2018-03-08 19:56:06
Φωτογραφία για Παγκόσμιος ανταγωνισμός πολυηχητικών όπλων, με τις ΗΠΑ να υστερούν
Σε πλήρη εξοπλιστικό ανταγωνισμό φαίνεται ότι οδηγούνται ΗΠΑ, Κίνα και Ρωσία αφού μετα την πρόσφατη αποκάλυψη του Προέδρου Πούτιν ότι η χώρα του ανέπτυξε 6 νέα στρατηγικά οπλικά συστήματα ήρθε η σειρά των ΗΠΑ να αποκαλύψουν την ύπαρξη ενός νέου αόρατου πολυηχητικού πυραύλου σαν και τον ρώσικό  KH-47M2 “Kinzhal”.

Πιο συγκεκριμένα όπως δημοσίευσε η ιστοσελίδα Defense One, η υπηρεσία ανάπτυξης νέων οπλικών συστημάτων και τεχνολογιών των ΗΠΑ η DARPA σε συνεργασία με την Αμερικανική Αεροπορία, αναπτύσσει αυτή την περίοδο δύο πολυηχητικά οπλικά συστήματα.

Το πρώτο είναι το τακτικό προωθούμενο όπλο ανεμοπορίας, το οποίο περιλαμβάνει ένα πυραυλοωθητήρα που αυξάνει δραματικά την ταχύτητα και το ύψος που βρίσκεται το οπλικό σύστημα, το οποίο ακολούθως ανεμοπορεί προς την Γη με υψηλή ταχύτητα. Το δεύτερο είναι ένα πολυηχητικό οπλικό σύστημα εξοπλισμένο με ένα κινητήρα scramjet με την ονομασία HAWC.


Στόχος των ερευνητών της DARPA δεν είναι απλά η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, αλλά η απόκτηση αληθινών επιχειρησιακών δυνατοτήτων με τα νέα οπλικά συστήματα που θα προέλθουν από αυτή την αναπτυξιακή προσπάθεια.

Επιπλέον οι ερευνητές της DARPA υπολογίζουν και το κόστος μαζικής παραγωγής των συστημάτων αυτών, ώστε να βρεθεί η καλύτερη λύση για την κατασκευή τους σε μεγάλους αριθμούς και να μην περιοριστούν στην κατασκευή πρωτοτύπων και μόνο.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία, η έρευνα της DARPA δεν είναι τόσο προχωρημένη όσο αυτή που έχουν πραγματοποιήσει οι Κινέζοι ή οι Ρώσοι.

Πάντα σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία, οι πρώτες δοκιμές του νέου πολυηχητικού πυραύλου θα πραγματοποιηθούν το 2020, εκτίμηση που επιβεβαιώνει την υστέρηση των ΗΠΑ σε αυτό τον τομέα της έρευνας σε σχέση με τους Κινέζους, οι οποίοι διαθέτουν καλύτερες, περισσότερες  και σαφώς μεγαλύτερες υποδομές σε αυτό τον τομέα.

Μπροστά σε αυτή την δυσμενή για τις ΗΠΑ τεχνολογική κατάσταση, η DARPA ζητά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ περισσότερα κονδύλια για την βελτίωση των υποδομών και την επιτάχυνση των ερευνών στον τομέα των πολυηχητικών πυραυλικών συστημάτων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ