2018-03-19 19:53:27
Φωτογραφία για Διέρρευσαν τα σχέδια της Κίνας να μεγαλώσει για να αντιμετωπίσει το USN
Μεγάλο κινεζικό ναυπηγείο αποκάλυψε σχέδια πλοίων και οπλικών συστημάτων για το κινεζικό Ναυτικό τα οποία τα οποία αποσύρθηκαν λίγη ώρα αργότερα, αλλά αποδεικνύουν πως το Πεκίνο επιδιώκει να αποκαθηλώσει τις ΗΠΑ από την πρωτοκαθεδρία στους ωκεανούς.

Οι εικόνες παρουσιάστηκαν σε αμερικανικό περιοδικό. Παρουσιάζουν σχέδια ενός τεράστιου πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου με μαχητικά stealth, πυρηνοκίνητα υποβρύχια και υποβρύχια drones, αλλά και ένα υποθαλάσσιο «Σινικό Τείχος», ένα σύστημα άμυνας, επιτήρησης και επίθεσης κατά εχθρικών πλοίων.

Τα ναυπηγεία China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC) είχαν παλαιότερα επιβεβαιώσει πως ναυπηγούν ένα πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο που θα ολοκληρωθεί το 2025. Αυτή την στιγμή η Κίνα διαθέτει δύο αεροπλανοφόρα, αμφότερα σοβιετικής σχεδίασης και συμβατικής πρόωσης. Διαθέτουν επίσης κεκλιμένα καταστρώματα γεγονός που περιορίζει το βάρος των αεροσκαφών που μπορούν να επιχειρούν από αυτά.


Οι φωτογραφίες που διέρρευσαν δείχνουν ένα μεγάλο, επίπεδου καταστρώματος, αεροπλανοφόρο που θυμίζει πολύ τα αμερικανικά κλάσης Nimitz. Μια φωτογραφία δείχνει το αεροπλανοφόρο και μοντέλα drones και μαχητικά stealth στο κατάστρωμά του.

Η Κίνα διαθέτει μαχητικά stealth αν και όχι σε ναυτική έκδοση. Με το ένα της πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο θα φτάσει στο επίπεδο της Γαλλίας, ως ναυτική δύναμη, αλλά όχι και των ΗΠΑ που διαθέτουν 11 μεγαθήρια.

Ωστόσο η εικόνα δείχνει πως η Κίνα θέλει να ανταγωνιστεί τις ΗΠΑ καθώς στα σχέδια εμφανίζονται ηλεκτρομαγνητικοί καταπέλτες για την υποβοηθούμενη απονήωση βαρέων αεροσκαφών. Σε συνδυασμό με τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια τα σχέδια των οποίων επίσης διέρρευσαν φαίνεται πως η Κίνα επιθυμεί να αυξήσει κατακόρυφα τις ναυτικές τις δυνατότητες.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ