2018-02-22 07:11:08
Φωτογραφία για Πλήρωμα πλοίου απωθεί πειρατές με καυτό νερό
Το πλήρωμα του νηολογημένου στις Φιλιππίνες φορτηγού πλοίου M/V Kudos 1 κατάφερε να απωθήσει πειρατές που προσπαθούσαν να ανέβουν στο κατάστρωμα, πετώντας καυτό νερό πάνω τους.

Η αντίδραση των πειρατών ήταν να ανοίξουν πυρ εναντίον του 27μελούς πληρώματος του πλοίου. Παρόλα αυτά η επιβίβαση αποτράπηκε. Ένα μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από θραύσματα γυαλιού λόγω των πυροβολισμών. Κατά τα άλλα το πλήρωμα είναι ασφαλές.

Το πλοίο είχε βλάβη στην πρόωσή του απο την Παρασκευή το απόγευμα. Όταν προσεγγίστηκε από τους ένοπλους βρισκόταν περίπου 4,4 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του νησιού Sibago στο Basilan των Φιλιππίνων.

Όταν η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων ενημερώθηκε για την επίθεση, έστειλε σκάφος για βοήθεια. Άλλο ένα πλοίο στάλθηκε για περιπολία στην ευρύτερη περιοχή καθώς και δύο αεροσκάφη αλλά οι πειρατές διέφυγαν χωρίς να εντοπιστούν.

“Δόθηκαν αμέσως πρώτες βοήθειες στον τραυματία από την ιατρική μονάδα που επιβιβάστηκε στο φορτηγό πλοίο μαζί με το προσωπικό που έκανε έρευνα” ενημέρωσε η ακτοφυλακή.

“Είμαστε ευχαριστημένοι που το πλήρωμα δεν έχασε την ψυχραιμία του. Το κουράγιο τους τους επέτρεψε να ρίξουν καυτό νερό στους πειρατές που ήδη επιχειρούσαν να σκαρφαλώσουν στο πλοίο”, δήλωσε ο διοικητής της Western Mindanao Command του στρατού των Φιλιπίνων.

“Η πράξη τους ήταν θεμελιώδης στο να αποτραπεί η επίθεση πειρατείας” πρόσθεσε.

Όταν έγινε η επίθεση το M/V Kudos μετέφερε τόνους ατσάλινες ράβδους απο το Kudos Private Pier Panacan Davao City στο βόρειο λιμάνι της Manila. Μετά την απώθηση των πειρατών συνοδεύτηκε στην Zamboanga όπου και βρίσκεται αγκυροβολημένο.

Το M/V Kudos λειτουργεί απο την Kudos Domestic Shipping Corporation, που έχει ως έδρα την πόλη Davao και ανήκει στον Johnny L. Ng.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ