2018-03-26 14:27:47
Φωτογραφία για Εξέχουσες προσωπικότητες έδωσαν το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση του Ημερολογίου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Πρόκειται για ένα καλαίσθητο ημερολόγιο, ελάχιστος φόρος τιμής στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, η παρουσίαση του οποίου έλαβε χώρα το απόγευμα της Δευτέρας 19 Μαρτίου στο Ίδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη.

     Στόχος η αναβίωση παραστάσεων της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας. Ένα ημερολόγιο το οποίο δημιουργήθηκε με πολύ μεράκι και χάρη στη σημαντική συμβολή του Εθνικού Θεάτρου και της ΕΡΤ. Τις θετικότερες των εντυπώσεων άφησε η παρουσιάστρια της βραδιάς κα. Γεωργία Παράσχου, η οποία συντόνισε την εκδήλωση καθώς και ο αστυνομικός συντάκτης κ. Γιώργος Καραϊβάζ που παρουσίασε το ημερολόγιο δίνοντας τη σκυτάλη στον Πρόεδρο της Ε.Α.Υ. Ν/Α Αττικής κ. Γεώργιο Καλλιακμάνη για την επίσημη έναρξη της. Ο κ.  Καλλιακμανης στο λόγο του ανέφερε πως: «Το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στην αναβίωση των παραστάσεων αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας με τη φιλοδοξία να συνεισφέρουμε και εμείς στην ανοικτή και εκλεκτή πνευματική διαμάχη»
. Ο ίδιος τόνισε πως «η τραγωδία δεν είναι μια μορφή τέχνης, αλλά ένας κοινωνικός θεσμός που εισάγει η πόλη με την ίδρυση των τραγικών αγώνων, αφού η τραγωδία γεννιέται όταν αρχίζει κάνεις να κοίτα τον μύθο με τα μάτια του ενεργού πολίτη, αντιμετωπίζοντας την αρχαία τραγωδία περισσότερο σαν κείμενο και λιγότερο σαν ένα θεατρικό οργανισμό». Κλείνοντας, ο Πρόεδρος της Ένωσης δήλωσε χαρακτηριστικά πως «το φετινό ημερολόγιο είναι αφιερωμένο στη προσπάθεια αναβίωσης της τραγικής συγκίνησης και του υγιούς θεατρικού εντυπωσιασμού», ευχαριστώντας θερμά όλους που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση.

      Στην εκδήλωση παρέστη, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου κ. Αθανάσιος Παπαγεωργίου, ο οποίος μίλησε με κολακευτικά λόγια για την συνεργασία που χτίστηκε με την Ένωση για την επίτευξη του Ημερολογίου 2018. Ο κύριος Παπαγεωργίου τιμήθηκε για την πολυετή συμβολή του στον Ελληνικό Πολιτισμό και την προώθηση της Θεατρικής Τέχνης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο ενθουσιασμός και ο θαυμασμός μου ήταν φανερός όταν ο Πρόεδρος της Ένωσης Ν/Α Αττικής με επισκέφθηκε στο Εθνικό Θέατρο για να δημιουργηθεί το Ημερολόγιο», τονίζοντας παράλληλα πως «υπάρχει φως στο τούνελ αλλά και μια άλλη πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας».

      Για την σπουδαία και πολυετή προσφορά της τόσο στο χώρο της Θεατρικής Τέχνης, αλλά και για τη δράση της με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Το Σπίτι του Ηθοποιού», το οποίο ιδρύθηκε το 1997 με προσωπικά της έξοδα, τιμήθηκε η σπουδαία ηθοποιός κυρία Άννα Φόνσου. Η κυρία Φόνσου φανέρωσε τη συγκίνηση της απέναντι στον Πρόεδρο της Ένωσης και το Δ.Σ. για την προσπάθεια ανάδειξης του Αρχαίου Θεάτρου στο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό της για την επιλογή της συγκεκριμένης θεματολογίας.

      Συγκλονιστική παρουσία αυτή ενός από τους κορυφαίους Έλληνες μουσικοσυνθέτες, ενός ζωντανού θρύλου ο οποίος έχει βάλει το δικό του λιθαράκι στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό με μελωδίες που έχουν ξεπεράσει τα στενά όρια της χώρας. Ο λόγος για τον κύριο Μιμή Πλέσσα, ο οποίος κατέπληξε με το λόγο του διηγούμενος προσωπικές ιστορίες και αναφερόμενος με κολακευτικά λόγια στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.

     Ευρύτερα για την Αρχαία κωμωδία και τραγωδία καθώς και τον Ελληνικό Πολιτιστικό πλούτο τοποθετήθηκαν εξέχουσες προσωπικότητες. Ο Αναπληρωτής γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κύριος Τζανέτος Φιλιππάκος, σημείωσε στον χαιρετισμό του: «Όλοι γνωρίζουμε ότι ως Ένωση προβαίνετε, εκτός άλλων, και σε πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσουν το μορφωτικό και πολιτιστικό επίπεδο των αστυνομικών, καθώς και σε ενέργειες που αναβαθμίζουν και προβάλλουν το έργο της Αστυνομίας προς το κοινωνικό σύνολο. Σε αυτό το πλαίσιο, με το φετινό –άκρως καλαίσθητο, αλλά και συλλεκτικό, θα έλεγα– ημερολόγιο, αποδίδετε φόρο τιμής στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και μας κάνετε να αναλογιστούμε εκ νέου την εκπαιδευτική –αλλά και θεραπευτική για την ψυχή– αξία της αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας. Αλλά, ταυτόχρονα, υπενθυμίζετε σε όλους το αυτονόητο: το άλλο πρόσωπο του Έλληνα αστυνομικού, το πρόσωπο εκείνο, που έρχεται να συμπληρώσει αρμονικά την εικόνα που έχουμε οι περισσότεροι για τους ένστολους. Γιατί οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των πολιτών, διακινδυνεύοντας ακόμα και την ίδια τους τη ζωή. Είναι όμως οι ίδιοι άνθρωποι, που σε ώρες ανάπαυλας, σε ώρες ξεκούρασης με συγγενείς και φίλους, στρέφονται προς τις τέχνες, τα γράμματα, το θέατρο και τον πολιτισμό. Η ψυχαγωγία δεν είναι απλώς «απόπειρα αποφόρτισης», αλλά δικαίωμα και δείκτης πολιτισμού. Μας κάνει καλύτερους επαγγελματίες, μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. Γι’ αυτό και οφείλουμε να στηρίζουμε τις δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, καθώς και να ενισχύουμε τις δράσεις εξωστρέφειας της Ελληνικής Αστυνομίας».

       

Εν συνεχεία, το λόγο πήρε ο άνθρωπος που έχει διασώσει -με προσωπικά του έξοδα- πάνω από 15.000 αρχαιότητες. Ο φημισμένος ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλος πολιτιστικής κληρονομιάς του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων κύριος Γεώργιος Τσούκαλης, αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην αξία διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα από το σώμα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για την καθημερινή και άοκνη προσπάθεια των αστυνομικών.

      Οι ομιλίες συνεχίστηκαν με την φωνή που μας ταξιδεύει χρόνια. Μία φωνή συνυφασμένη με κάθε σπουδαίο γεγονός του καλλιτεχνικού αθλητισμού. O λόγος για τον κύριο Αλέξιο Κωστάλα, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος ανέφερε προσωπικά του βιώματα από τους χώρους των θεάτρων, δίνοντας έμφαση σε εξέχουσες ελληνικές προσωπικότητες που διέπρεψαν στο χώρο της τέχνης και του θεάτρου, μαγεύοντας το κατάμεστο θέατρο του Ιδρύματος Β&Μ Θεοχαράκη και ευχαριστώντας θερμά την Ελληνική Αστυνομία που ασχολείται καθημερινά ακόμη και με τον Πολιτισμό μας.    

            Κλείνοντας το λόγο έλαβε ο σπουδαίος ηθοποιός με μακρά διαδρομή στο χώρο του θεάτρου με ποικίλα ρόλων Αρχαίας τραγωδίας και κωμωδίας σε Επίδαυρο και Ηρώδειο, -αξιοσημείωτος ο ρόλος του στο σήριαλ Καλημέρα Ζωή, ως υπαστυνόμος υπηρετώντας επί 6 έτη το σώμα- ο κύριος Θάνος Καληώρας αναφέρθηκε εκτενώς στο περιεχόμενο του ημερολογίου τονίζοντας τις δικές του προσωπικές εμπειρίες αφού είχε λάβει μέρος στις περισσότερες από τις προβλήθηκε παραστάσεις του ημερολογίου τονίζοντας την σπουδαιότητα διάσωσης της Αρχαίας τραγωδίας από γενιά σε γενιά.

        Τέλος, το λόγο πήρε ο ηθοποιός κύριος Σπύρος Πούλης που μίλησε αναφορά στα προσωπικά του βιώματα στο χώρο του Θεάτρου αναφέροντας σπουδαίες στιγμές από τη μέχρι τώρα πορεία του.

        Οδοιπορικό στο περιεχόμενο του ημερολογίου έκανε ο αστυνομικός συντάκτης κύριος Γεώργιος Καραιβάζ, παρουσιάζοντας με επιστημονική προσέγγιση όλες τις σελίδες, προβάλλοντας σχετικά βίντεο από το αρχείο της ΕΡΤ. Παράλληλα, με την κεντρική παρουσίαση του ημερολογίου πραγματοποιήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους.

        • Ο Αντιστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., Επίτιμος Προϊστάμενος Κλάδου Ασφαλείας Α.Ε.Α , Επίτιμος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, για την έμπρακτη συμβολή του στον ένστολο συνδικαλισμό, κύριος Δημήτριος Γεωργαντζής.

       • Επιτυχημένη δημοσιογράφος και στιχουργός με πολυετή προσφορά στον Ελληνικό Πολιτισμό. Φίλη της Ένωσης αφού βρίσκεται στο πλευρό της πάντα προάγοντας την πολιτιστική κληρονομιάς της χώρας μας, με πολυετή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, τιμήθηκε η κυρία Λουκίλα Κάρρερ Πλέσσα.

       • Η συμβολή του αρχείου της ΕΡΤ ήταν καθοριστική στην υλοποίηση και παρουσίαση του σημερινού φετινού ημερολογίου. Το Δ.Σ. της Ένωσης τίμησε τον σκηνοθέτη και υπεύθυνο της εκπομπής «ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ» κύριο Πανό Παπαδόπουλο για την καθοδήγηση του και παραχώρηση του οπτικού υλικού

       •  Έναν ακόμη ζωντανό θρύλο του κινηματογράφου και της τηλεόρασης τον κύριο Τάσο Μπιρσίμ.

       • Για τις ουσιαστικές και ελπιδοφόρες δράσεις τους προς το κοινωνικό σύνολο, και την προσφορά δωρεάν εξετάσεων σε όλα τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Ν|Α Αττικής, απονεμήθηκε βραβείο στον Όμιλο Euromedica & την Διευθύντρια Διαγνωστικών Αττικής του Ομίλου, κυρία Μελανθία Καναβάκη.

         Το ημερολόγιο τελεί υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στο Πρόεδρο κύριο Ιωάννη Μαρωνίτη.

          Το «παρών» έδωσαν από την πολιτική ηγεσία ο Γ.Γ. του Υπουργείου κ. Παναγιώτης Ντζιουβάρας. Εκπρόσωποι κομμάτων: η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα. Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο κ.  Κώστας Κατσίκης Βουλευτής των ΑΝΕΛ, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ.  Μάξιμος Χαρακόπουλος, από το Κίνημα αλλαγής η Βουλευτής Π. Αττικής κα.  Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Βουλευτής με το Ποτάμι κ.  Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πολιτευτής Β´ Αθηνών με το Κίνημα αλλαγής κ.  Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πρόεδρος ΠΟΑΞΙΑ κ.  Ιωάννης Κατσιαμάκας, ο Πρόεδρος ΕΝΑΞΙΑ κ. Βασίλειος Βράντζας, ο Γραμματέας ΠΟΑΞΙΑ κ. Ανδρέας Βέλλιος,  το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας ΠΟΑΣΥ κ. Μανώλης Μαργετάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας και Περιφερειακός σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας κ. Δρόσος Παρασκευάς, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχος  κ. Εμμανούηλ Λυδάκης ο Διευθυντής Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής Ταξίαρχος κ. Νικόλαος Σπανουδάκης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής Ταξίαρχος κ. Εμμανουήλ Δασκαλάκης,ο εκπρόσωπος ενστόλων του ΣΥΡΙΖΑ κ.  Γεώργιος Μαλαγκωνιάρης, ο εκπρόσωπος ενστόλων των ΑΝΕΛ κ. Ευστάθιος Σταθόπουλος, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Δημήτριος Παπαναγιώτου, ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία κ. Μανώλης Γρηγοράκης, ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου κ. Αλέξης Μητρόπουλος, ο Ψυχολόγος Διαπραγματευτής της ΕΛ.ΑΣ και διευθυντής της γραμμής ψυχολογικής υποστήριξης κ. Μανώλης Κουφάκης, ο Γ.Γ. της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδας κ.  Ρήγας Ουσταμπασίδης, ο Γενικός Διευθυντής ΕΟΠΥΥ Νοτίων Προαστίων κ. Κωνσταντίνος Παράσχος, ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Ομίλου ΙΕΚ ΑΛΦΑ κ.  Αντώνιος Γλύκας, η Πρόεδρος Ένταξης Lions κυρία Βούλα Σαραντάρη, η Επικεφαλής Τομέα Ισότητας  και Πρόεδρος Lions κα. Φωτεινή Βρύνα καθώς και εκπρόσωποι του αστυνομικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού χώρου.

       Η σπουδαία αυτή εκδήλωση έκλεισε με ένα ιδιαίτερο μουσικό πρόγραμμα από τον σπουδαίο συνθέτη κ. Γιώργο Κριμιζάκη και τον τραγουδοποιό κ. Γιάννη Πετρόπουλο, αφήνοντας για το τέλος το μουσικό ταξίδι στις μελωδίες της Κρήτης με το συγκρότημα του κ. Ηλία Παλιουδάκη.

      Η Ένωση Ν/Α ευχαριστεί όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια καθώς και τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση και θα συνεχίσει να προάγει τον πολιτισμό και το κοινωνικό ππρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ.

  

                                                       Για το Δ.Σ.

                 -O-                                                                               -O-

            Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

            

  ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                                ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος
_
bloko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ