2018-02-10 19:27:49
Φωτογραφία για Από στρατιώτης της Πατρίδας, στρατιώτης της Εκκλησίας (φωτογραφίες)
Με την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Ιερομάρτυρος Αγίου Χαραλάμπου, η εις Διάκονον χειροτονία του Σωτήριου Πανανού, στρατιωτικού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.

Κατάμεστος ήταν ο ιστορικός Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής από τους πιστούς, με επικεφαλής τον Βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης κ. Καράογλου, τον Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Μαυρομάτη και εκπροσώπους του Στρατού, στον οποίο υπηρετούσε μέχρι πρότινος ο νεοχειροτονούμενος, οι οποίοι παρέστησαν για να τον τιμήσουν.

Ο νέος Διάκονος, 39 ετών, πνευματικό τέκνο του Προϊσταμένου του ως άνω Ιερού Ναού Πρωτ. π. Βησσαρίωνα Καντούνη, ο οποίος ανέγνωσε πριν τη χειροθεσία τη συμμαρτυρία μην μπορώντας να κρύψει τη συγκίνησή του, είναι Πατέρας δύο παιδιών, υπηρετούσε στα ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδος, είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού ΙΕΚ Αλεξανδροπόλεως και φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.


Κατά την προσλαλιά του προς τον Σεβασμιώτατο, προ της χειροτονίας του, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό γιατί τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης από τα χέρια του Μητροπολίτη Καλαμαριάς, τον οποίο χαρακτήρισε οδοδείκτη, πνευματικό καθοδηγητή, στήριγμα και πατέρα που θα τον αγκαλιάσει και στηρίξει στον δύσκολο αγώνα που καλείται να συμμετάσχει. Ευχαρίστησε την οικογένεια του, τους συναδέλφους του και τον πνευματικό του πατέρα για όσα έκαναν για εκείνον.

Από την πλευρά του ο Ποιμενάρχης της Καλαμαριάς τον ενίσχυσε με πατρικές συμβουλές, τον προέτρεψε να τιμήσει το ράσο του και να δοξάσει με την διακονία του το Θεό και το Λαό Του καλώντας τον να μη φοβηθεί τις δυσκολίες και τους πειρασμούς που θα προκύψουν γιατί αν είχε μέχρι σήμερα δίπλα του τον Χριστό, από εδώ και στο εξής θα τον έχει μέσα του.

Επαίνεσε τη Διακόνισσα του για την υποστήριξη της στο νέο Διάκονο, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της αγάπης της οικογένειας ώστε ο Κληρικός να πετύχει στο έργο του.

Σύσσωμο το εκκλησίασμα αναφώνησε το "Άξιος" με τον Σεβασμιώτατο να καλοσωρίζει στο Ιερό Θυσιαστήριο τον π. Σωτήριο.

Επανομή | Χρήστος Καναρόπουλος

Δείτε εδώ φωτογραφίες.
paraklisi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ