχέδιο πτήσης και τη διαδρομή δηλαδή που ακολούθησε για να φτάσει μέχρι τον αέρα της πλατείας  Συντάγματος όταν και ξεκίνησαν οι κινηματογραφικέρς λήψεις του βίντεο που τόσο άστοχα δημοσιοποιήθηκε. Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν ν' αναζητηθούν  από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου.Διαφάνεια λοιπόν και όχι υπεκφυγές.

Με την αφαίρεση όλου αυτού του προεγενέστερου χρόνου, θα μπορέσουν όλοι με ακρίβεια δευτερερολέπτου να προσδιορίσουν τον ακριβή χρόνο έναρξης του επίμαχου βίντεο.

Μετά όμως όλα όσα έχουν μετέλθει το ποιος θα τους πιστέψει, αυτό είναι ένα άλλου είδους ζήτημα.

Ξαναδείτε το βίντεο όνειδος για την ΕΛΑΣ
_
bloko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ