2018-02-19 18:21:39
Φωτογραφία για Γυμναστική στην εγκυμοσύνη
Είναι ευχής έργον να νιώσετε την ανάγκη να γυμνάζεστε όσο είσαστε έγκυος, όμως για να γίνει με ασφάλεια, πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα.

Το mother.gr καταγράφει τις προϋποθέσεις για ασφαλή γυμναστική την περίοδο της εγκυμοσύνης:

Η επαρκής κατανάλωση νερού είναι αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση στην άσκηση. Φροντίστε λοιπόν να ενυδατώνεστε όσο πρέπει πριν ξεκινήσετε, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

Για να αθληθείτε, πρέπει να έχετε ενέργεια. Πώς θα την αποκτήσετε; Μα φυσικά με ένα υγιεινό σνακ το αργότερο μια περίπου ώρα πριν ξεκινήσετε τη γυμναστική. Επίσης, για να αναπληρώσετε τις θερμίδες που «κάψατε», καλό θα ήταν να καταναλώσετε ένα ακόμα σνακ στο τέλος.

Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή ώρας και θερμοκρασίας χώρου. Απαγορεύεται δια ροπάλου να ασκηθείτε σε χώρο με αποπνικτική ζέστη ή-μιλώντας για άνοιξη και καλοκαίρι-τις ώρες της ημέρας που ο υδράργυρος έχει πάρει την ανιούσα και δεν υπάρχει δροσιά στο χώρο.


Αποφύγετε τα στενά ρούχα, επιλέξτε άνετα αθλητικά παπούτσια και μη γυμνάζεστε μόνο με τις κάλτσες γιατί υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων.

Πολύ σημαντικό είναι το καλό «ζέσταμα», έτσι ώστε να μειώσετε τις πιθανότητες για μυικούς τραυματισμούς.

Σε εσωτερικούς χώρους, να προτιμάτε ξύλινες επιφάνειες και σε εξωτερικούς γρασίδι ή χώμα.

Μην περπατάτε σε ανηφόρες ή κατηφόρες και αποφύγετε σπορ που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια τη δική σας και του εμβρύου.

Για ευνόητους λόγους, αποφύγετε την πολλή έντονη προπόνηση, αφού το ζητούμενο είναι να ασκείστε όσο το επιτρέπουν τα δεδομένα.

Μην πιέζεστε να βγάλετε το πρόγραμμα που είχατε στο μυαλό σας και με το που θα νιώσετε κούραση ή ατονία, σταματήστε άμεσα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ