2018-02-06 00:49:31
Φωτογραφία για Στη Βουλή ο καυτός φάκελος Novartis! Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα των πολιτικών
Δευτέρα 5 Φεβρουάριος 2018

Health Report.gr

Φωτιές ανάβει για άλλη μία φορά η υπόθεση Novartis

Στη Βουλή αναμένεται να διαβιβασθεί η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis καθώς οι εισαγγελείς διαφθοράς εντόπισαν ενδεχόμενες ευθύνες για δύο πρώην πρωθυπουργούς και για οκτώ πρώην υπουργούς Υγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εισαγγελικοί λειτουργοί εντόπισαν ενδείξεις για δωροδοκία και απιστία για δέκα πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους είναι πρώην υπουργοί υπουργοί Yγείας, Οικονομικών και Ανάπτυξης την περίοδο από το 2006 μέχρι και τις αρχές του 2015.

Αξιοσημείωτο είναι πως τα ονόματα των πολιτικών προσώπων έχουν διαρρεύσει ήδη στα δημοσιογραφικά γραφεία χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί επίσημα στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η υπόθεση της Novartis είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας στο τέλος του 2016 οπότε και είχε διαρρεύσει ότι υπάρχε καυτός φάκελος με ονόματα πολιτικών προσώπων αλλά και γιατρών που φέρονται να είχαν πάρει χρήματα από την εταιρεία. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες: «Αναστάτωση στην αγορά φαρμάκου για καταγγελίες περί μίζας σε γιατρούς και αξιωματούχους! Τι απαντά η Novartis Hellas»


Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης παρέδωσαν το πρώτο μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η έρευνα που αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών αλλά και πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Novartis καθώς και για το ενδεχόμενο νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) συνεχίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Φύγε από το γραφείο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Φύγε από το γραφείο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ