2018-03-20 19:34:11
Φωτογραφία για Οι συνήθειες που χαρίζουν ευεξία και ομορφιά!
Δεν χρειάζεται να παλεύουμε με εξαντλητικές δίαιτες, ακριβά καλλυντικά και πλαστικές επεμβάσεις για να διατηρήσουμε την ομορφιά και υγεία του σώματός μας. Κάποιες απλές, καθημερινές συνήθειες παίζουν καταλυτικό ρόλο στο πόσο νέοι δείχνετε, νιώθετε και βιολογικά είστε. Δώστε έμφαση στα παρακάτω και αγνοήστε τις εύκολες λύσεις που υπόσχονται θαύματα.

Ακόμα και μια μικρή, άνευ σημασίας κίνηση ή συνήθεια μέσα στην μέρα μπορεί να μας επηρεάσει θετικά ή αρνητικά. Ας δούμε λοιπόν μερικά tips που θα ενισχύσουν το σώμα μας και την υγεία μας καθημερινά χωρίς ιδιαίτερο κόπο, απλά με λίγο προσοχή!

Προσοχή στο καύσιμο του σώματός σας

Έχει αποδειχθεί ότι η βιταμίνη C εμπεριέχεται σε ελαφρώς μεγαλύτερη ποσότητα στα προϊόντα οικολογικής παραγωγής.

Μήλα, πιπεριές, αχλάδια, σπανάκι, μαρούλια, πατάτες είναι προτιμότερο να αγοράζονται βιολογικά, για να μην χάνετε τα οφέλη τους.


Μοσχοκάρυδο, μέντα, ευκάλυπτος και κάρδαμο είναι πλούσιες πηγές σινεόλης, ισχυρής αντισηπτικής ουσίας.

Αποφύγετε όσο μπορείτε τις κονσερβοποιημένες τροφές, γιατί χάνονται θρεπτικά συστατικά λόγω της διάχυσής τους στο υγρό.

Αν βράζετε τα λαχανικά, είναι προτιμότερο να το κάνετε στον ατμό και για λίγη ώρα, για να μην χάνονται πολύτιμα ένζυμα.

Προσέξτε τι επιλέγετε ως σνακ στο σινεμά. Τα νάτσος περιέχουν trans λιπαρά, ενώ κακό συνδυασμό αποτελεί και το συνοδευτικό λιωμένο τυρί λόγω του κορεσμένου λίπους του. Προτιμήστε ποπκόρν!

Τα λαχανικά είναι σύμμαχοι της γυείας σας. Το ωμό καρότο βοηθάει τα κουρασμένα πνευμόνια να προσλαμβάνουν με κάθε ανάσα περισσότερο οξυγόνο, οδηγώντας το γρηγορότερα στον εγκέφαλο.

Μερικά κηπευτικά πρέπει υποχρεωτικά να αγοράζονται φρέσκα. Μπρόκολο, σπανάκι και άλλα πυκνόφυλλα λαχανικά χάνουν σημαντική ποσότητα βιταμινών όταν καταψύχονται.

Ένα ψάρι είτε καταναλώνεται φρέσκο, είτε μέσα από κονσέρβα, διατηρεί τη πρωτεϊνική και διατροφική του αξία αναλλοίωτη.

Στις εξόδους σας προτιμήστε κρασί αντί για άλλου είδους αλκοόλ. Ειδικά, οι φωτοχημικές συνθέσεις που περιέχει το κόκκινο κρασί εξουδετερώνουν τα μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν τροφικές δηλητηριάσεις.

Βάλτε το γιαούρτι στην διατροφή σας. Συνδυάζει πέρα από το πολύτιμο ασβέστιο και προβιοτικές ουσίες, οι οποίες συμβάλλουν στην υγεία του γαστρεντερικού συστήματος.

Το ιπποφαές, εκτός από μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα και βιταμίνη Ε, περιέχει και βιταμίνη C σε ποσοστό 1.000% υψηλότερο από ένα πορτοκάλι.

Προσοχή στα σημάδια υγείας

Ένα σάπιο δόντι, μια περιοδοντίτιδα ή η οδοντική δυσπλασία αποτελούν αιτίες για μικρές ή μεγάλες περιπέτειες της υγείας μας.

Προσπαθήστε να αποβάλλετε κακές συνήθειες και πολύ πιο σύντομα απ΄ ότι πιστεύετε θα δείτε αλλαγή. Τρεις εβδομάδες χωρίς τσιγάρο αρκούν για να απαλλαγείτε από βήχα και ξηροστομία, ενώ ταυτόχρονα το κυκλοφοριακό αρχίζει να λειτουργεί ομαλά.

Η κούραση ίσως αποτελεί σημάδι ότι ο οργανισμός αφυδατώνεται. Δυο ποτήρια νερό παράγουν ενέργεια στα κύτταρα, τονώνοντάς σας άμεσα. Έχετε σαν στόχο τα 8 ποτήρια νερό την ημέρα.

Περιορίστε την καφεΐνη. Τσιτώνει το μυϊκό σύστημα και αφαιρεί ασβέστιο από τα οστά, με συνέπεια τις συχνές κράμπες.

Αμέσως μετά από τραυματισμό, λίγος πάγος μουδιάζει τα αισθητήρια του πόνου και μειώνει τις φλεγμονές από τις συσπάσεις των αιμοφόρων αγγείων.

Πώς να εντάξετε την άσκηση στη ζωή σας

Επιλέγετε να προπονήστε το πρωί. Η βραδινή προπόνηση οδηγεί σε αϋπνίες λόγω της μυϊκής διέγερσης και της έντονης παραγωγής ενδοφρινών για τις επόμενες 4 ώρες.

Αφιερώστε αρκετό χρόνο για αποθεραπεία με ήπιες και αργές διατάσεις μετά την προπόνηση, ώστε να μη νιώθετε για τις επόμενες ώρες πιασμένοι.

Μια μπανάνα 20’ πριν από την προπόνηση διώχνει το αίσθημα της πείνας, προσδίδοντας άμεση ενέργεια και διάρκεια στην προσπάθεια σας. Επίσης μια μπανάνα μετά την προπόνηση βοηθάει στην άμεση απόδοση της ενέργειας, όσο και στη διατήρηση και ανάπτυξη του μυϊκού ιστού.

Ένα ποτό με ηλεκτρολύτες μετά την αθλητική δραστηριότητα μειώνει την επίδραση του γαλακτικού οξέος και την αίσθηση κόπωσης στο μυϊκό σύστημα.

Η ομάδα βιταμινών Β (κυρίως Β1, Β2, Β3, Β5, Β6) ελαχιστοποιεί τη διανοητική σύγχυση και την κατάθλιψη, προάγοντας την ενεργητικότητα και τον μυϊκό συντονισμό.

Οι κοιλιακοί είναι μύες που για να «δουλέψουν» πρέπει να πονέσουν, τότε δηλαδή που η αιμάτωσή τους είναι στο υψηλότερο επίπεδο.

Και για τη γενικότερη φροντίδα του σώματός σας

Προλάβετε την οστεοπόρωση με μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών, συνδυαστικά με συμπληρώματα μαγνησίου και βιταμίνης D.

Για υγιή μαλλιά, προτού λουστείτε, κάνε μασάζ με ελαιόλαδο, δαφνέλαιο ή λάδι καρύδας, αφήνοντάς το για 15’

Επίσης τα παραπάνω λάδια μπορούν να αντικαταστήσουν εξαιρετικά και την κρέμα σώματός σας.

Οι συνήθειές μας είναι αυτές που χτίζουν εναν γερό και όμορφο οργανισμό. Να θυμόμαστε πάντα πως τα φυσικά και βιολογικά προϊόντα είναι πολύ καλύτερες επιλογές για μας. Ας αγαπήσουμε το σώμα μας λοιπόν κάθε μέρα και κάθε στιγμή και αυτό θα μας το ανταποδώσει με δύναμη και ευεξία!
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ