2018-02-17 11:51:14
Φωτογραφία για Τελικά γιατί πονάει η απόρριψη; Οι επιστήμονες απαντούν!
Oι επιστήμονες απαντούν στο ερώτημα «γιατί η απόρριψη πονάει» και διευκολύνουν τη ζωή μας!

Χρόνια ολόκληρα ψάχναμε να βρούμε την απάντηση και τώρα που την έχουμε στα χέρια μας δεν ξέρουμε πως να τη διαχειριστούμε!

Γιατί πονάει η απόρριψη; Τα καλά νέα στην υπόθεση είναι πως βρήκαμε απάντηση στο ερώτημα, τα κακά νέα είναι ότι θα σου συμβεί, ξανά και ξανά.

Το ζήτημα είναι ότι τώρα ξέρεις γιατί πονάει η απόρριψη και την επόμενη φορά που θα σου συμβεί θα είσαι σίγουρα πιο κουλ.

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζεις πως πολλά “ωραία” πράγματα συμβαίνουν στο σώμα σου όταν σε απορρίπτουν. Είτε είναι απόρριψη από μια δουλειά είτε από ένα αγόρι. Όπως και να έχει είναι απόρριψη!

Σύμφωνα με τον επιστήμονα Dr Mic, οι έρευνες έχουν δείξει πως ο εγκέφαλος κάνει “καταγραφή” της απόρριψης, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που γίνεται μ’ έναν πόνο στο σώμα, όταν είσαι αγχωμένος και πονάνε οι μύες σου.


Πρέπει, όμως, να γνωρίζεις πως η απόρριψη δεν σημαίνει θάνατος. Οπότε χαλάρωσε λίγο.

Γιατί πονάει η απόρριψη και τι μπορείς να κάνεις γι΄αυτό;

Οι ορμόνες άγχους, όπως η κορτιζόλη και η αδρεναλίνη φταίνε για όλα

Το άγχος που προκαλείται απ’ την απόρριψη μπορεί να καταστρέψει το ανοσοποιητικό σύστημα, αναφέρει ο γνωστός ψυχοθεραπευτής και ο συγγραφέας του Heal Your Drained Brain, Dr. Mike Dow. Ξαφνικά όλες σου οι ανησυχίες που έχεις για τη ζωή έρχονται στο φως και νιώθεις να επικρατεί το άγχος. Όλα αυτά προκαλούν πόνο στην καρδιά και προβλήματα στον ύπνο.

Νιώθεις ότι δεν αξίζεις τίποτα!

Γιατί πονάει η απόρριψη; Πονάει γιατί νιώθεις πως δεν αξίζεις τίποτα σε τούτη τη ζωή και δεν είσαι ικανός για τίποτα. Και που σε οδηγεί αυτό; Σε οδηγεί σε ένα πακέτο με χαρτομάντιλα ενώ δεν κουνιέσαι απ’ τον καναπέ. Καταλαβαίνεις ότι αυτό δυσκολεύει την κατάσταση έτσι; Και σπαταλάς ώρες ολόκληρες με το να σκέφτεσαι τους λόγους που σε απέρριψαν, τι θα μπορούσες να κάνεις καλύτερα και τι πρέπει να αλλάξεις.

Μπαίνεις στο “τρυπάκι” της σύγκρισης

Η απόρριψη πονάει διπλά όταν ξεκινάς να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον άλλον. Δεν βοηθάς τον εαυτό σου να πάει μπροστά και επικεντρώνεσαι σε όλα τα αρνητικά που έχεις. Κάνε την αυτοαξιολόγησή σου, αναγνώρισε τα λάθη σου και κοίτα μπροστά!

Τα συναισθήματα ξεπερνούν τη λογική

Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερό σου λάθος. Γιατί πονάει η απόρριψη; Πονάει επειδή δεν σκέφτεσαι λογικά. Για παράδειγμα είναι δύσκολο να δεις ότι ένας άνθρωπος δεν είναι για σένα όταν ένιωθες πως ήσουν ερωτευμένη και ξαφνικά σου έκανε ghosting. Είναι σχεδόν αδύνατο να αποβάλλεις αυτόν τον πόνο απ’ τη ζωή σου.

Αν αντιληφθείς απλώς πως δεν γίνεται να έχουμε πάντα αυτό που θέλουμε, τότε θα ξεκολλήσεις και θα μπεις και πάλι στο “παιχνίδι”.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ