2018-02-15 16:26:05
Φωτογραφία για Με συνήγορο τον Τάρτη - Χαλκίδα: Ελεύθερος αφέθηκε ο «μαϊμού» λογιστής που προσπάθησε να εξαπατήσει 73χρονη στην οδό Τραλλέων! «Εμπλέκεται και σε άλλες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων», λέει η ΕΛ.ΑΣ
Με συνήγορο, τον δικηγόρο Θανάση Τάρτη, εμφανίστηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ο νεαρός Ρομά από το Μενίδι που συνελήφθη λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Τρίτης (13-02-2018) στην οδό Τραλλέων, στη Χαλκίδα όταν σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μετέβη στο σπίτι μιας 73χρονης Χαλκιδέας και προσποιούμενος τον λογιστή, ζήτησε το ποσό των 1.700 ευρώ με πρόσχημα την κατάθεση ενός παραβόλου για την επιστροφή φόρου, περίπου 11.000 ευρώ, που δήθεν δικαιούταν ο γιος της, Νίκος Κατσαμάγκος.

Η 73χρονη προφανώς ενημερωμένη για την δράση των απατεώνων, έκανε πως τσίμπησε το «δόλωμα» και του είπε να περιμένει έξω από το σπίτι μέχρι να ντυθεί. Στη συνέχεια τηλεφώνησε στο γιο της που έσπευσε άμεσα στο σπίτι και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον δράστη.

Ακολούθησε μεγάλη ένταση, ωστόσο εκείνη την ώρα περνούσαν από το σημείο για άλλη υπόθεση, οι αστυνομικοί της Α΄ΟΠΚΕ Εύβοιας οι οποίοι και συνέλαβαν τον νεαρό.


Όπως προαναφέραμε, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, ωστόσο στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος ενώ η δίκη αναβλήθηκε για τις 21 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, ο 30χρονος Ρομά εμπλέκεται στις ακόλουθες απάτες:

- Απάτη σε βάρος 82χρονης ημεδαπής, όπου κατάφερε να της αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ και διάφορα κοσμήματα, ενώ επιπλέον αφαίρεσε χωρίς να γίνει αντιληπτός από την οικία της κόρης της, η οποία βρίσκεται στον επάνω όροφο, κοσμήματα συνολικής αξίας (10.000) ευρώ.

- Απάτη σε βάρος 84χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την με τη βοήθεια της 45χρονης, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (160) ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

- Απάτη σε βάρος 72χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την με τη βοήθεια της έτερης συνεργού του, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (1.600) ευρώ.

- Απάτη σε βάρος 81χρονης ημεδαπής, προσεγγίζοντας την ομοίως με τη βοήθεια της έτερης συνεργού του, όπου κατάφεραν να της αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των (400) ευρώ και διάφορα κοσμήματα.

Επίσης η ΕΛ.ΑΣ, επισημαίνει ότι στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνονται επιπλέον δύο συνεργοί του, μία 45χρονη ημεδαπή και μία ακόμη γυναίκα, τα στοιχεία ταυτότητας της οποίας διερευνώνται.

Τονίζεται επίσης, ότι βρέθηκε και κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσαν για την διευκόλυνση της εγκληματικής τους δραστηριότητας και το οποίο, όπως προέκυψε, είχε υπεξαιρεθεί από εταιρεία που εδρεύει σε περιοχή των Αθηνών.
eviazoom
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ